reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

reklama
Dziewczyny bo wydaje mi się że się bardzo boicie i to siedzi potem tak w głowie i sny gwarantowane 😞 ja miałam takie sny po pierwszym USG u lekarza(to ponoć aż krzyczałam przez sen 😖) jak został uwidoczniony pęcherzyk ale wokół niego był mega duży krwiak więc lekarka dopiero mi we wtorek powiedziała że źle to widziała ale jest już wporzadku .

Trzeba myśleć pozytywnie, będzie dobrze ! 🙂 Trzymam za Was Wszystkie kciuki 🙂
Obawa jest i bedzie, jak po stracie rozmawiałam z psycholog to mówiła ze to w pełni normalne niestety 😪 Ciąże obie obumarły na etapie 6tyg, w 10 się dowiadywaliśmy także mam nadzieje ze po tym momencie będzie łatwiej ✊🏼 Ogólnie powtarzam sobie ze teraz już będzie dobrze i tak musi byc ✊🏼🙂

Nam kiedyś w szkole pokazywano filmiki z porodu 😱 to było liceum chyba 🤔
Szczerze mówiąc nie polecam oglądania .
Zalezy chyba od osoby, na mnie takie filmiki czy opisy nie robia wiekszego wrazenia. Tak naprawde boje sie tylko, ze dziecku moze stac sie cos, na co nie bede miala wplywu, ale sam porod i to, co dzieje sie z cialem, mnie nie przeraza (jeszcze ;) )

Obawa jest i bedzie, jak po stracie rozmawiałam z psycholog to mówiła ze to w pełni normalne niestety 😪 Ciąże obie obumarły na etapie 6tyg, w 10 się dowiadywaliśmy także mam nadzieje ze po tym momencie będzie łatwiej ✊🏼 Ogólnie powtarzam sobie ze teraz już będzie dobrze i tak musi byc ✊🏼🙂
Jestem też po stracie w 5+3dni i wiem że obawy są 😞 ale damy radę ! Będzie dobrze teraz musi być !

Zalezy chyba od osoby, na mnie takie filmiki czy opisy nie robia wiekszego wrazenia. Tak naprawde boje sie tylko, ze dziecku moze stac sie cos, na co nie bede miala wplywu, ale sam porod i to, co dzieje sie z cialem, mnie nie przeraza (jeszcze ;) )
Wiesz jak w szkole to widziałam to byłam przerażona co się dzieje z ciałem . Dlatego jakoś też nie polecam filmików 😅

Dziewczyny bo wydaje mi się że się bardzo boicie i to siedzi potem tak w głowie i sny gwarantowane 😞 ja miałam takie sny po pierwszym USG u lekarza(to ponoć aż krzyczałam przez sen 😖) jak został uwidoczniony pęcherzyk ale wokół niego był mega duży krwiak więc lekarka dopiero mi we wtorek powiedziała że źle to widziała ale jest już wporzadku .

Trzeba myśleć pozytywnie, będzie dobrze ! 🙂 Trzymam za Was Wszystkie kciuki 🙂
Tez mam krwiaka niestety... wiesz może jakiej wielkości był Twój i jak dlugo zajęło zanim zniknął? Ja mam dużo odpoczywać, leżeć itp. Staram się stosować do zaleceń ale i tak jestem niespokojna przez to

Tez mam krwiaka niestety... wiesz może jakiej wielkości był Twój i jak dlugo zajęło zanim zniknął? Ja mam dużo odpoczywać, leżeć itp. Staram się stosować do zaleceń ale i tak jestem niespokojna przez to
Lekarka we wtorek powiedziała że był bardzo duży wokół pęcherzyka ale nie mierzyła go (przyznała mi się na wizycie teraz bo nie chciała mnie dodatkowo stresować ) teraz powiedziała że krwiak jest ale już na dole tylko i dlatego we wtorek miałam plamienia . 27.04 mam kolejną wizytę i może do tego czasu krwiak zniknie 🙏

Co do oszczędzania się 🤔 nic nie mówiła ale nie przemęczam się , nie dźwigam ciężarów , z leżeniem jest ciężko przy 3 dzieci i psie 😂

Lekarka we wtorek powiedziała że był bardzo duży wokół pęcherzyka ale nie mierzyła go (przyznała mi się na wizycie teraz bo nie chciała mnie dodatkowo stresować ) teraz powiedziała że krwiak jest ale już na dole tylko i dlatego we wtorek miałam plamienia . 27.04 mam kolejną wizytę i może do tego czasu krwiak zniknie 🙏

Co do oszczędzania się 🤔 nic nie mówiła ale nie przemęczam się , nie dźwigam ciężarów , z leżeniem jest ciężko przy 3 dzieci i psie 😂
Czyli u Ciebie wszystko jest na dobrej drodze 😊 trzymam kciuki aby na kolejnej wizycie nie było już po nim śladu.
Ja mam wizytę dopiero pod koniec miesiąca, liczę że do tego czasu krwiak zacznie się zmniejszać 🙏
Tez mam już dziecko, cale szczęście 9 letnie takze udaje się trochę poleżeć.

reklama
Czyli u Ciebie wszystko jest na dobrej drodze 😊 trzymam kciuki aby na kolejnej wizycie nie było już po nim śladu.
Ja mam wizytę dopiero pod koniec miesiąca, liczę że do tego czasu krwiak zacznie się zmniejszać 🙏
Tez mam już dziecko, cale szczęście 9 letnie takze udaje się trochę poleżeć.
Nie mówię że wcale nie idzie bo właśnie mam chwilę jak się bawią ❤️ starsza właśnie ma 9 lat 😅 ale chwilami to nogi wchodzą do du...y 😅
Napewno będzie mniejszy na kolejnej wizycie i trzymam kciuki za Ciebie 🙂

U mnie lekarka powiedziała że jest wszystko wporzadku i mam się nie martwić plamieniami a jeśli byłoby mocniejsze to wziąć jedną tabletkę więcej duphastonu ale na szczęście nie ma mocno tylko od czasu do czasu małe niteczki czerwone więc jest ok . Nawet jeszcze książeczki nie mam a serduszko było widoczne z zarodkiem ale to chyba muszą być już badania więc ...ogarnie się 🙂

Do góry