reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Dziewczyny jak się ogólnie czujecie ?
U mnie rano mdłości , słabo mi się robi, a popołudniu bym konia z kopytami zjadła 😂
Ja oprócz bolących piersi, mogłabym spać przez całą dobę. Chodzę spać o 21:30, gdzie normalnie chodziłam ok. północy, po pracy muszę przynajmniej godzinę się zdrzemnąć 😅 Mam mdłości, ale one dopadają mnie najczęściej w środku nocy i nad ranem, potrafię się obudzić z taką nieprzyjemną chęcią zwymiotowania 🤢 Ale w ciągu dnia w miarę okej. Dodatkowo wyczulił mi się węch na wszystkie smrody, szczególnie na pot. Niestety pracuje w miejscu, gdzie przychodzi sporo starszych ludzi, którzy nie dbają o higienę. Oczywiście nie wszyscy, ale bardzo mnie to odrzuca, bardziej niż przed zajściem w ciążę 😢 Poza tym mogłabym wciągać słodycze kilogramami, ale nie wiązałbym tego bezpośrednio z ciążą, raczej dlatego, że przed zajściem byłam na diecie i teraz trochę mi popuściły hamulce 😂

reklama
U mnie dalej bez zmian czyli już nie będzie z objawów, jedynie czekanie na ruchy i ewentualny brzuch ale to jeszcze kupa czasu w moim przypadku

Dziewczyny, jak to jest z wielkością zarodka, czy na usg w 6+ pomiar może być niedokładny? Wg moich wyliczeń wczoraj powinno być 6+2 albo 6+3, a maluszek ma 6.4mm. Dziś sprawdzam tabelki i ta wielkość odpowiada raczej 6+5. Wiem, że to różnica tylko 2 dni, ale zaciekawiło mnie to. W 6+3 powinno być raczej 4 mm. Czy może ja coś źle odczytuję?
Na usg powiedzieli mi, że wszystko jest prawidłowo i ok jak na wyliczony dzień.
Ja miałam 4 mm i 6+1, więc nie wiem czy tabelka jest ok...

Ja głównie nie mam energii, to nawet nie jest zmęczenie bo nie chce mi się spać, tylko takie ogólne klapnięcie. Mdłości czasem są, czasem ich nie ma, jestem co chwile głodna, ale zrobiłam się wybredna. Na mdłości dobry jest imbir (choć niektórzy nie zalecają w 1 trymestrze) albo chrupanie migdałów :)
Nie wiem czy bym umiała spojrzeć na imbir od niektórych rzeczy mnie cofa 🤢

U mnie rano mdłości , słabo mi się robi, a popołudniu bym konia z kopytami zjadła 😂
Mdłości, duże... osłabienie i senność. Przeziębienie, które odchodzi, odchodzi i odejść nie może.
Z przerażeniem patrzę na powrót we wtorek do pracy. O ile rano spełznę z łóżka, boję się, że będzie mnie ciągle mdliło.

Od 3 nocy mam okropne sny. Śni mi się że krwawię i to bardzo. Podświadomie bardzo się tego boję i moja głowa płata mi figle 😢 Jak tylko się budzę to lecę do łazienki sprawdzać czy wszystko jest okej...

Ja rano w wogole nie mam apetytu a późnej jestem cały czas głodna 😊 mdłości na razie nie mam, całe szczęście bo śniadanie wielkanocne jemy u teściów i oni nic nie widzą ( nie chcemy mówić dopoki nie będzie serduszka) i muszę też szukać wymówek żeby nie pić alkoholu 😃😃

Różnie 😊 Są momenty kiedy czuję się zupełnie normalnie, jakbym nie była w ciąży, a są momenty kiedy tak mnie bolą wszystkie mięśnie i chce mi się spać jakbym przebiegła maraton i nie spała całą noc, bolą mnie piersi i tak jak ty - ciągle jestem głodna, co 2h burczenie w brzuchu😌 na szczęście mdłości brak, ale nie miałam ich nigdy i raz w życiu wymiotowałam, więc jest to zupełnie obce dla mnie i oby tak pozostało 😊

reklama
Do góry