reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Ja jutro idę na cytologie i wymazy plus krzywa cukrowa i inne badania z krwi.
A Dzisiaj zapisałam się na prenatalne na 24 maja ❤️😁 do tego jeszcze na usg piersi na listę rezerwową, bo prywatnie dopiero na czerwiec miejsca 😒 i jeszcze do dentysty i okulisty kazał iść... Wczoraj byłam przerażona ilością rzeczy do zrobienia.. A to dopiero początek 🙈

My mojej rodzinie powiemy w sobotę, a mąż swojej powie w poniedziałek. Tak ustaliliśmy. Macie pomysły jak to zrobicie? Ja chce mieć to nagrane i wygooglowalam sobie, że mąż niby robi nam rodzinne zdjęcie i mówi " a teraz powiedzcie.. Cleo jest w ciąży" widziałam filmiki jak tak ludzie mówią i fajnie to wygląda, więc też bym chciała taka pamiątkę, tylko mąż twierdzi, że nie da rady 🙈🙈🙈

reklama
A Dzisiaj zapisałam się na prenatalne na 24 maja ❤️😁 do tego jeszcze na usg piersi na listę rezerwową, bo prywatnie dopiero na czerwiec miejsca 😒 i jeszcze do dentysty i okulisty kazał iść... Wczoraj byłam przerażona ilością rzeczy do zrobienia.. A to dopiero początek 🙈

My mojej rodzinie powiemy w sobotę, a mąż swojej powie w poniedziałek. Tak ustaliliśmy. Macie pomysły jak to zrobicie? Ja chce mieć to nagrane i wygooglowalam sobie, że mąż niby robi nam rodzinne zdjęcie i mówi " a teraz powiedzcie.. Cleo jest w ciąży" widziałam filmiki jak tak ludzie mówią i fajnie to wygląda, więc też bym chciała taka pamiątkę, tylko mąż twierdzi, że nie da rady 🙈🙈🙈
fajny pomysł :)

u mnie dowiedzą się w taki sposób 🤣(skarbonka)

Załączniki

• a5ad489b-0ec1-49ee-a74a-11c8efab0dbc.jpg
    a5ad489b-0ec1-49ee-a74a-11c8efab0dbc.jpg
    71,9 KB · Wyświetleń: 116

U męża w rodzinie pewnie powiemy "normalnie", to będzie 11 wnuk lub wnuczka, więc podejrzewam że ta informacja aż tak ich nie wzruszy 😂 Z kolei u mnie pierwszy i niestety mama mieszka bardzo daleko, nie widzimy się często, zechcę jej na dzień mamy wysłać magnes na lodówkę "Cześć babciu, do zobaczenia w grudniu 2022" i podpisze paczuszkę, żeby przed otwarciem do mnie zadzwoniła, muszę zobaczyć jej reakcję 😍

Dziewczyny jestem po wizycie! :)
Ciąża potwierdzona, serduszko tez już widział bijące, ale największy numer jest taki ze podobno sa dwa zarodki i podejrzenie ciąży bliźniaczej. Na ten moment mam taki niecały 6 tydzień ciąży, czyli ciąża młodsza o kilka dni niż moje wyliczenia. Lekarz nie kazał się jeszcze cieszyć z ciąży bliźniaczej, bo wszystko się okaże na kolejnej wizycie 9 maja. Ze względu na takie podejrzenie przepisał mi Duphaston 10mg, czy ktoś z Was miał może podobny przypadek?
Ja jestem w totalnym szoku❤️
No to pieknie, gratulacje 😍 i oby były kolejne bliźniaki, sporo ich tu wśród nas 🙈😍

reklama
Ja tak mam codziennie, ale odbieram to jako normalne zjawisko. Tyle się tam teraz dzieje, że dla mnie dziwne by było gdybym nic nie czuła. A jak czasami coś tak zakuje to spokojniejsza nawet jestem 🤷🏻‍♀️😁

To samo pomyślałam, ja dzisiaj też 6+2 ❤️😁
@Cleo92 @Purrfect ja 6+1 to praktycznie mamy tak samo 😁
Teraz to już sama nie wiem czy najbliższym powiedzieć w święta czy się wstrzymać🙈 myślałam ze po tej wizycie decyzja będzie łatwiejsza!
Ja bym bardzo chciała powiedzieć w święta ale jakoś te poronienia tak dają po głowie popalic, a wtedy mówiliśmy właśnie ok 6tyg i tak myslimy ze co do najblizszych się wstrzymamy do kolejnej wizyty za 3tyg 🙂 decyzja należy w pełni do ciebie , ale są dylematy pewnie nie pierwsze i nie ostatnie😁
Hej! Ja też już po wizycie :) ciąża potwierdzona, wg. USG 7t0d, więc nadrobiła 😀 jest i serduszko! Ale się cieszę!! Chociaż jeszcze daleeeeka droga 😀
super 😍
Haha my idziemy w tym roku na wesele i tak nie mogłam się doczekać tańców, hulańców i %%% :D
a tutaj jedyną osobą, która pobaluje to chyba będzie mój mąż! :D
a ja zaczelam właśnie planować 30tke, po świętach miałam szukać salki a tu termin porodu 2 dni przed urodzinami i koniec planów 🙈
Pocieszyłaś mnie 😍 Byłoby mi dziwnie i kotu na pewno też, gdybym teraz zaczęła jej unikać 😀
nie trzeba wcale unikać kota, we wcześniejszej ciąży lekarz mi powiedział ze toksoplazmoza można się zarazić w 90% od mięsa a w 5% od kota i raczej koty nie sa zagrożeniem 🙂 ja swojego traktuje w pełni normalnie a kot jeszcze włączył taka ochronę od kiedy jestem w ciąży i nie odstępuje mnie na krok ze byłoby wręcz ciężko 😅

Do góry