reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Wiecie co a mnie dziś jakiś dołek chwycił.
Modliłam się o to żeby ciąża przebiegała wporzadku , żeby na USG już był widoczny zarodeczek z serduszkiem ❤️ i to wszystko jest , a tu nagle dziś taki dół że zachciało mi się 4 dziecka , że nie poradzę sobie , co ludzie powiedzą że napewno jakąś patologia 😞
Zrobiło mi się troszkę lepiej jak powiedziałam starszej córce (9l) że będzie miała siostre lub braciszka a ona że super i zamawia drugiego brata ❤️

reklama
Modliłam się o to żeby ciąża przebiegała wporzadku , żeby na USG już był widoczny zarodeczek z serduszkiem ❤️ i to wszystko jest , a tu nagle dziś taki dół że zachciało mi się 4 dziecka , że nie poradzę sobie , co ludzie powiedzą że napewno jakąś patologia 😞
Zrobiło mi się troszkę lepiej jak powiedziałam starszej córce (9l) że będzie miała siostre lub braciszka a ona że super i zamawia drugiego brata ❤️
To będzie moje pierwsze dziecko i sama też mam takie myśli. Byłam w ogromnej euforii kiedy dowiedziałam się o ciąży, teraz oczywiście też się cieszę, ale dochodzą lęki - jak sobie poradzimy, czy ja w ogóle będę dobrą mamą? Więc doskonale Cię kochana rozumiem. I jednocześnie (pozytywnie!) zazdroszczę takiej gromadki, zawsze marzyłam o dużej rodzinie 😍 Zobaczymy jak to będzie u nas, czy pierwsze dzieciątko nie da nam w kość 😂

To będzie moje pierwsze dziecko i sama też mam takie myśli. Byłam w ogromnej euforii kiedy dowiedziałam się o ciąży, teraz oczywiście też się cieszę, ale dochodzą lęki - jak sobie poradzimy, czy ja w ogóle będę dobrą mamą? Więc doskonale Cię kochana rozumiem. I jednocześnie (pozytywnie!) zazdroszczę takiej gromadki, zawsze marzyłam o dużej rodzinie 😍 Zobaczymy jak to będzie u nas, czy pierwsze dzieciątko nie da nam w kość 😂
Czyli nie jestem sama z tymi myślami 🙂
Dziękuje ❤️

hej, a jakiejś wielkości miałaś przęcherzyk?
Przechodzimy aktualnie przez to samo bo w niedziele byłam na USG wg OM powinien być 6t1d a lekarz stwierdził ciąże młodsza o prawie dwa tygodnie powiedział ze ma 4 tygodnie i kilka dni, również pusty pęcherzyk tylko ze pęcherzyk 1,06 cm, dość spory ale mam powtórzyć USG 25 kwietnia. Sama już rwę włosy z głowy jak ja wytrzymam w tej niepewności wiec wiem co czujesz.
No mi niestety nie podała wielkości pęcherzyka, też wytłumaczyła że ciąża może być młodsza bo wystarczy że owu była 3 dni później niż pik lh z testu i czasem te 2-3 dni są kluczowe bo taki malutki zarodek rozwija się w każdym dniu więc dziś go nie ma a jutro może już być. Więc cóż jestem cholernie postresowana , załamana, przerażona ale staram się wierzyć w słowa lekarki i cóż pozostaje czekać i nie zwariować a to nie łatwe . Już chyba cały internet przeczytałam 😅 i nie pomogło tylko gorzej się zrobiło + hormony które szaleją wybuchowa mieszanka depresyjna

Jeszcze mam pytanko, czy doświadczyłyście przeziębienia na początku ciąży? Przewiało mnie w weekend i teraz strasznie meczy mnie kaszel i tak się zastanawiam czy ciagle kaszlenie może jakos zaszkodzić ?
Mnie dopadło przeziębienie, pomógł paracetamol i drosetux + woda morska, bo miałam jeszcze katar dodatkowo 😌 podobno inhalacje są jeszcze super, ja niestety nie miałam możliwości by je zrobić

Kurczę poradziłaś sobie z trójką to czemu nie z czwórką? Dzieci na pewno będą pomagały przy maluchu i tylko wyjdzie im to na dobre. Twoja córka jest kochana :) A co do patologii to nie poznaje się jej po ilości dzieci, tylko po ogólnym wrażeniu (wygląd, zachowanie, słownictwo...). Zobacz, ile gwiazd ma gromadkę dzieci. Boris Johnson ma 7! :D A jeśli ktoś koniecznie będzie chciał Cię obgadać to powód zawsze się znajdzie, czy masz gromadkę dzieci czy jedynaka kota ;)
Tulę mocno, nie dawaj się negatywnym myślom 🧡

my też będziemy patorodzinką 😂 dobrze, że przynajmniej mamy 7-osobowy dzieciobus, to jeden problem z głowy 😛

Czyli nie jestem sama z tymi myślami 🙂
Dziękuje ❤️
Ja tez tak miałam w tym tygodniu. Ale bardziej w kontekście ze jak ta moja starsza to zniesie teraz wszystko kręci się wokół niej, spędzam z nią każda wolna chwile (ofc nie licząc fitnessu i moich dni wychodnych). Ale już dziś jakoś sobie powiedziałam, weź puknij się w głowę masz zdrowa córeczkę drugie dziecko w drodze ciąż przebiega dobrze, wiesz ile osób chciało by być na Twoim miejscu… i jakoś mi to pomogło :D ja się nie mogę ze sobą cackac :D

Kurczę poradziłaś sobie z trójką to czemu nie z czwórką? Dzieci na pewno będą pomagały przy maluchu i tylko wyjdzie im to na dobre. Twoja córka jest kochana :) A co do patologii to nie poznaje się jej po ilości dzieci, tylko po ogólnym wrażeniu (wygląd, zachowanie, słownictwo...). Zobacz, ile gwiazd ma gromadkę dzieci. Boris Johnson ma 7! :D A jeśli ktoś koniecznie będzie chciał Cię obgadać to powód zawsze się znajdzie, czy masz gromadkę dzieci czy jedynaka kota ;)
Tulę mocno, nie dawaj się negatywnym myślom 🧡
Dziękuje ❤️ aż się pobeczalam 😅
Dziękuje za wsparcie ❤️

reklama
Do góry