reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Wiecie co a mnie dziś jakiś dołek chwycił.
Modliłam się o to żeby ciąża przebiegała wporzadku , żeby na USG już był widoczny zarodeczek z serduszkiem ❤️ i to wszystko jest , a tu nagle dziś taki dół że zachciało mi się 4 dziecka , że nie poradzę sobie , co ludzie powiedzą że napewno jakąś patologia 😞
Zrobiło mi się troszkę lepiej jak powiedziałam starszej córce (9l) że będzie miała siostre lub braciszka a ona że super i zamawia drugiego brata ❤️

reklama
Modliłam się o to żeby ciąża przebiegała wporzadku , żeby na USG już był widoczny zarodeczek z serduszkiem ❤️ i to wszystko jest , a tu nagle dziś taki dół że zachciało mi się 4 dziecka , że nie poradzę sobie , co ludzie powiedzą że napewno jakąś patologia 😞
Zrobiło mi się troszkę lepiej jak powiedziałam starszej córce (9l) że będzie miała siostre lub braciszka a ona że super i zamawia drugiego brata ❤️
To będzie moje pierwsze dziecko i sama też mam takie myśli. Byłam w ogromnej euforii kiedy dowiedziałam się o ciąży, teraz oczywiście też się cieszę, ale dochodzą lęki - jak sobie poradzimy, czy ja w ogóle będę dobrą mamą? Więc doskonale Cię kochana rozumiem. I jednocześnie (pozytywnie!) zazdroszczę takiej gromadki, zawsze marzyłam o dużej rodzinie 😍 Zobaczymy jak to będzie u nas, czy pierwsze dzieciątko nie da nam w kość 😂

To będzie moje pierwsze dziecko i sama też mam takie myśli. Byłam w ogromnej euforii kiedy dowiedziałam się o ciąży, teraz oczywiście też się cieszę, ale dochodzą lęki - jak sobie poradzimy, czy ja w ogóle będę dobrą mamą? Więc doskonale Cię kochana rozumiem. I jednocześnie (pozytywnie!) zazdroszczę takiej gromadki, zawsze marzyłam o dużej rodzinie 😍 Zobaczymy jak to będzie u nas, czy pierwsze dzieciątko nie da nam w kość 😂
Czyli nie jestem sama z tymi myślami 🙂
Dziękuje ❤️

hej, a jakiejś wielkości miałaś przęcherzyk?
Przechodzimy aktualnie przez to samo bo w niedziele byłam na USG wg OM powinien być 6t1d a lekarz stwierdził ciąże młodsza o prawie dwa tygodnie powiedział ze ma 4 tygodnie i kilka dni, również pusty pęcherzyk tylko ze pęcherzyk 1,06 cm, dość spory ale mam powtórzyć USG 25 kwietnia. Sama już rwę włosy z głowy jak ja wytrzymam w tej niepewności wiec wiem co czujesz.
No mi niestety nie podała wielkości pęcherzyka, też wytłumaczyła że ciąża może być młodsza bo wystarczy że owu była 3 dni później niż pik lh z testu i czasem te 2-3 dni są kluczowe bo taki malutki zarodek rozwija się w każdym dniu więc dziś go nie ma a jutro może już być. Więc cóż jestem cholernie postresowana , załamana, przerażona ale staram się wierzyć w słowa lekarki i cóż pozostaje czekać i nie zwariować a to nie łatwe . Już chyba cały internet przeczytałam 😅 i nie pomogło tylko gorzej się zrobiło + hormony które szaleją wybuchowa mieszanka depresyjna

Jeszcze mam pytanko, czy doświadczyłyście przeziębienia na początku ciąży? Przewiało mnie w weekend i teraz strasznie meczy mnie kaszel i tak się zastanawiam czy ciagle kaszlenie może jakos zaszkodzić ?
Mnie dopadło przeziębienie, pomógł paracetamol i drosetux + woda morska, bo miałam jeszcze katar dodatkowo 😌 podobno inhalacje są jeszcze super, ja niestety nie miałam możliwości by je zrobić

Kurczę poradziłaś sobie z trójką to czemu nie z czwórką? Dzieci na pewno będą pomagały przy maluchu i tylko wyjdzie im to na dobre. Twoja córka jest kochana :) A co do patologii to nie poznaje się jej po ilości dzieci, tylko po ogólnym wrażeniu (wygląd, zachowanie, słownictwo...). Zobacz, ile gwiazd ma gromadkę dzieci. Boris Johnson ma 7! :D A jeśli ktoś koniecznie będzie chciał Cię obgadać to powód zawsze się znajdzie, czy masz gromadkę dzieci czy jedynaka kota ;)
Tulę mocno, nie dawaj się negatywnym myślom 🧡

my też będziemy patorodzinką 😂 dobrze, że przynajmniej mamy 7-osobowy dzieciobus, to jeden problem z głowy 😛

Czyli nie jestem sama z tymi myślami 🙂
Dziękuje ❤️
Ja tez tak miałam w tym tygodniu. Ale bardziej w kontekście ze jak ta moja starsza to zniesie teraz wszystko kręci się wokół niej, spędzam z nią każda wolna chwile (ofc nie licząc fitnessu i moich dni wychodnych). Ale już dziś jakoś sobie powiedziałam, weź puknij się w głowę masz zdrowa córeczkę drugie dziecko w drodze ciąż przebiega dobrze, wiesz ile osób chciało by być na Twoim miejscu… i jakoś mi to pomogło :D ja się nie mogę ze sobą cackac :D

Kurczę poradziłaś sobie z trójką to czemu nie z czwórką? Dzieci na pewno będą pomagały przy maluchu i tylko wyjdzie im to na dobre. Twoja córka jest kochana :) A co do patologii to nie poznaje się jej po ilości dzieci, tylko po ogólnym wrażeniu (wygląd, zachowanie, słownictwo...). Zobacz, ile gwiazd ma gromadkę dzieci. Boris Johnson ma 7! :D A jeśli ktoś koniecznie będzie chciał Cię obgadać to powód zawsze się znajdzie, czy masz gromadkę dzieci czy jedynaka kota ;)
Tulę mocno, nie dawaj się negatywnym myślom 🧡
Dziękuje ❤️ aż się pobeczalam 😅
Dziękuje za wsparcie ❤️

reklama
Do góry