reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Na początku miałam neoparin, poprosiłam lekarza o clexane po miesiącu i powiem Ci, że przy tej ilości to chyba nie ma znaczenia co wkluwam. Każdy zastrzyk boli, nie chce wchodzic. Czuję że mam zrosty.
o rany 😬 dziewczyny, na co są te zastrzyki? To że względu na poronienie w przeszłości?

reklama
Lekarz mówił że mogę też w udo albo rękę. Boję się tylko tego, że po drugiej stronie brzucha też miałam takiego siniaka i zostala mi ponim szara plamka i to miejsce jest strasznie twarde. Boję się że sobie całe ciało posinie. Odrobinę lepiej jest w boczki. Mega boli. Ale robią się tylko kropki
mi się w udo nie robiły siniaki. Zawsze warto spróbować 🙂
Co do ręki...raz mąż mi zrobił to bolało okropnie i siniak wielki jakby mnie bił.
Dziś chyba będę musiała się odważyć w udo 🙈
Co wieczór to mam taką panikę 🙈

mi się w udo nie robiły siniaki. Zawsze warto spróbować 🙂
Co do ręki...raz mąż mi zrobił to bolało okropnie i siniak wielki jakby mnie bił.
Dziś chyba będę musiała się odważyć w udo 🙈
Co wieczór to mam taką panikę 🙈
Jezu dziewczyny jak widzę te Wasze opisy i zdjęcia... To naprawdę Was podziwiam. Ja mam problem z cieniutką igiełką do wstrzykniecia insuliny penem... 3 dni mąż mi musiał wstrzykiwać bo nie byłam w stanie sama tego zrobić. Szczerze, gdybym musiała sama robić te zastrzyki, a z resztą gdybym je w ogóle musiała mieć to nie wiem czy byłabym gotowa tak poświęcić się dla dziecka 🙈😱 naprawdę szacun...

Jezu dziewczyny jak widzę te Wasze opisy i zdjęcia... To naprawdę Was podziwiam. Ja mam problem z cieniutką igiełką do wstrzykniecia insuliny penem... 3 dni mąż mi musiał wstrzykiwać bo nie byłam w stanie sama tego zrobić. Szczerze, gdybym musiała sama robić te zastrzyki, a z resztą gdybym je w ogóle musiała mieć to nie wiem czy byłabym gotowa tak poświęcić się dla dziecka 🙈😱 naprawdę szacun...
byłabyś w stanie się poświęcić , uwierz mi . Potrafisz insulinę zaaplikować to i byś taki zastrzyk zaaplikowała 😉

o rany 😬 dziewczyny, na co są te zastrzyki? To że względu na poronienie w przeszłości?
Chyba na rozrzedzenie krwi. Przyznam że ja przyjmuje tyle leków z racji poronień, że nie pytałam nawet ginekologa co jest na co. Sukcesywnie schodzę z części leków, ale od początku ciąży brałam euthyrox, duphaston 3 razy dziennie, luteinę dopochwowo 2x, encorton, zastrzyki clexane, acard i witaminy. W pewnym momencie byłam już tak zamulona, że nie wiedzialam czy to zasługa ciazy czy lekow- ciągle spałam. W pracy chciało mi się płakać. Mam pracę siedzącą od 7 do 15, a od godziny 9 kładłam się na biurku i miałam ochotę płakać i spać. Po 1.5 tygodniu poszłam na zwolnienie i spałam prawie całe dnie. Teraz jest mi trochę żal, bo nie biorę już części leków, nie jestem taka senna i tęsknię za moimi sprawami w pracy, ale wiem że naczelnik mojego wydziału wystąpił już o zastępstwo za mnie. Więc niech ta osoba sobie spokojnie pracuje :)

Chyba na rozrzedzenie krwi. Przyznam że ja przyjmuje tyle leków z racji poronień, że nie pytałam nawet ginekologa co jest na co. Sukcesywnie schodzę z części leków, ale od początku ciąży brałam euthyrox, duphaston 3 razy dziennie, luteinę dopochwowo 2x, encorton, zastrzyki clexane, acard i witaminy. W pewnym momencie byłam już tak zamulona, że nie wiedzialam czy to zasługa ciazy czy lekow- ciągle spałam. W pracy chciało mi się płakać. Mam pracę siedzącą od 7 do 15, a od godziny 9 kładłam się na biurku i miałam ochotę płakać i spać. Po 1.5 tygodniu poszłam na zwolnienie i spałam prawie całe dnie. Teraz jest mi trochę żal, bo nie biorę już części leków, nie jestem taka senna i tęsknię za moimi sprawami w pracy, ale wiem że naczelnik mojego wydziału wystąpił już o zastępstwo za mnie. Więc niech ta osoba sobie spokojnie pracuje :)
tak heparyna na rozrzedzenie krwi 😉

reklama
Do góry