reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

reklama
byłabyś w stanie się poświęcić , uwierz mi . Potrafisz insulinę zaaplikować to i byś taki zastrzyk zaaplikowała 😉

Oj żebyś widziała moje mecyje i użalanie nad sobą i ile mam czasem podejść żeby wbić igłę. Są dni, że nie wiem raz dwa a są dni, że płakać mi się chce jak mam to zrobić.🙈🙈🙈 Obawiam się, że u mnie to inaczej działa.

Lekarz mówił że mogę też w udo albo rękę. Boję się tylko tego, że po drugiej stronie brzucha też miałam takiego siniaka i zostala mi ponim szara plamka i to miejsce jest strasznie twarde. Boję się że sobie całe ciało posinie. Odrobinę lepiej jest w boczki. Mega boli. Ale robią się tylko kropki
też to zauważyłam, że bliżej boku bardziej boli ale siniaków nie ma 🙂 ja to po prostu się już boję tego jak to będzie jak brzuch urośnie i trzeba będzie przejść na udo 😭😱

Oj żebyś widziała moje mecyje i użalanie nad sobą i ile mam czasem podejść żeby wbić igłę. Są dni, że nie wiem raz dwa a są dni, że płakać mi się chce jak mam to zrobić.🙈🙈🙈 Obawiam się, że u mnie to inaczej działa.
mam tak samo 😞 ile ja mam kropek od igły bo nie umiem się wbić , potem się użalam itp...no to nie jest łatwe .
Teraz zrobiłam w udo zastrzyk , przy wyciągnięciu igły myślałam że zejdę 🙈

też to zauważyłam, że bliżej boku bardziej boli ale siniaków nie ma 🙂 ja to po prostu się już boję tego jak to będzie jak brzuch urośnie i trzeba będzie przejść na udo 😭😱
w udo nie bolało ! Ale jak wyciągałam igłę to mnie zabolało nie wiem czemu .
Jak aplikowałam do uda jakoś mniej bolało niż w brzuch

u mnie po 2 porodzie doszło do zakrzepicy w nodze , potem badania i wyszło że mam mutacje Vleiden (trombofilia) i przy każdym zajściu w ciążę muszę brać zastrzyki 🥺 całe 40tyg +6tyg połogu 🙈
A to ciekawe co piszesz, bo ja mam robić zastrzyki całą ciążę + 12 tyg połogu 🤷🏻‍♀️

U mnie na szczęście sporadycznie wychodzą siniaki, aktualnie mam tylko takie żółte plamy na brzuchu. Ale nie zmienia to faktu że średnio mi się to podoba więc na lato zamówiłam sobie gatki ciążowe na plażę żeby zakryć te siniaki, bo w sumie brzuch nie będzie nie wiadomo jaki 😉
Zastrzyki robię sobie sama, za pierwszym razem robił mi mąż i średnio mi się podobało, ale ja jestem typem co musi mieć nad wszystkim kontrolę, więc dla komfortu psychicznego wolę robić to sama 😃

reklama
Do góry