reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

reklama
Dołączam z terminem 30grudnia,który i tak ma się zmienić ze względu na cukrzyce.To moja 3ciaza i 3cesarka ,jeśli dotrwam.Narazie okropne mdłości,wymioty itp.,jak w każdej z ciąż a w tej najgorzej.Wszystko jakoś takie leciało a tu nagle wyniki z papy,że wysokie prawdopodobieństwo dziecka z downem 1:127 ,a drugi lekarz nawet wyliczył 1:74.W szpitalu zalecili aminopunkcje,poza szpitalem Nifty pro.Na predce każą wyjąć ponad 2tys.i robić.Dopiero się zorientowałam czemu,bo kiedyś można było usunac ...a teraz nie,chodź o tak nie biorę pod uwagę takiej opcji.W środę zrobiłam ten nifty pro,krew leci do Hongkongu (dziwne trochę),noi teraz czekam aż zadzwonią z wynikiem.Jutro idę do lekarza,ciekawe co tam powiem.Wyniki USG prenatalnego super,tylko ta papa.

Cześć dziewczyny w 13tyg wyszla mi za niska glukoza lekarz powiedzial wtedy że to jeszcze nic natomiast jestem teraz w 17tyg i kazal zrobić krzywą cukrową boje sie że coś jest nie tak

Cześć dziewczyny w 13tyg wyszla mi za niska glukoza lekarz powiedzial wtedy że to jeszcze nic natomiast jestem teraz w 17tyg i kazal zrobić krzywą cukrową boje sie że coś jest nie tak
lepiej zrobić jak lekarz każe, niż żyć w niewiedzy. Lec, zrób i zobaczysz co lekarz powie. Nie jest powiedziane ze wyjdzie coś nie tak. :)

Dołączam z terminem 30grudnia,który i tak ma się zmienić ze względu na cukrzyce.To moja 3ciaza i 3cesarka ,jeśli dotrwam.Narazie okropne mdłości,wymioty itp.,jak w każdej z ciąż a w tej najgorzej.Wszystko jakoś takie leciało a tu nagle wyniki z papy,że wysokie prawdopodobieństwo dziecka z downem 1:127 ,a drugi lekarz nawet wyliczył 1:74.W szpitalu zalecili aminopunkcje,poza szpitalem Nifty pro.Na predce każą wyjąć ponad 2tys.i robić.Dopiero się zorientowałam czemu,bo kiedyś można było usunac ...a teraz nie,chodź o tak nie biorę pod uwagę takiej opcji.W środę zrobiłam ten nifty pro,krew leci do Hongkongu (dziwne trochę),noi teraz czekam aż zadzwonią z wynikiem.Jutro idę do lekarza,ciekawe co tam powiem.Wyniki USG prenatalnego super,tylko ta papa.
U mnie po pappie 1:712, czyli ,,średnie ryzyko'',,. Zastanawiamy się z mężem jak ten temat ugryźć, wszystkie parametry w normie tylko nr 2,5 czyli na granicy. 2 tysiące za NIFTY to dla nas bardzo dużo

reklama
Dziewczyny a czy któraś z was ma niedobór witaminy b? Jestem 16+5, robiłam morfologię i mam niedobór tej witaminy. Lekarz powiedział że to najprawdopodobniej przez to że nie jem mięsa (nie jestem wegetarianką, po prostu w ciąży jakoś mi nie smakuje i faktycznie przestałam jeść). Lekarz zalecił żeby jednak do mięsa wrócić, za miesiąc powtórzyć wyniki, narazie bez suplementacji.
Co najlepiej jeść, żeby niedobór szybko uzupełnić?

Do góry