reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

reklama
Dołączam z terminem 30grudnia,który i tak ma się zmienić ze względu na cukrzyce.To moja 3ciaza i 3cesarka ,jeśli dotrwam.Narazie okropne mdłości,wymioty itp.,jak w każdej z ciąż a w tej najgorzej.Wszystko jakoś takie leciało a tu nagle wyniki z papy,że wysokie prawdopodobieństwo dziecka z downem 1:127 ,a drugi lekarz nawet wyliczył 1:74.W szpitalu zalecili aminopunkcje,poza szpitalem Nifty pro.Na predce każą wyjąć ponad 2tys.i robić.Dopiero się zorientowałam czemu,bo kiedyś można było usunac ...a teraz nie,chodź o tak nie biorę pod uwagę takiej opcji.W środę zrobiłam ten nifty pro,krew leci do Hongkongu (dziwne trochę),noi teraz czekam aż zadzwonią z wynikiem.Jutro idę do lekarza,ciekawe co tam powiem.Wyniki USG prenatalnego super,tylko ta papa.

Cześć dziewczyny w 13tyg wyszla mi za niska glukoza lekarz powiedzial wtedy że to jeszcze nic natomiast jestem teraz w 17tyg i kazal zrobić krzywą cukrową boje sie że coś jest nie tak

Cześć dziewczyny w 13tyg wyszla mi za niska glukoza lekarz powiedzial wtedy że to jeszcze nic natomiast jestem teraz w 17tyg i kazal zrobić krzywą cukrową boje sie że coś jest nie tak
lepiej zrobić jak lekarz każe, niż żyć w niewiedzy. Lec, zrób i zobaczysz co lekarz powie. Nie jest powiedziane ze wyjdzie coś nie tak. :)

Dołączam z terminem 30grudnia,który i tak ma się zmienić ze względu na cukrzyce.To moja 3ciaza i 3cesarka ,jeśli dotrwam.Narazie okropne mdłości,wymioty itp.,jak w każdej z ciąż a w tej najgorzej.Wszystko jakoś takie leciało a tu nagle wyniki z papy,że wysokie prawdopodobieństwo dziecka z downem 1:127 ,a drugi lekarz nawet wyliczył 1:74.W szpitalu zalecili aminopunkcje,poza szpitalem Nifty pro.Na predce każą wyjąć ponad 2tys.i robić.Dopiero się zorientowałam czemu,bo kiedyś można było usunac ...a teraz nie,chodź o tak nie biorę pod uwagę takiej opcji.W środę zrobiłam ten nifty pro,krew leci do Hongkongu (dziwne trochę),noi teraz czekam aż zadzwonią z wynikiem.Jutro idę do lekarza,ciekawe co tam powiem.Wyniki USG prenatalnego super,tylko ta papa.
U mnie po pappie 1:712, czyli ,,średnie ryzyko'',,. Zastanawiamy się z mężem jak ten temat ugryźć, wszystkie parametry w normie tylko nr 2,5 czyli na granicy. 2 tysiące za NIFTY to dla nas bardzo dużo

reklama
Dziewczyny a czy któraś z was ma niedobór witaminy b? Jestem 16+5, robiłam morfologię i mam niedobór tej witaminy. Lekarz powiedział że to najprawdopodobniej przez to że nie jem mięsa (nie jestem wegetarianką, po prostu w ciąży jakoś mi nie smakuje i faktycznie przestałam jeść). Lekarz zalecił żeby jednak do mięsa wrócić, za miesiąc powtórzyć wyniki, narazie bez suplementacji.
Co najlepiej jeść, żeby niedobór szybko uzupełnić?

Do góry