reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

To tak, jak ja :) Początkowo miał być 6-7 grudnia ale maluch rośnie jak na drożdżach😁
Jak Wasze samopoczucie kobietki? Pierwszy trymestr dał popalić, czy raczej bezproblemowo?
Z perspektywy czasu nie było tak źle :) zaczęło się od mega senności. Mogłam spać ciągle i wszędzie, ból piersi, mdłości, ale bez wymiotów. Do 9 tygodnia wypierałam chyba to że jestem w ciąży (balam się kolejnego poronienia) teraz w 13 tygodniu zostały już tylko bóle piersi i od czasu do czasu migrenowe bóle głowy. Najbardziej dokuczają mi zastrzyki z clexane. Brzuch cały siny :(

reklama
Z perspektywy czasu nie było tak źle :) zaczęło się od mega senności. Mogłam spać ciągle i wszędzie, ból piersi, mdłości, ale bez wymiotów. Do 9 tygodnia wypierałam chyba to że jestem w ciąży (balam się kolejnego poronienia) teraz w 13 tygodniu zostały już tylko bóle piersi i od czasu do czasu migrenowe bóle głowy. Najbardziej dokuczają mi zastrzyki z clexane. Brzuch cały siny :(
jak ja Cię rozumiem , tylko mam tańszy zamiennik heparyny "neoparin" i brzuch boli po bokach a siniaki 🥴
Mi teraz mięśnie chyba do przodu poszły albo nie wiem bo mam gorzej z wbiciem igły 🥺

jak ja Cię rozumiem , tylko mam tańszy zamiennik heparyny "neoparin" i brzuch boli po bokach a siniaki 🥴
Mi teraz mięśnie chyba do przodu poszły albo nie wiem bo mam gorzej z wbiciem igły 🥺
Na początku miałam neoparin, poprosiłam lekarza o clexane po miesiącu i powiem Ci, że przy tej ilości to chyba nie ma znaczenia co wkluwam. Każdy zastrzyk boli, nie chce wchodzic. Czuję że mam zrosty.

Załączniki

• IMG_20220621_211033.jpg
    IMG_20220621_211033.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 90
Na początku miałam neoparin, poprosiłam lekarza o clexane po miesiącu i powiem Ci, że przy tej ilości to chyba nie ma znaczenia co wkluwam. Każdy zastrzyk boli, nie chce wchodzic. Czuję że mam zrosty.
masz mega wielki siniak 😭 może spróbuj do czasu zagojenia siniaków w udo ? Albo jeśli ktoś może Ci zrobić to w rękę ? Ja się właśnie zastanawiam czy już czas przejść na udo 🙈

Z tą sennością to mnie do tej pory trzyma, a już 16+3. Wczoraj już zmusiłam się, żeby nie spać w dzień, to dziś znowu była drzemka 2x 😅 I to nie taka 10 minutowa power nap, tylko conajmniej godzina. Jestem przez to w wiecznym niedoczasie (ale na forum i tak jest czas :D )
Masakra z tym siniakiem, strasznie Ci współczuję (i Tobie Agnesco też) 😢 Nic naprawdę nie da się z tym zrobić, żeby to trochę zniwelować?

Z tą sennością to mnie do tej pory trzyma, a już 16+3. Wczoraj już zmusiłam się, żeby nie spać w dzień, to dziś znowu była drzemka 2x 😅 I to nie taka 10 minutowa power nap, tylko conajmniej godzina. Jestem przez to w wiecznym niedoczasie (ale na forum i tak jest czas :D )
Masakra z tym siniakiem, strasznie Ci współczuję (i Tobie Agnesco też) 😢 Nic naprawdę nie da się z tym zrobić, żeby to trochę zniwelować?
z tymi zastrzykami jest masakra , teraz już każdy boli 😞 jedynie co to staram się bardzo pomału aplikować .

To tak, jak ja :) Początkowo miał być 6-7 grudnia ale maluch rośnie jak na drożdżach😁
Jak Wasze samopoczucie kobietki? Pierwszy trymestr dał popalić, czy raczej bezproblemowo?
ja początkowo miałam na 4 grudnia, ale po prenatalnych lekarz zmienił o ten jeden dzień i teraz trzymamy się 03.12. :)
U mnie na razie bezproblemowo, pierwszy trymestr przebiegł dobrze, bez uciążliwych objawów, poza niesamowitą sennością. I raz trochę zasłabłam w upale. Ale zero mdlosci - za to przeogromny apetyt, dobrze, że ostatnio mam głównie fazę na owoce 😊😋🐷

masz mega wielki siniak 😭 może spróbuj do czasu zagojenia siniaków w udo ? Albo jeśli ktoś może Ci zrobić to w rękę ? Ja się właśnie zastanawiam czy już czas przejść na udo 🙈
Lekarz mówił że mogę też w udo albo rękę. Boję się tylko tego, że po drugiej stronie brzucha też miałam takiego siniaka i zostala mi ponim szara plamka i to miejsce jest strasznie twarde. Boję się że sobie całe ciało posinie. Odrobinę lepiej jest w boczki. Mega boli. Ale robią się tylko kropki

reklama
Ale zero mdlosci - za to przeogromny apetyt, dobrze, że ostatnio mam głównie fazę na owoce 😊😋🐷
Jak ja Ci zazdroszczę! U mnie mdłości nawet nie były aż takie straszne, porównując do tego, co czasem pisały dziewczyny, ale i tak dały w kość. Kompletny brak ochoty na jedzenie, a jednocześnie jak u Ciebie, ogromny apetyt/głód i ssanie w żołądku - dom wariatów 😅 Na szczęście teraz się już trochę uspokoiło i więcej rzeczy mi smakuje.

Do góry