reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

to chyba jest jak prental tylko pregna wymaga kupienia dwóch opakowań. Classic i dha. Prental uno ma pierw to co na zdjęciu, a po 12 tyg w opakowaniu masz podstawę + kapsułkę z dha.

Załączniki

• 9FC8AD78-47A8-417C-8ADE-B6121B32D33C.jpeg
    9FC8AD78-47A8-417C-8ADE-B6121B32D33C.jpeg
    1,2 MB · Wyświetleń: 54
reklama
z czystej ciekawości, mogłaś potem wrócić do tego miejsca pracy? Czy zmienilas prace?

Wiem, że nie powinnam się tu wypowiadać. Ale zaciekawiło mnie czemu o to pytasz? Obawiasz się, że w Twojej pracy nie byli by przychylni do skorzystania z Twoich praw?

Ja byłam na zwolnieniu i brałam urlopy z dnia na dzień w najgorszym okresie w roku w mojej pracy. Wszyscy moi najbliżsi współpracownicy wiedzieli dlaczego i co się dzieje. Nikt na nic nie naciskał, mogłam wrócić wtedy jak będę chciała. Wróciłam w połowie lutego (L4 od połowy grudnia) - nikt nie miał pretensji, nikt nie naciskał na zwierzenia, przypomniano że firma opłaca psychiatrów/psychologów pracownikom (każdą terapię bez względu na powód), nikt nie dopytuje kiedy zajdę w kolejną ciąże i czy w ogóle. No ale zwalniać jednego z lepszych, wieloletnich pracowników z powodu "poronienia" to chyba lekki strzał w stopę pod każdym względem ;)
A w ogóle w trakcie L4 dostałam aneks do umowy z podwyżką i dostałabym ją nawet gdyby ciąża się udała, bo cytując klasyka - po prostu mi się należała :)

Wiem, że nie powinnam się tu wypowiadać. Ale zaciekawiło mnie czemu o to pytasz? Obawiasz się, że w Twojej pracy nie byli by przychylni do skorzystania z Twoich praw?

Ja byłam na zwolnieniu i brałam urlopy z dnia na dzień w najgorszym okresie w roku w mojej pracy. Wszyscy moi najbliżsi współpracownicy wiedzieli dlaczego i co się dzieje. Nikt na nic nie naciskał, mogłam wrócić wtedy jak będę chciała. Wróciłam w połowie lutego (L4 od połowy grudnia) - nikt nie miał pretensji, nikt nie naciskał na zwierzenia, przypomniano że firma opłaca psychiatrów/psychologów pracownikom (każdą terapię bez względu na powód), nikt nie dopytuje kiedy zajdę w kolejną ciąże i czy w ogóle. No ale zwalniać jednego z lepszych, wieloletnich pracowników z powodu "poronienia" to chyba lekki strzał w stopę pod każdym względem ;)
A w ogóle w trakcie L4 dostałam aneks do umowy z podwyżką i dostałabym ją nawet gdyby ciąża się udała, bo cytując klasyka - po prostu mi się należała :)
nie nie obawiam się, ja mam umowę do sierpnia i jestem pewna ze mi jej nie przedłuża na stałe (ta miała być kolejna) tylko będę miała do dnia porodu i dowodzenia. Mimo, ze jestem tez chwalona, bezproblemowa itp to poprostu taka mentalność koranska :)
Ale to bylo pytanie czysto ciekawskie, bo strasznie dużo się słyszy o tym jacy są teraz szefowie i jak podchodzą do ciazy. :)

Hej, może mnie podniesiecie na duchu. Byłam dziś na USG potwierdzić ciąże, wg ostatniej miesiączki powinien być 6t, testy wykonane w piątek wyszły mocne krechy po kilku sekundach. Niestety lekarz stwierdził ciąże młodsza o prawie 2 tygodnie, kazał przyjść za 2 tygodnie. Jest szansa ze zarodek jeszcze się pojawi ?

Załączniki

• IMG_4983.jpg
    IMG_4983.jpg
    90,2 KB · Wyświetleń: 82
Hej, może mnie podniesiecie na duchu. Byłam dziś na USG potwierdzić ciąże, wg ostatniej miesiączki powinien być 6t, testy wykonane w piątek wyszły mocne krechy po kilku sekundach. Niestety lekarz stwierdził ciąże młodsza o prawie 2 tygodnie, kazał przyjść za 2 tygodnie. Jest szansa ze zarodek jeszcze się pojawi ?
Robiłaś betę? Jeśli nie, polecam - sprawdzisz wiek ciążowy. Możliwe, że owulacja nastąpiła później.

Jasne, ze się pojawi miałam taka sama sytuacje okazało się, ze owulacja mi się przesunęła i ciąża młodsza tak wiec spokojnie czekaj i zobaczysz swoje maleństwo 😊

reklama
Też polecam zrobić Betę

Do góry