MartaMarkry
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
babybrain. Ja dwa lata temu brałam pregna, ale właśnie gin poleciła prenatal i wychodziło to taniej znacznieDzięki za odpowiedzi ☺
z czystej ciekawości, mogłaś potem wrócić do tego miejsca pracy? Czy zmienilas prace?
nie nie obawiam się, ja mam umowę do sierpnia i jestem pewna ze mi jej nie przedłuża na stałe (ta miała być kolejna) tylko będę miała do dnia porodu i dowodzenia. Mimo, ze jestem tez chwalona, bezproblemowa itp to poprostu taka mentalność koranskaWiem, że nie powinnam się tu wypowiadać. Ale zaciekawiło mnie czemu o to pytasz? Obawiasz się, że w Twojej pracy nie byli by przychylni do skorzystania z Twoich praw?
Ja byłam na zwolnieniu i brałam urlopy z dnia na dzień w najgorszym okresie w roku w mojej pracy. Wszyscy moi najbliżsi współpracownicy wiedzieli dlaczego i co się dzieje. Nikt na nic nie naciskał, mogłam wrócić wtedy jak będę chciała. Wróciłam w połowie lutego (L4 od połowy grudnia) - nikt nie miał pretensji, nikt nie naciskał na zwierzenia, przypomniano że firma opłaca psychiatrów/psychologów pracownikom (każdą terapię bez względu na powód), nikt nie dopytuje kiedy zajdę w kolejną ciąże i czy w ogóle. No ale zwalniać jednego z lepszych, wieloletnich pracowników z powodu "poronienia" to chyba lekki strzał w stopę pod każdym względem
A w ogóle w trakcie L4 dostałam aneks do umowy z podwyżką i dostałabym ją nawet gdyby ciąża się udała, bo cytując klasyka - po prostu mi się należała
Robiłaś betę? Jeśli nie, polecam - sprawdzisz wiek ciążowy. Możliwe, że owulacja nastąpiła później.Hej, może mnie podniesiecie na duchu. Byłam dziś na USG potwierdzić ciąże, wg ostatniej miesiączki powinien być 6t, testy wykonane w piątek wyszły mocne krechy po kilku sekundach. Niestety lekarz stwierdził ciąże młodsza o prawie 2 tygodnie, kazał przyjść za 2 tygodnie. Jest szansa ze zarodek jeszcze się pojawi ?
Hej, może mnie podniesiecie na duchu. Byłam dziś na USG potwierdzić ciąże, wg ostatniej miesiączki powinien być 6t, testy wykonane w piątek wyszły mocne krechy po kilku sekundach. Niestety lekarz stwierdził ciąże młodsza o prawie 2 tygodnie, kazał przyjść za 2 tygodnie. Jest szansa ze zarodek jeszcze się pojawi ?
Też polecam zrobić BetęHej, może mnie podniesiecie na duchu. Byłam dziś na USG potwierdzić ciąże, wg ostatniej miesiączki powinien być 6t, testy wykonane w piątek wyszły mocne krechy po kilku sekundach. Niestety lekarz stwierdził ciąże młodsza o prawie 2 tygodnie, kazał przyjść za 2 tygodnie. Jest szansa ze zarodek jeszcze się pojawi ?