reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Każda przejdzie poród SN lub CC inaczej. Jedna powie że tylko SN bo super, a druga że nigdy bo pękła po sam tyłek. Przy CC jedna że wstała 8h po porodzie bez leków i ją nic nie bolało, a druga że prawie zeszła z tego świata. Nie ma też co czytać, przy każdym porodzie mogą być komplikacje i każda z nas musi wybrać to co będzie najlepsze dla niej.

Ja codziennie w pracy słucham, jakie to CC straszne, jak to SN boli. Mam już dosyć i mówię ze mają się uciszyć bo i tak muszę urodzić nie mam wyjścia 😂

Ja też się naczytałam (już dawno temu) o tych porodach i nie wiem którego się bardziej boję. Chciałabym naturalnie bo jednak dochodzenie do siebie po cesarce to masakra. Ale przerażają mnie możliwe komplikacje podczas porodu naturalnego... I tak jak piszesz nagłej cesarki. Wszystko wtedy na gwałt. Ale w sumie to, koleżanka miała planowaną a ją źle wyczyścili. Wróciła do domu i za chwilę wróciła do szpitala i miała drugą operacje... Antybiotyki i inne takie. Także No. Co ma być to będzie i musimy się nastawić pozytywnie.

reklama
Ja jestem po in vitro i na razie cały czas jestem w swojej klinice leczenia niepłodności. Na pewno mam tam USG prenatalne i jeszcze wizytę u mojej Pani doktor, ale ona generalnie kiedyś mi powiedziała, że nie prowadzi ciąży, jak już to ktoś inny z kliniki. No to ja bym wolała raczej już kogoś ze szpitala, w którym miałabym rodzić. Myślisz, że mogłabym z grubej rury zapytać Twojego lekarza o to CC? Ciekawe czy byłby mi przychylny pomóc czy by mnie spuścił na drzewo... :(
myśle ze jak najbardziej mogłabyś zapytac ;) jest otwarty za wieleeee tematów ;)

Każda przejdzie poród SN lub CC inaczej. Jedna powie że tylko SN bo super, a druga że nigdy bo pękła po sam tyłek. Przy CC jedna że wstała 8h po porodzie bez leków i ją nic nie bolało, a druga że prawie zeszła z tego świata. Nie ma też co czytać, przy każdym porodzie mogą być komplikacje i każda z nas musi wybrać to co będzie najlepsze dla niej.

Ja codziennie w pracy słucham, jakie to CC straszne, jak to SN boli. Mam już dosyć i mówię ze mają się uciszyć bo i tak muszę urodzić nie mam wyjścia 😂

No właśnie o to mi chodzi, skąd mam się dowiedzieć co będzie najlepsze dla mnie?? Jak mam to zrobić? Bo nie wiem :p

myśle ze jak najbardziej mogłabyś zapytac ;) jest otwarty za wieleeee tematów ;)
A gdzie przyjmuje? Ja w sumie jestem spod Poznania, tak że jestem ciekawa czy miałabym bliżej. Teraz jeżdżę na koniec świata na Strzeszyn od długiego czasu i jakoś to znoszę :) no teraz to już rzadziej się jeździ, ale swojego czasu to co kilka dni czasem musiałam być nawet

Dziewczyny, chyba mam covid :( od wczoraj fatalnie się czuje, bolą mnie mięśnie, głowa mi pęka, katar. Generalnie boli mnie wszystko nawet zęby☹️Jestem przerażona… :(
Może po prostu grypa? 🤔
Zabawne, że covid zastąpił większość dolegliwości. 😜
pierdziel to nie myj. Ja umyje najwcześniej za rok na wiosnę 🤣🤣 tym bardziej że w pierwszej ciąży jak myłam to tak mi się w bani zakręciło że wywalilam się ze stolka,a lekarka tak mnie zrypala. Powiedziała że wieszanie firanek i mycie okien zabronione w ciąży.
Dokładnie, też słyszałam, że mycie okien i wieszanie firanek jest w ciąży zabronione.

reklama
Do góry