reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2017

Dzień dobry wszystkim
ja wczoraj mialam tez dzien lenia, nic oprocz obiadku nie zrobiłam, caly dzien w pozycji leżacej w szydelkiem w reku :)
co do dzisiejszego święta tez nie mam pomysłu - w chwili obecnej maz na grzybach a pozniej chcialam zeby mi w koncu pomalowal sciany w wc ale to chyba glupi pomysl na dzis :(
zycze milego dnia

Jak z szydełkiem w ręku to nie leniwie. Koniecznie się pochwal co wydziergałaś.

reklama
Dzien dobry☺. Ja wczoraj też miałam dzień lenia i nawet moj obiad to była totalna łatwizna bo ugotowałam gotowe pierogi a na kolacje poszlismy do knajpy i zjadłam przepyszna tortilnne domowa ze szpinakiem suszonymi pomidorami i kurczaczkiem ale to było dobre...
Mnie chyna tez cos zbiera bo mnie kicha cos tam pomalu cieknac zaczyna i wogole taka rozbita jestem oby sie nie rozwinelo...

I super , trzeba sobie robić takie przyjemności. Oby się na kichaniu skończyło. Zdrówka życzę.

Hej wszystkim, ja nadal walczę z tymi swoimi problemami obrzękowymi i przez to siły na nic nie ma, a tu ciągle coś. Dziś chwila luzu, to też już mnie nosi z nudów bo siedzę sama w domu. Oj, ciężko mi ostatnio dogodzić... Piotrek za to się chyba nie nudzi bo już 4 dzień jak wierci się prawie non stop. :D

Ma może któraś ból pod łopatką podczas siedzenia? Nie mam pojęcia co to może być. Jak leżę lub stoję przechodzi ale tylko usiądę i po 5 min boli aż muszę wstać, co czasem dziwnie wygląda w towarzystwie, heh ;)

Tak poza tym narzekaniem, to u nas zaczął się wyprawkowy szał w końcu :)
Mam nadzieję, że dziś uda się więcej pobyć z Wami, a póki co, to miłego weekendu wszystkim życzę.

Mikado ja miałam ból pod łopatką po cc, był bardzo dotkliwy, że nawet nie mogłam wziąć głębszego oddechu, lekarz tłumaczyl, że to podrażnienie jakiegoś tam nerwu, więc może u ciebie też na nerw jakiś naciska [emoji848]

ckaiw1d3bdymfe22.png

Hej wszystkim, ja nadal walczę z tymi swoimi problemami obrzękowymi i przez to siły na nic nie ma, a tu ciągle coś. Dziś chwila luzu, to też już mnie nosi z nudów bo siedzę sama w domu. Oj, ciężko mi ostatnio dogodzić... Piotrek za to się chyba nie nudzi bo już 4 dzień jak wierci się prawie non stop. :D

Ma może któraś ból pod łopatką podczas siedzenia? Nie mam pojęcia co to może być. Jak leżę lub stoję przechodzi ale tylko usiądę i po 5 min boli aż muszę wstać, co czasem dziwnie wygląda w towarzystwie, heh ;)

Tak poza tym narzekaniem, to u nas zaczął się wyprawkowy szał w końcu :)
Mam nadzieję, że dziś uda się więcej pobyć z Wami, a póki co, to miłego weekendu wszystkim życzę.

Życzę udanych zakupów. Pochwal się tym co wybierzecie w ramach szału wyprawkowego.
Co do tych bóli przy siedzeniu to ja tak nie mam, pewnie maluch uciska na coś w tej pozycji.

Hej dziewczynki
Sorry że wczoraj zamilkłam ale mnie dół dopadł ale już przeszło
Ja dziś zabieram się za mycie okien i porządki z praniem
Zaraz mama moja przyjedzie po starszego syna i go zabiera na cmentarz aby jej pomógł posprzątać a młodszy zostaje zemną bo załapał cos w przedszkolu i pod kaszluje jak mu do niedzieli nie przejdzie idę z nim do lekarza
A co do dnia chłopaka to ja moim chłopaka kupie po lizaku a męża i tak nie ma bo w delegacji jest i będzie za tydzień

Życzę udanego dnia dziewczyny

Dzien dobry[emoji5]. Ja wczoraj też miałam dzień lenia i nawet moj obiad to była totalna łatwizna bo ugotowałam gotowe pierogi a na kolacje poszlismy do knajpy i zjadłam przepyszna tortilnne domowa ze szpinakiem suszonymi pomidorami i kurczaczkiem ale to było dobre...
Mnie chyna tez cos zbiera bo mnie kicha cos tam pomalu cieknac zaczyna i wogole taka rozbita jestem oby sie nie rozwinelo...
To zdrówka życzę, zazdroszczę Tortilli i pierogów :) za mną pizza chodzi, a nie mogę... :( w ogóle to mam coś ostatnio większe skoki cukru, strasznie mnie to dołuje, już tak uważam na wszystko a często na prawdę nie wiem z czego wychodzi wyższy wynik. Wczoraj po obiedzie miałam rekord - cukier 212! A najlepsze jest to że zjadłam to samo co dzień wcześniej - kasza jaglana z warzywami i kromka świeżo upieczonego chleba. Może świeży chleb ma taki indeks?... Wieczorem byliśmy u znajomych na mini imprezce i nic nie mogłam zjeść, piłam tylko wodę :(

Wszystkim życzę miłej soboty :)

Sent from my WAS-LX1 using Forum BabyBoom mobile app

Niestety im blizej porodu tym cukry bedzie gorzej utrzymac w normie.
Ja mimo minimalnej redukcji w dieci cukry mam dobre, tylko na czczo czesto mam od 90 do 95, a na wieczor juz wszystkiego probowalam, czy wczesniej, czy pozniej zjem ostatni posiłek to i tak rano mam takoe same wyniki.
Zle mi strasznie, bo mlody bardzo slaby, nawet z lozka nie wychodzi. Boje sie, zeby nie skonczylo sie na szpitalu. Wczoraj wieczor zaczelismy podawac antybiotyk wiec mam nadzieje, ze jutro juz bedzie cos dzialac.
Dzisiaj tesciowa dzwoni i mowi, ze kupiła Hani, rozowy rozek i kombinezon. Nie wazne ze byla u mnie w czwartek i mowilam jej, ze kupilam malej kombinezon i pokazywałam jej wypraje 2 rozki. Kochana jest ale moglaby sie spytac co jeszcze potrzebujemy. Tak chcialam ograniczyc ilosc ciuchów, a sie nie da, ostatnio od tesciowej dostalam 5 sukienek. Moja mama to na latwizne poszla, pensja ojca przychodzi na moje konto, wiec stwierdzila, ze jak cos potrzebujemy dla Hani to mamy z ich kasy placic:).
U nas dzisiaj z okazji dnia chlopaka, maz zostal wysłany na zakupy i przy okazji moze kupic sobie jakies dobre piwo:)
Moja teściowa też ma swoje humory, bardzo chce nam kupić pościel 135*100 ja jej tłumacze że na dzień dobry taka nie potrzebna, a jak proponuje żeby kupiła coś innego to mówi że kupiła już jedna rzecz i wystarczy

Zinc kasza jaglana ma wysoki indeks no i świeże pszenne pieczywo niestety też. Indeks posilku obniżają surowe warzywa np. Pomidory, ogórki, sałata.

Misianka niestety sezon na choróbska przedszkolne w pełni, dużo zdrówka.

Maja ja już kiedyś pisałam, że u nas ani z jednej ani z drugiej strony nie ma wsparcia, może jak Młody się urodzi to się zmieni, choć to trochę smutne bo to nasze 4 dziecko więc wiadomo, że z kasą nie jest super.

Mikado świetnie że masz wizyte u neurologa, może on coś wyjaśni.
Olka ja też poproszę o wynik rękodzieła [emoji846]

Magda dobrze ze kocurek się odnalazł [emoji106]

Miłej Sobotki [emoji5]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Dzień dobry wszystkim
ja wczoraj mialam tez dzien lenia, nic oprocz obiadku nie zrobiłam, caly dzien w pozycji leżacej w szydelkiem w reku :)
co do dzisiejszego święta tez nie mam pomysłu - w chwili obecnej maz na grzybach a pozniej chcialam zeby mi w koncu pomalowal sciany w wc ale to chyba glupi pomysl na dzis :(
zycze milego dnia
Pochwal sie szydelkowaniem:)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry