reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

@Luxuorius no to widze ze pozytywnie u Ciebie niech moc będzie z nami.:D
@aneta_ck przytulam :* to na pewno jest trudne wytlumaczyc przedszkolakowi o co chodzi zeby nie czul sie odrzucony..:( i rozumiem ze sie denerwujesz... a z mezem tak powaznie czy glupoty? Bo dla mnie takie duperele sa najgorsze...:/ tez sie sprzeczam z moim o byle co tzn przez moj humor głupi..

reklama
@majka23x zazdroszcze ale zazdrość to widze zjawisko powszednie heh:) Ale grunt że mała spokojna:)
@Ola0303 Nie na darmo się mówi że z chorym facetem to gorzej jak z dzieckiem:) Wyzdrowieje to mu minie a Tobie pewnie jak i mi hormony szaleją, do tego nie wyspanie zmęczenie i mamy kulminacje:)
@Luxuorius Syndrom wicia gniazda? :) Uwaga kobietki bo z tym zapałem do sprzątania wylądujemy na porodówce chodź by dziś:)
@aneta_ck Biedna, masz przed sobą ciężkie zadanie ale dasz radę, Jesteś silna masz wsparcie męża z którym w końcu dojdziesz do porozumienia. A co do starszaka grunt że ci pomaga u mojej siostry jakk jej się córa urodziła to Młody podchodził do łóżeczka (nie rozumiał że niemowlak dużo śpi) i z tekstem "Lala ty śpisz?" i ją budził ciągle. A że ją uderzył, nie wąpie też bym była przerażona ale on pewnie tak chce ci pomóc i być obecny w jej życiu że robi to nie świadomie:>

Dziewczyny damy rade silne babki jesteśmy:)

Mnie męczą skurcze bezbolesne całą noc i dzień. W tym w nocy miałam dwa takie bolesne że plecki bolały, ale tak jak i wy zabieram się za pożadki Musze doszorować z kamienia kran w lazience a szlak mnie trafia bo cif nic nie daje pasta do zebow też nic. Więc dziś na warsztat idzie Cylit Bang :)

@majka23x jeszcze raz graruluje:)

My odstawilysmy synka do przedszkola i jedziemy odwiedzić dzidziusia do szpitala.

Jestem caly czas zmartwiona. Boje sie zeby synek nie zrobil krzywdy malutkiej. On ja bardzo kocha i caly czas chce byc orzy niej i ja glaskac i calowac i przytulać. Jak karmię zawsze jest kolo nas. Ale jeat troche dziki pamietacie co pisalam o nim i musze miec oczy w pupie i co najmniej dwie pary rak. Jedne zeby trzymac małą a drugie zeby jego trzymac. Dzis np niechcacy uderzyl ja w glowke. Lekko wydaje mi sie ze nic sie nie stalo ale normalnie na zawal myslalam ze zejde. A nie moge go cały czas odsuwac bo czuje sie odrzucony. I co tu robic? Zwariowac idzie. Ciesze sie bardzo ze ja tak zaakceptowal ale nie wiem juz jak to ogarniac :(

Do tego z mezem sie caly czas kloce. No dola mam niesamowitego :( sorki ze tak tylko o mnie ale musialam sie wygadac

km5s8u69dm9dsszh.png
kurcze ciezki temat :( nie wiem jak pomoc, co doradzic bo nie mam takiego malucha w domu...kurcze to tez taki wiek jest, ze dziecko sobie sprawy nie zdaje, ze zle robi :( moze po prostu jak zauwazysz, ze uderzyl mala to mu powiedz, ze co by zrobil gdybys ty uderzyla jego i czy byloby milo i zobacz co odp...a z mezem nadal tak zle?
@Ola0303 @didi133 no ja dzis mam energie, sprzatam, gotuje itp, mam moc :D

@Luxuorius myśle że takie pytania nic nie dadzą i chyba po prostu trzeba tłumaczyć i prosić o delikatność. Ale wiecie co może Anetka powinna poszukać porad w innych grupach o starszakach itp. Tam są doświadczone mamy i może mają złote rady:) Bo my to na oślep strzelamy. Albo ooo @joshi można zapytać ona ma 2 strszych to już to przechodziła:)

@didi133 Oj ja dzis robie takie porzadki ze moge na porodowke wyjechac :D ha ha;) jescze przed chwila moja babcia byla pytac jak sie czuje...codziennnie to samo. Troche to denerwuje...dzis chodze po domu i placze nie moge sie opanowac. Glupie hormony:/

@Ola0303 Ja mam kilka sióstr i codziennie na dzień dobry i dobranoc telefon sms "gdzie jestes?" "Rodzisz?" itp. Masakra dzwonią pytają już mnie też to wkurza. I wiecie Ostatnio słyszy się najbardziej wyczekiwane dziecko 2017 to dziecko Lewandowskich a ja mam wrażenie że u mnie w moim otoczeniu to ja jestem na tej pozycji z moją Franią :) I pewnie u Was ta dzika ekscytacja trwa:)

Te pytania sa dobijajace... ja sie musze opanowac zeby nie odpowiadac ze zloscia ale czasem nie potrafie....:/;) u mnie bedzie kulminacja w swieta tych pytan jak nie urodze. :p

u mnie jakos mega duzo pytan nie ma, tyle co bratowa siedzi jak na szpilkach i denerwuje sie za mnie :D jest niemozliwa, mowi, ze jak zaczne rodzic to zaniesie do mojej babci swoje dzieci i jedzieeee do mnie :D

reklama
Do góry