reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

@Luxuorius no to widze ze pozytywnie u Ciebie niech moc będzie z nami.:D
@aneta_ck przytulam :* to na pewno jest trudne wytlumaczyc przedszkolakowi o co chodzi zeby nie czul sie odrzucony..:( i rozumiem ze sie denerwujesz... a z mezem tak powaznie czy glupoty? Bo dla mnie takie duperele sa najgorsze...:/ tez sie sprzeczam z moim o byle co tzn przez moj humor głupi..

reklama
@majka23x zazdroszcze ale zazdrość to widze zjawisko powszednie heh:) Ale grunt że mała spokojna:)
@Ola0303 Nie na darmo się mówi że z chorym facetem to gorzej jak z dzieckiem:) Wyzdrowieje to mu minie a Tobie pewnie jak i mi hormony szaleją, do tego nie wyspanie zmęczenie i mamy kulminacje:)
@Luxuorius Syndrom wicia gniazda? :) Uwaga kobietki bo z tym zapałem do sprzątania wylądujemy na porodówce chodź by dziś:)
@aneta_ck Biedna, masz przed sobą ciężkie zadanie ale dasz radę, Jesteś silna masz wsparcie męża z którym w końcu dojdziesz do porozumienia. A co do starszaka grunt że ci pomaga u mojej siostry jakk jej się córa urodziła to Młody podchodził do łóżeczka (nie rozumiał że niemowlak dużo śpi) i z tekstem "Lala ty śpisz?" i ją budził ciągle. A że ją uderzył, nie wąpie też bym była przerażona ale on pewnie tak chce ci pomóc i być obecny w jej życiu że robi to nie świadomie:>

Dziewczyny damy rade silne babki jesteśmy:)

Mnie męczą skurcze bezbolesne całą noc i dzień. W tym w nocy miałam dwa takie bolesne że plecki bolały, ale tak jak i wy zabieram się za pożadki Musze doszorować z kamienia kran w lazience a szlak mnie trafia bo cif nic nie daje pasta do zebow też nic. Więc dziś na warsztat idzie Cylit Bang :)

@majka23x jeszcze raz graruluje:)

My odstawilysmy synka do przedszkola i jedziemy odwiedzić dzidziusia do szpitala.

Jestem caly czas zmartwiona. Boje sie zeby synek nie zrobil krzywdy malutkiej. On ja bardzo kocha i caly czas chce byc orzy niej i ja glaskac i calowac i przytulać. Jak karmię zawsze jest kolo nas. Ale jeat troche dziki pamietacie co pisalam o nim i musze miec oczy w pupie i co najmniej dwie pary rak. Jedne zeby trzymac małą a drugie zeby jego trzymac. Dzis np niechcacy uderzyl ja w glowke. Lekko wydaje mi sie ze nic sie nie stalo ale normalnie na zawal myslalam ze zejde. A nie moge go cały czas odsuwac bo czuje sie odrzucony. I co tu robic? Zwariowac idzie. Ciesze sie bardzo ze ja tak zaakceptowal ale nie wiem juz jak to ogarniac :(

Do tego z mezem sie caly czas kloce. No dola mam niesamowitego :( sorki ze tak tylko o mnie ale musialam sie wygadac

km5s8u69dm9dsszh.png
kurcze ciezki temat :( nie wiem jak pomoc, co doradzic bo nie mam takiego malucha w domu...kurcze to tez taki wiek jest, ze dziecko sobie sprawy nie zdaje, ze zle robi :( moze po prostu jak zauwazysz, ze uderzyl mala to mu powiedz, ze co by zrobil gdybys ty uderzyla jego i czy byloby milo i zobacz co odp...a z mezem nadal tak zle?
@Ola0303 @didi133 no ja dzis mam energie, sprzatam, gotuje itp, mam moc :D

@Luxuorius myśle że takie pytania nic nie dadzą i chyba po prostu trzeba tłumaczyć i prosić o delikatność. Ale wiecie co może Anetka powinna poszukać porad w innych grupach o starszakach itp. Tam są doświadczone mamy i może mają złote rady:) Bo my to na oślep strzelamy. Albo ooo @joshi można zapytać ona ma 2 strszych to już to przechodziła:)

@didi133 Oj ja dzis robie takie porzadki ze moge na porodowke wyjechac :D ha ha;) jescze przed chwila moja babcia byla pytac jak sie czuje...codziennnie to samo. Troche to denerwuje...dzis chodze po domu i placze nie moge sie opanowac. Glupie hormony:/

@Ola0303 Ja mam kilka sióstr i codziennie na dzień dobry i dobranoc telefon sms "gdzie jestes?" "Rodzisz?" itp. Masakra dzwonią pytają już mnie też to wkurza. I wiecie Ostatnio słyszy się najbardziej wyczekiwane dziecko 2017 to dziecko Lewandowskich a ja mam wrażenie że u mnie w moim otoczeniu to ja jestem na tej pozycji z moją Franią :) I pewnie u Was ta dzika ekscytacja trwa:)

Te pytania sa dobijajace... ja sie musze opanowac zeby nie odpowiadac ze zloscia ale czasem nie potrafie....:/;) u mnie bedzie kulminacja w swieta tych pytan jak nie urodze. :p

u mnie jakos mega duzo pytan nie ma, tyle co bratowa siedzi jak na szpilkach i denerwuje sie za mnie :D jest niemozliwa, mowi, ze jak zaczne rodzic to zaniesie do mojej babci swoje dzieci i jedzieeee do mnie :D

reklama
Do góry