reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Anetka, ja pamiętam jak Olusia sie urodziła, Olivka też nie raz coś zrobiła nie tak, pamiętam jak poszarpała Olke w wózku.. ile ja sie natlumaczyłam.. w końcu dostała lalke (bobasa), nazwała ją "Olusia" i tym sposobem ona zajęła się swoją lalą, a ja Olusią. I robiła to co ja, czyli pzrdbierała, karmiła itd. Miała wtedy też ledwo ponad dwa lata. To był mój idealny sposób. Teraz nie mam tego problemu na szczęście :) ale nie wiem co Ci doradzić bo synowi lalki nie kupisz.. może na czas karmienia wymyślaj mu jakieś zajęcia, daj mu jakieś ważne zadanie :) a tak to zostaje Ci jedynie tłumaczenie że nie wolno robić krzywdy dzidziusiowi..

U nas ok, Szymuś grzeczny, problemy z płaczem są jeszcze, ale mniej, bo już wiem co jest przyczyną ;)

Pozdrawiam! [emoji4]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
@Lux wydaje mi się, że to chyba takie standardy :) ważne, żeby dzieciaczki zaczely nam wychodzić jak będą na to gotowe :) my się jeszcze przemęczymy jakoś z tymi brzuchami :) w końcu już na horyzoncie widać nasza metę :)

Jakbym widziała syt u siebie - taki sam system sobie moją Młoda ustawila a nazywam go 'na leniucha'. tylko ze ja już w szpitalu dałam mm bo mi spadla z wagi raz aż 200 g - przy wyjściowej 3280g - i do tego zoltaczka więc bałam się że nie wyjdziemy z tego szpitala za Chiny a będę ja odzwyczajac w domu. ... ale ciężka sprawa bo właśnie mało je. ..długo jest przy piersi ale chyba za bardzo ja to męczy.
Achhh żałosne :/
Ciężko patrzeć jak z butli raz dwa dziecko grzeczne i senne a przy piersi walka...
Kurcze u mnie problemem jest chyba zbyt duży wypływ pokarmu. Wczoraj w akcie desperacji odciagnęłam mleko i próbowałam podać strzykawka, a później butelka i nie chciał ani tak ani tak. Jak się uspokoił wróciłam do cyca i trochę pojadł. Już sama nie wiem co robić.

Aaa i co polecacie na oparzenia, bo widzę, że Młodemu pojawiły się takie czerwone plamki. Na razie smaruje sudocremem, ale nie wiem czy coś pomaga, bo nadal ma tam czerwone.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Co do tych terminow to uslyszalam od mojej Pani doktor ze najbardziej wiarygodny jest termin z OM i ona sie tego trzyma. :) a to ze dzidzia rosnie w jakims tam tempie to nie ma znaczenia tak uslyszalam. Powiedziala ze ja juz rodzic moge bo lozysko dojrzale ;) ale co lekarz inna szkola i inne podejscie :) ja juz tak zaciecie sprzatam ze juz mnie boli wszystko :D dzis jeszcze pierniki :p

@Lux co Ty u mnie brzuch wysoko, żadnych czopów, czasem lekkie napinanie brzucha i to by było na tyle ;)

@Nonkatoja jak masz dużo to odciagaj, ale po trochu, żeby nie zwiększyć produkcji ;)
Olga ost pytała się dziewczyn o odparzenia, bo jej Mała dorobiła się aż ran i właśnie żaden sudokrem nie dawał rady, po mące ziemniaczanej zaczęło coś powoli przechodzic, w sumie to jest tak, ze trzeba to chyba dobrze wysuszyć, a każdy krem mimo wszystko nawilza...

Kurcze u mnie problemem jest chyba zbyt duży wypływ pokarmu. Wczoraj w akcie desperacji odciagnęłam mleko i próbowałam podać strzykawka, a później butelka i nie chciał ani tak ani tak. Jak się uspokoił wróciłam do cyca i trochę pojadł. Już sama nie wiem co robić.

Aaa i co polecacie na oparzenia, bo widzę, że Młodemu pojawiły się takie czerwone plamki. Na razie smaruje sudocremem, ale nie wiem czy coś pomaga, bo nadal ma tam czerwone.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
a moze alantan na odparzenia? ja mam kupiony wlasnie zamiast sudocremu

@ana ana a i tak pewnie urodzisz przedemna :D

A ja doszłam do wniosku że zaczynam się obijać. Urodzi się kiedy będzie chciała, bo moje zachcianki to mało ważna sprawa. CHodz kurde tak bardzo chciałą bym ją mieć w raamoinach. Eh... grunt to cierpliwość i wytrwałość

reklama
Do góry