reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Ale Tobie do terminu zostalo chyba troche mniej czasu co? u mnie od jutra rowne trzy tygodnie w sumie :)
w niedziele koniec 40 tyg. Znowu wkładka brązowa. W sumie to od 9 godzin mam skurcze co kilkanaście minut, tyle ze u mnie to norma.
Po paracetamolu ucho nie boli, ale skurcze bolą i nie wiem jak to interpretować. Czy są tak silne i nic ich nie tłumi, czy paracetamol na nie nie działa.

w niedziele koniec 40 tyg. Znowu wkładka brązowa. W sumie to od 9 godzin mam skurcze co kilkanaście minut, tyle ze u mnie to norma.
Po paracetamolu ucho nie boli, ale skurcze bolą i nie wiem jak to interpretować. Czy są tak silne i nic ich nie tłumi, czy paracetamol na nie nie działa.
O jej no to juz czas najwyzszy zebys spotkala sie z dziecinka chociaz tak naprawde mozna juz rodzic od skonczonego 37 tygodnia.. a bardzo bolą Cie skurcze?

Hej. Ja jak zwykle wieczorem pisze ;) w dzien dzieci daja czadu a przed snem to juz w ogole oboje krzycza a ja mam ochote na meliske ale taka z całego opakowania na raz [emoji23] [emoji23] [emoji23] ledwo żyje

Malutka wisi na cycusiu coraz czesciej ale jeszcze walcze ze smokiem zeby nie dawac. Jak muszę bez niej wyjsc to tesciowa jej daje a dzis poszla.na calosc jak wyszlam do lazienki bo ona "nie moze sluchac jak ona tak placze" i pyk smoka do buzi. Tak ze no... Wyobrazcie sobie jak mi sie cisnienie podnioslo. Duzo by opisywac o tym a to nie ma sensu. Potrzebuje pomocy i dobrze ze ona jest ale ciesze sie ze na codzien mieszkamy daleko.

Odnosnie ogladania o porodach. Przed pierwszym nie ogladalam i bylam zielona i robili ze mna co chcieli. Teraz sie przygotowalam. Raz doswiadczenie a dwa ze wiedzialam jakie mam opcje i co robic zeby sobie ulzyc troche podczas i jak rodzic w jakiej pozycji. Duzo daly mi tez opisy dziewczyn tutaj jak rodziły. Teraz poszlo sprawnie i praktycznie bez komplikacji. I bez zadnych srodkow znieczulajacych:)

U mnie jak u Kleo i Izy. Pyk poszly wody i za niedlugo skurcze były. Wcześniej seksik oczywiscie a 3 dni wczesniej mialam sluz gesty brazowy. Myślę ze to czop odchodzil sobie.

Lux mi lekarz kazał odstawic magnez w skonczonym 35 tyg i to nie zmniejszajac dawki tylko od razu. Urodzilam dopiero po 2 tyg od tego.

Pisalyscie o przyspieszaniu porodu. Ja robiłam sobie spokojne spacerki i seks co dwa dni bez stresu. Oczywiscie do końca i z orgazmem. Podobno tylko tak dziala ;)

A i zapomnialam napisac. Mala super przybiera. Po 2.5 tyg mamy już prawie 3300 a waga na wyjsciu ze szpitala była 2640:) mozna bez mm okazuje sie. Mamy mleczko najlepsze ;) polozna byla zdziwiona ze nie daje jej tak jak mi radzila i mimo to mamy ładną wage.

Syn po tyg od odstawienia antybiotyku znowu ma katar. Maz ma zatoki chore a tesciowa cos sobie w noge zrobila. No normalnie zwariować idzie :D sory za dlugi post ale sie dorwalam do komórki i tak na raz chcialam wam odpisac :)

km5s8u69dm9dsszh.png

Mowię mojemu, ze jutro ostatni listopad to możemy zadziałać. A on a może urodzi sie na Mikołaja? No nie zaciągnę go na sile:). Nawet myśl o abstynencji do stycznia go nie mobilizuje. No nie wiem na co on czeka.
Sąsiadka z dołu urodziła. Mówiła, ze pojechała bo słabo sie ruszał i już do domu nie wróciła. Szybka akcja.
Wlasnie z tym seksem to tez roznie mowia, bo np nasza Aneta od razu na porodowke po stosunku, a ja cos ostatnio czytalam, ze nieregularny seks wcale nie musi dzialac, ze powinno sie czesto. A o co Twoj sie martwi? Przeciez juz termin sie zbliza wielkimi krokami :)

Co do magnezu to mój lekarz jak i lekarze w szpitalu w którym byłam mówili że w skończonym 37 tyg kiedy to ciążę uznaje się za donoszona nie powinno się już hamować skurczy/napinania magnezem. Do tego czasu jeśli są wskazania można brać tymbardziej np przy niskiej masie dziecka.

Ja ze względu na skurcze, rozwarcie i skrawająca szyjke i zagrożenie porodem przedwczesnym dopiero odstawilam w 37 tygodniu. Z dnia na dzień nic się nie zaczęło dziać bo to też nie znaczy że od razu się urodzi. Możesz urodzić za 2 dni albo za 2 tyg. Wszystko zależne od fizjologii.

Co do porodów. Będąc w szpitalu też się nasluchałam krzykow i dopiero do mnie dotarlo co mnie czeka. Ale nie zdecydowałam i nie zdecyduje się na oglądanie filmów. Za duża wyobraźnię mam i wtedy to już całkiem bym sobie zaczęła snuć wersję swojego porodu. Jak to mówią czego oczy nie widzą tego sercu nie żal ;)

Napisane na F3211 w aplikacji Forum BabyBoom

Tez mam takie zdanie na temat magnezu. A co do porodow to mnie jakos by to nie ruszylo, ale niektorzy maja slabe nerwy i sie nakrecaja. Nie zrozumcie mnie zle oczywiscie, bo tak jak pisala Lux, kazdy oglada to co lubi i nie mowie, ze akurat wy sie nakrecacie. Ja tam nie widze po prostu potrzeby ogladania :) porodu sie nie boje ani bolu, juz chcialabym sie z tym zmierzyc, bo podwozie masakra no i wszystkie staruszki mnie przescigaja :(

Ja nie wiem czy ta ciepla kapiel to bylo u mnie dobre....dzis juz 3 razy mnie przeczyscilo w tym przed chwila po tej kapieli...i czuje takie parcie ze masakra. i w przeciagu 20 minut 5 razy siku. Moja mama juz panika a mnie nic nie boli oprocz tego ze ciagle siku i Franio cisnie na krocze...mam nadzieje ze to sie nie zaczyna.:O

Mama sie nie przejmuj, ja mojej powiedzialam, ze mi czesciej brzuch twardnieje, to sie wystraszyla i mowi, ze juz bardzo malo czasu zostalo. One po prostu nie pamietaja jak to bylo i mg tez pewnie nie bedziemy :)

A i jesli chodzi o krzyk podczas porodu. Jak szlo rozwarcie i skurcze sie nasilaly to sobie tak tylko mruczlam i jakies smieszne odgłosy wydawalam ale podczas parcia slyszala mnie cała porodowka i patologia ciazy pietro wyzej. Mieli szczscie ze to szybko poszlo u mnie. Heheh zreszta ja przed parciem ostrzeglam polozna ze bede krzyczeć a ona ze nie ma sprawy i jak mi to pomoze to smialo. No wiec sobie nie zalowalam. Jakos mi to pomagalo :)

km5s8u69dm9dsszh.png

reklama
O jej no to juz czas najwyzszy zebys spotkala sie z dziecinka chociaz tak naprawde mozna juz rodzic od skonczonego 37 tygodnia.. a bardzo bolą Cie skurcze?
rożnie, ale ja mam bolesne od lipca. Taka uroda tej ciąży.

Maja No nie wiem o co chodzi mojemu. Niby mówi, ze sie nie boi a jednak mi nie pomoże. My przy pierwszym porodzie po przytulankach trafiliśmy na porodówkę i wyszły komplikacje. Pewnie o to mu chodzi.

Ja filmów nie oglądam, ale czytam fora. Tez nie wiem na co sie nastawiać, jak to bedzie bo mam obowiązkowe znieczulenie i nie wiem co można w tym łożku robić. Czy mam tylko leżeć i zmieniać bok, czy mogę siadać, bujać sie itp

Do góry