reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
hej nocka fajna, maly jak zwykle w nocy i nad ranem najbardziej aktywny :D wczoraj nie moglam usnac i jechalismy z kanalu na kanal i lecialo top model i ja tego nie ogladam, nie znosze wrrrr, ale tak patrze, ze w finale jest dziewczyna z mojego miasta-Ewa Niespodziana :) no ale nie wygrala, jakis chlopak wygral.....

Czesc Wam:) Jak minela Wam nocka? Mnie ciagle boli brzuch jak na okres i od wczoraj mnie chyba czysci. Dzis od rana znow juz 4 raz od wczoraj. Apetytu duzego tez nie mam...w ogole dopadl mnie stres. Wlasnie lezymy w Frankiem i licze jego ruchy :D Dzis dopinam torbe do szpitala i wszystko dokladnie uszykuje na wszelki wypadek. Ciagle czuje Frania bardzo nisko taki ciezar w dole brzucha a skora na brzuchu tak piecze...smaruje caly czas i tak to malo co daje :/
Spokijnego dnia Wam zycze :*:)

hej nocka fajna, maly jak zwykle w nocy i nad ranem najbardziej aktywny :D wczoraj nie moglam usnac i jechalismy z kanalu na kanal i lecialo top model i ja tego nie ogladam, nie znosze wrrrr, ale tak patrze, ze w finale jest dziewczyna z mojego miasta-Ewa Niespodziana :) no ale nie wygrala, jakis chlopak wygral.....
Super ze mialas fajna nocke :) moj Franio tez aktywny jak zawsze ;) wkladal nozki po zebra ;) ja jednym okiem tez sledzilam top model a potem Kuba Wojewódzki ale zasnelam w polowie ;)

Eli miałam dzisiaj to samo.... z tym że w ciągu dnia synek byl aktywny. Polozylam się do lozka kolo 23.30 i jak się Franio rozhulal to normalnie szok. Jeszcze nigdy (oprocz czkawki) nie czulam go tak na dole. Dol zawsze był spokojny tylko nozkami brykal i po zebrach obrywalam a teraz myślałam że mi wyjdzie. I co chwilę taki ucisk na pecherz. Oj nie było to najprzyjemniejsze.... w nocy chyba ze 4 razy wstawalam na siku, w ogole jakis taki czujny sen Mam ostatnio i budzi mnie wszystko.

Ciekawe czy jakas mamusia się rozpakowala czy dzieciaczki czekają na grudzień. Na początku ciazy tak powtarzalismy z mezem zeby tylko sięnie urodzil w listopadzie bo nnam się nie podoba ten msc, że od 1 grudnia już może wychodzić. Może po prostu wziął to do siebie i czeka na ten grudzien :)

Wczoraj dzwonila mama i mowi no nie spodziewalam się ze tak długo będziesz tego Frania nosic. Każdy mi obstawial że moge urodzic od polowy listopada bo tak latalam po tej budowie i w ogole wiecznie w ruchu wiecznie coś do zalatwienia. No to zesmy ich z Franiem zaskoczyli :)
mi tez sie nie widzi listopad, no ale jak widac moj syn ma czasu a czau :D co do sikania to w nocy tylko raz bylam, w sumie to nad ranem ;)

Super ze mialas fajna nocke :) moj Franio tez aktywny jak zawsze ;) wkladal nozki po zebra ;) ja jednym okiem tez sledzilam top model a potem Kuba Wojewódzki ale zasnelam w polowie ;)
moj rano dwie godziny raczkami ryl, ale jak Tomek pojechal to udalo mi sie usnac, zjem i jade z moczem do lab, zeby miec na dzisiejsza wizyte wynik :) ale zimnooooo na dworze

U mnie noc niezła tylko 2 razy siku i nie wiem czy mi się wydawalo w tej nocy że dół brzucha bolał...ale to może kwestis jednak toalety bo przeszło.

Zdecydowalam się jednak na wycieczkę do szpitala 1 grudnia.
Dwóch lekarzy mi to zalecalo więc chyba warto być pod kontrolą choć od jutra jeszcze 10 dni do terminu... ale nie chce kiedyś pluć sobie w brode że czegoś nie zrobiłam a do szpitala mam 1,5 h więc chyba trzeba jechać....
:/

ja mam plaszczyk, ktory jest rozpinany nad brzuchem i widac ta moja pilke wyraznie :D poza tym oni mieszkaja na naszym osiedlu i sa z nami w kontakcie wiec by wiedzieli czy urodzilam ;) co do seksu nadal nie pamietam, jak to sie robi :D
No ale brzuszek po porodzie chyba wyglada inaczej niz w ostanich tygidniach ciazy no nie?;) w sumie nie wiem bo pierwszy raz w ciazy jestem ;) seks...kiedy to bylo:D

reklama
Hej. Ja jak zwykle wieczorem pisze ;) w dzien dzieci daja czadu a przed snem to juz w ogole oboje krzycza a ja mam ochote na meliske ale taka z całego opakowania na raz [emoji23] [emoji23] [emoji23] ledwo żyje

Malutka wisi na cycusiu coraz czesciej ale jeszcze walcze ze smokiem zeby nie dawac. Jak muszę bez niej wyjsc to tesciowa jej daje a dzis poszla.na calosc jak wyszlam do lazienki bo ona "nie moze sluchac jak ona tak placze" i pyk smoka do buzi. Tak ze no... Wyobrazcie sobie jak mi sie cisnienie podnioslo. Duzo by opisywac o tym a to nie ma sensu. Potrzebuje pomocy i dobrze ze ona jest ale ciesze sie ze na codzien mieszkamy daleko.

Odnosnie ogladania o porodach. Przed pierwszym nie ogladalam i bylam zielona i robili ze mna co chcieli. Teraz sie przygotowalam. Raz doswiadczenie a dwa ze wiedzialam jakie mam opcje i co robic zeby sobie ulzyc troche podczas i jak rodzic w jakiej pozycji. Duzo daly mi tez opisy dziewczyn tutaj jak rodziły. Teraz poszlo sprawnie i praktycznie bez komplikacji. I bez zadnych srodkow znieczulajacych:)

U mnie jak u Kleo i Izy. Pyk poszly wody i za niedlugo skurcze były. Wcześniej seksik oczywiscie a 3 dni wczesniej mialam sluz gesty brazowy. Myślę ze to czop odchodzil sobie.

Lux mi lekarz kazał odstawic magnez w skonczonym 35 tyg i to nie zmniejszajac dawki tylko od razu. Urodzilam dopiero po 2 tyg od tego.

Pisalyscie o przyspieszaniu porodu. Ja robiłam sobie spokojne spacerki i seks co dwa dni bez stresu. Oczywiscie do końca i z orgazmem. Podobno tylko tak dziala ;)

A i zapomnialam napisac. Mala super przybiera. Po 2.5 tyg mamy już prawie 3300 a waga na wyjsciu ze szpitala była 2640:) mozna bez mm okazuje sie. Mamy mleczko najlepsze ;) polozna byla zdziwiona ze nie daje jej tak jak mi radzila i mimo to mamy ładną wage.

Syn po tyg od odstawienia antybiotyku znowu ma katar. Maz ma zatoki chore a tesciowa cos sobie w noge zrobila. No normalnie zwariować idzie :D sory za dlugi post ale sie dorwalam do komórki i tak na raz chcialam wam odpisac :)

km5s8u69dm9dsszh.png

Pisz ile wlezie, my Cię tu chętnie czytamy i zazdrościmy, że już masz swoją księżniczkę przy sobie, że ogarniasz powoli nową sytuację, cud miód malina. Dużo sił i snu!

Do góry