reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
U mnie też fatalna nocka. Długo nie mogłam zasnąć a potem budziłam się co godzinę i na kibelek... A jak juz usypialam to budziła się córka. Jedna albo druga ;)
O 10 w pobliskim przedszkolu są jakieś zajęcia dla maluchów, mam nadzieję że mąż sam pójdzie bo chciał mnie ciągnąć ze sobą ale czuje że byłoby z tego więcej szkody niż pożytku. Zobaczymy czy uda mi się jeszcze trochę odespać.

Anetka trzymaj się.

Co to jest golenie? :/ Ja już dawno nie widzę co mam między nogami. Brzuch tak wystaje do przodu, że nie wiem co się dzieje na dole. Ostatnio pępek zobaczyłam w lusterku to w szoku byłam, że jeszcze nie pękł. Zawsze był wystający a teraz prawie płaski. W lustrze nie widać co dzieje się niżej a akrobacji boję się robić bo mam inny środek ciężkości. Nawet nóg nie mogę golic bo ciężko się schylic (choć ten temat z trudem ale ogarniam). W ogóle lipa. Może po porodzie.

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam w 36 tygodniu [emoji4] Nie bede Wam opisywac pobytu w szpitalu.. jest po prostu bez zmian, tetno malemu spada, nic nie robia, nie mowia, masakra :/ Dzis pojde z mezem na rozmowe do lekarza cos sie moze dowiemy

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Potrzasnijcicie tym lekarzem porządnie, niech chłop coś postanowi, skoro tętno spada. Toż to jego obowiązek informować Was o wszystkim!!!! Ech, służba zdrowia! 3mam kciuki za Sz. I ja już bym szła ostro! Za długo kurcze tkwicie w niewiedzy!

Hej. Nocka minęła tak sobie. Synek lepiej spal nie ma juz dzis wysokiej temperatury. Antybiotyk zaczyna dzialac. Obudziłam sie o 5 i juz nie spie. Udalo mi sie wcisnac troche jedzenia w synka ale dosłownie troszke. Maz ignoruje mnie totalnie. Odwdzieczam mu sie tym samym . dzis zimno u nas ale swieci slonce. Chyba ubiore ciepko synka wsadze w wozek i wezmę na pol godz spacer. Zobacze jak to wygladac bedzie. U moim szpitalu sa dzis drzwi otwrte wiec moze bym poszla ale nie wiem czy m zostanie z Julkiem. Ehhh wkurza mnie to wszystko

Edit. Za szybko mi poszedl post.

Iza mam nadzieje ze w koncu coś postanowią. Taka niepewność jest do d... Wyobrazam sobie jak sie martwisz o synka. Trzymam za Was kciuki caly czas.

Jesli chodzi o golenie to jak u ksad. Od dawna nie widze co mam pod brzuchem. Ostatnio mnie m ogolil ale juz jest to samo a teraz go nie poproszę. Do nog ledwo dosiegam.

Czy was też wszyscy na okolo pytacie kiedy rodzicie. No nie moge spokojnie do piekarni po kawe isc bo kazdy pyta. Jakos mnie to wkurza. Czyzbym taka wielka juz była?;)

Aneta mnie nikt niee pyta o porod bo kazdy mowi ze wygladam na maks 6miesiac
Wspolczuje atmosferry w domku, mysle ze juz wszyscy czujecie ze zbliza sie godzina zero, a jeszcze te choroby Was nie opuszczaja,... wszystko sie pouklada zobaczysz a tym czasem sprobuj choc troche sie zrelaksowac
Co do czkawki to ja ją czuje doslownie w piczy
Izulka co za lekarze ze nie informuja o niczym ehhh, daj znac po rozmowie z lekarzami
U nas nocka kiepska, jakos nikt niemial snu a rano oczy na zapalki

Dzień dobry
Dołączam do niewyspanych. Synek kaszlał całą noc tak mocno, że się budził, a ja ciągle wstawałam do niego. Już nie wiedziałam co zrobić, żeby mu pomóc, bo nie pomógł ani wilgotny ręcznik na kaloryferze, ani picie, ani syropy, natarcie klatki piersiowej. No nic nie pomagało, a mnie tak było żal bidulka, że spać nie może. Wreszcie jak już zasnęliśmy (chyba koło 6), to dospaliśmy do 10. A młody jak się obudził w ogóle nie wygląda na chore dziecko, biega, bawi się szaleje, śmieje i buzia mu się nie zamyka i oczywiście prawie nie kaszle. Ciekawe czy wieczorem będzie powtórka z rozrywki.
Iza nie dziwię się, że masz dość, każdy by wymiękł przy takiej niepewności. Mam nadzieję, że czegoś konkretnego się dziś dowiecie.
Tuiles rano był u nas śnieg? Musiałam go przespać :-p
Anetka dobrze, że Julian już lepiej. A z M się lepiej pogodzić
My też się wieczorem pożarliśmy z D o te nie przestawione meble, no ale już jakoś doszliśmy do porozumienia, obiecał, że zrobi to dziś po południu.
Ja się za to martwię, bo D umówił się jutro z córką na basen, a ja mu mówię: A co ja zrobię jak zacznę rodzić jak będziesz na basenie, przecież telefonu nie zabierzesz ze sobą...

Tez mam nadzieje. Niech powiedza cos konkretnego. Niech powiedza albo ze nie ma zagrozenia i puszcza mnie do domu, albo jak cos sie dzieje to niech pozwola mi urodzic i po sprawie. Beda mnie tak obserwowac do 40 tygodnia ??

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzień dobry mamy,mąż pobiegł po zakupy, wzięłam prysznic, zrobiłam makijaż i idziemy do centrum na kawę. Zajdę też do kościoła, pomodlić się - za wasze porody także. :)

Wczoraj dom pełny gości, szwagier przyjechał, przywiózł chyba ze 100 pierogów zrobionych przez mamę, kurę wiejską, jaja, ciasta... kocham moją teściową :) Pózniej znajomi z 2mies Antosiem. Co za cudowny chłopczyk.

Miłego dnia mamy, spokojnego :*

Do góry