reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Hey
Izul trzymaj sie. Dowiedz sie koniecznie maciskaj niech wiedza ze tupiesz I jestes a nie zistawiaja Cie sama . Moze obgaduja I zaraz cc Ci zrobia. Bo to powazna straws jak tetno spada.

Aneta trxymaj sie I Synek niech zdrowieje.
Antiope moje tez kaszle I podaja jej sterydy do inhalacji.
Cora ma krtan I kaszle strasznie synu ma rotawirusa biegunka I wymioty. Wisze na telefonie I co trache sie denerwuje a to o jedno drugie luv trzebie.
Z Maksem w szpitalu jestem. Od ponad 2tyg nie spie po nocach. Ciagle jakis stres. Kiedys to minie I wyjdziemy na prosta. Tylko Ta mysl mnie trzyma.

Trzymajcie sie dxiewczyny cieplo. Juz za chwile utulicie swoje dxieciaki.

reklama
Dzień dobry

Kindzia z jakiego powodu jesteście w szpitalu? Zdrówka dla was wszystkich

Iza niechże się zdecydują a nie. Tulam

Ciężki poranek ciężki dzień. Słabo mi. Mąż ma dziś i jutro dwójki.

A ja jutro baby shower.
Na szczęście moja mama będzie to mi coś pomoże. Chyba poproszę też teściową o pomoc przy dzieciach

Anetka fajnie że synek zdrowieje. A co do M to chyba zapomniał jak ważne jest nue denerwować kobiety ciężarnej na finiszu. Powiedz mu pół żartem że za ewentualne płacze małej będziesz obwiniać jego. Kortyzol stres te sprawy. . udowodnione naukowo ;)

Antiope może w godzine dwie nie urodzisz ;) choć znam takie porody ;)

Zapytałam o golenie a sama się nie wypowiedzialam.. wczoraj się na czuja ogolilami to była męka. Lewa strona niedogolona. Jutro mnie mąż będzie musiał ogolić przed wizytą w pn chociaż. Nogi gole na siedząco ale tylko łydki

Tak sobie pomyślałam, że gdyby tak naszym facetom przyszło być w ciąży choćby przez 1 dzień, to by zupełnie inaczej na to wszystko patrzyli. Już nie mówię, żeby spróbowali porodu, bo był taki ekspertment i chyba 3 śmiałków - oczywiście po podpięciu do elektrod skurczowych wszyscy wymiękli. Ale gdyby tak wcisnąć ich na jeden dzień w 9 m-c, przypiąć 5 kg do brzucha, niech im spuchną nogi, niech się nie wyśpią, niech ich ciągnie, kłuje, strzyka, boli. Później niech spróbują właśnie się ogolić i iść do lekarza (najpierw włożyć buty!), gdzie rozłożą potulnie nóżki i dadzą sobie wsadzać paluchy tu i ówdzie. Oczywiście muszą też ugotować obiad, uprać, uprasować, posprzątać, a wszystko koniecznie z uśmiechem na twarzy!

Antiope: tak, śnieg był u nas ok 6 rano. I teraz też posypuje nieśmiało. Przynajmniej za moimi oknami ;)

Tak sobie pomyślałam, że gdyby tak naszym facetom przyszło być w ciąży choćby przez 1 dzień, to by zupełnie inaczej na to wszystko patrzyli. Już nie mówię, żeby spróbowali porodu, bo był taki ekspertment i chyba 3 śmiałków - oczywiście po podpięciu do elektrod skurczowych wszyscy wymiękli. Ale gdyby tak wcisnąć ich na jeden dzień w 9 m-c, przypiąć 5 kg do brzucha, niech im spuchną nogi, niech się nie wyśpią, niech ich ciągnie, kłuje, strzyka, boli. Później niech spróbują właśnie się ogolić i iść do lekarza (najpierw włożyć buty!), gdzie rozłożą potulnie nóżki i dadzą sobie wsadzać paluchy tu i ówdzie. Oczywiście muszą też ugotować obiad, uprać, uprasować, posprzątać, a wszystko koniecznie z uśmiechem na twarzy!

Antiope: tak, śnieg był u nas ok 6 rano. I teraz też posypuje nieśmiało. Przynajmniej za moimi oknami ;)
Ja na mojego M. nie mogę narzekać pod tym względem :) Gotuje (wczoraj mi zaserwował pyszny gorący rosół), zmywa, sprząta, wyciąga mnie z samochodu, gdy nadejdzie taka potrzeba, a gdy w nocy choćby stęknę z bólu, to od razu otwiera oczy i pyta czy ma mi w czymś pomóc :D To naprawdę dobry chłop.

Matko jakie kolejki wszedzie, ludzie sie chyba powsciekali.. wrocilam z zakupow, zjadlam i odpoczywam, caly czas ten brzuch mi sie stawia, na szczescie bezbolesnie.
Antiope, przeciez na godzine czy dwie jak wyjdzie to nic sie nie stanie, raczej male prawdopodobienstwo, ze zaczniesz rodzic, a w razie gdyby skonsultuj z kims, zeby byl pod telefonem i mogl Cie zawiesc jak sie boisz[emoji14]ja tam nadal nie mam nic do szpitala.... [emoji23][emoji23][emoji23] chyba ostatnia zostalam

reklama
Do góry