reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Hey
Izul trzymaj sie. Dowiedz sie koniecznie maciskaj niech wiedza ze tupiesz I jestes a nie zistawiaja Cie sama . Moze obgaduja I zaraz cc Ci zrobia. Bo to powazna straws jak tetno spada.

Aneta trxymaj sie I Synek niech zdrowieje.
Antiope moje tez kaszle I podaja jej sterydy do inhalacji.
Cora ma krtan I kaszle strasznie synu ma rotawirusa biegunka I wymioty. Wisze na telefonie I co trache sie denerwuje a to o jedno drugie luv trzebie.
Z Maksem w szpitalu jestem. Od ponad 2tyg nie spie po nocach. Ciagle jakis stres. Kiedys to minie I wyjdziemy na prosta. Tylko Ta mysl mnie trzyma.

Trzymajcie sie dxiewczyny cieplo. Juz za chwile utulicie swoje dxieciaki.

reklama
Dzień dobry

Kindzia z jakiego powodu jesteście w szpitalu? Zdrówka dla was wszystkich

Iza niechże się zdecydują a nie. Tulam

Ciężki poranek ciężki dzień. Słabo mi. Mąż ma dziś i jutro dwójki.

A ja jutro baby shower.
Na szczęście moja mama będzie to mi coś pomoże. Chyba poproszę też teściową o pomoc przy dzieciach

Anetka fajnie że synek zdrowieje. A co do M to chyba zapomniał jak ważne jest nue denerwować kobiety ciężarnej na finiszu. Powiedz mu pół żartem że za ewentualne płacze małej będziesz obwiniać jego. Kortyzol stres te sprawy. . udowodnione naukowo ;)

Antiope może w godzine dwie nie urodzisz ;) choć znam takie porody ;)

Zapytałam o golenie a sama się nie wypowiedzialam.. wczoraj się na czuja ogolilami to była męka. Lewa strona niedogolona. Jutro mnie mąż będzie musiał ogolić przed wizytą w pn chociaż. Nogi gole na siedząco ale tylko łydki

Tak sobie pomyślałam, że gdyby tak naszym facetom przyszło być w ciąży choćby przez 1 dzień, to by zupełnie inaczej na to wszystko patrzyli. Już nie mówię, żeby spróbowali porodu, bo był taki ekspertment i chyba 3 śmiałków - oczywiście po podpięciu do elektrod skurczowych wszyscy wymiękli. Ale gdyby tak wcisnąć ich na jeden dzień w 9 m-c, przypiąć 5 kg do brzucha, niech im spuchną nogi, niech się nie wyśpią, niech ich ciągnie, kłuje, strzyka, boli. Później niech spróbują właśnie się ogolić i iść do lekarza (najpierw włożyć buty!), gdzie rozłożą potulnie nóżki i dadzą sobie wsadzać paluchy tu i ówdzie. Oczywiście muszą też ugotować obiad, uprać, uprasować, posprzątać, a wszystko koniecznie z uśmiechem na twarzy!

Antiope: tak, śnieg był u nas ok 6 rano. I teraz też posypuje nieśmiało. Przynajmniej za moimi oknami ;)

Tak sobie pomyślałam, że gdyby tak naszym facetom przyszło być w ciąży choćby przez 1 dzień, to by zupełnie inaczej na to wszystko patrzyli. Już nie mówię, żeby spróbowali porodu, bo był taki ekspertment i chyba 3 śmiałków - oczywiście po podpięciu do elektrod skurczowych wszyscy wymiękli. Ale gdyby tak wcisnąć ich na jeden dzień w 9 m-c, przypiąć 5 kg do brzucha, niech im spuchną nogi, niech się nie wyśpią, niech ich ciągnie, kłuje, strzyka, boli. Później niech spróbują właśnie się ogolić i iść do lekarza (najpierw włożyć buty!), gdzie rozłożą potulnie nóżki i dadzą sobie wsadzać paluchy tu i ówdzie. Oczywiście muszą też ugotować obiad, uprać, uprasować, posprzątać, a wszystko koniecznie z uśmiechem na twarzy!

Antiope: tak, śnieg był u nas ok 6 rano. I teraz też posypuje nieśmiało. Przynajmniej za moimi oknami ;)
Ja na mojego M. nie mogę narzekać pod tym względem :) Gotuje (wczoraj mi zaserwował pyszny gorący rosół), zmywa, sprząta, wyciąga mnie z samochodu, gdy nadejdzie taka potrzeba, a gdy w nocy choćby stęknę z bólu, to od razu otwiera oczy i pyta czy ma mi w czymś pomóc :D To naprawdę dobry chłop.

Matko jakie kolejki wszedzie, ludzie sie chyba powsciekali.. wrocilam z zakupow, zjadlam i odpoczywam, caly czas ten brzuch mi sie stawia, na szczescie bezbolesnie.
Antiope, przeciez na godzine czy dwie jak wyjdzie to nic sie nie stanie, raczej male prawdopodobienstwo, ze zaczniesz rodzic, a w razie gdyby skonsultuj z kims, zeby byl pod telefonem i mogl Cie zawiesc jak sie boisz[emoji14]ja tam nadal nie mam nic do szpitala.... [emoji23][emoji23][emoji23] chyba ostatnia zostalam

reklama
Do góry