reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
jak tam ruchy Waszych pysiakow? u mie dyska na calego :D do poludnia byl taki sredni, ale potem sie rozbrykal i daje czadu :D
Mój dzisiaj wyjątkowo spokojny. Aż sobie chyba zaraz tętna posłucham.

Właśnie doczytałam w necie, że jeżeli lekarz praktykujący prywatnie podpisze umowę z NFZ to może wypisywać recepty refundowane, ale nie jest to obowiązkowe, więc pewnie moj takiej umowy nie podpisywał :/ no nic, ide w pon do lekarza rodzinnego, moze przepisze mi te receptę...
Jest dokładnie tak jak piszesz; jeśli prywatny gabinet ma umowę z nfz, to lekarz może wypisać receptę z refundacją, a jeśli nie, to niestety nici z tego. Ja tak mam u endokrynologa, bo chodzę prywatnie i on nie ma umowy z nfz. Ale akurat w tym przypadku nie ma specjalnie problemu, bo ja mam tylko Euthyrox, a on nawet bez refundacji nie jest jakiś drogi specjalnie. Ja płacę na niego jakieś 7-8 zł, a z refundacją kosztuje bodajże koło 5 zł, więc można machnąć ręką na te 2-3 zł raz na prawie 2 miesiące.
Moja gin ma podobnie, ale na szczęście nie musiałam brać w tej ciąży leków.

O z tą umową- refundacją dobrze wiedzieć [emoji106]

Pytanie.. dajecie jeszcze radę same się tam ogolić?
Ja już nie próbuję, D mnie goli :happy:

Anetka przytulam. Ostatnie dni były stresujące, więc nic dziwnego, że nerwy puściły, ale jak już ochłonęłaś to lepiej pogodzić się z mężem, bo jak jest ciężko, to jednak łatwiej razem się zmagać z problemami.

Masażu krocza nienawidzę pasjami, no ale jeśli to pomaga, to jakoś domęczę się z tym masowaniem do porodu.

Ja mojego D nie potrafię cały czas zmusić do poprzesuwania mebli tak, żeby przenieść łóżeczko dla małego do naszego pokoju w związku z tym kącik dla dzidziusia wciąż nie istnieje, a ja mam w związku z tym olbrzymi dyskomfort, bo nie mogę zrealizować mojej potrzeby wicia gniazda :sad: Kurde, jemu by to zajęło maks 30 min, a ja nie jestem w stanie tego zrobić :sad:

Właśnie doczytałam w necie, że jeżeli lekarz praktykujący prywatnie podpisze umowę z NFZ to może wypisywać recepty refundowane, ale nie jest to obowiązkowe, więc pewnie moj takiej umowy nie podpisywał :/ no nic, ide w pon do lekarza rodzinnego, moze przepisze mi te receptę...
To moja sytuacja jest odwrotna. Moja gin na nfz zapisala mi ostatnio globulki na 100% a sprawdziłam na necie ze lek jest refundowany :/

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Moja ostatnio spokojniejsza. Jak sie rusza to czuje jak napiera główką na spojenie i kolanka przy pepku.

Ktoras ostatnio pisała ze ma problem z samokatrola i nerwami? Mi tak dzis wyszło. Jestem poklocona z mezem. Caly ten stres z tego tygodnia mi zszedł i tak wyszlo. Do tego moj mały nie chce jeść prawie ze w ogóle caly dzien chodzi i płacze bo go uszka bolą wiec ja wymiekam. Nie mam juz sily. Jeszcze swedzi mnie znowu wszystko to juz w ogole. Nie wiem co ze soba zrobic normalnie :(

Dziewczyny ktora z Was czuje czkawke na samym dole? Tak jak by prawie ze w pochwie? Ja tak ostatnio miewam. Nawet teraz jak pisze. Dziwne. Jakby mala odbijala mi sie od odbytu i w pochwie. Dziwne...

Kto jeszcze ma doła dzis?

Moj tak czka ze czuje to baaardzo nisko

Dobry wieczór. Byłam dzisiaj niespodziewanie z Mama na 15-leciu kabaretu neonówka bo Tata nie chciał z nią iść... no i fajnie bo było fajnie chociaż 2.5godziny trwało wiec ostatnia godzinę to już ledwo siedziałam. W tylek twardo, kolano boli, spuchlam cała. Kabaret taki średni na jeża, nie jestem fanka ale czego się nie robi dla Mamy :) :) :) w niedziele ma być w tv wiec może się tam gdzies zalapalam chociaż może lepiej nie [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] teraz padam na twarz i zaraz idę spać. Hanka kręci się chyba w kolko bo codziennie czuje ruchy albo góra-dol albo lewo-prawo wiec kręci piruety [emoji1][emoji1][emoji1] dobrej nocy

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

To moja sytuacja jest odwrotna. Moja gin na nfz zapisala mi ostatnio globulki na 100% a sprawdziłam na necie ze lek jest refundowany :/

Lekarz czasami zapomina.. Trzeba zawsze spojrzeć i się samemu upomnieć w razie czego.. tak samo jak zawsze w aptece warto spytać o tańszy odpowiednik. Bo lekarze przepisuja to co im tam akurat pasuje ale często można kupić ten sam lek Innej firmy o kilka - kilkadziesiąt zł taniej. I wcale nie zawsze to co lekarz przepisuje to oryginał, czasami pisze odpowiednik a mozna znaleźć jeszcze tańszy :)

bez sensu skasowaly mi sie posty ktore chcialam zacytowac:((( ogolnie to nie moj dzien

@Anetka mialam dola caly dzien i maz mnie denerwowal az do poplakania.

nie wiem kto pisal o czkawce na dole - tak mam bardzo czesto centralnie pod koscia biodrowa

@Eli i golenie na dole - bez szans od dawna. Najgorzej ze maz odmawia wspolpracy bo jak sie zacielam to spanikowalam ze mam plamienia i on kazal mi sobie dac spokoj i olac - zupelnie jak nie on

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Odnośnie golenia to raz zrobił to prawie maz ale ja najczęściej robie to przed wizytą u lekarza kiedy on jest w pracy wiec radze sobie sama. Na czuja, w kilku pozycjach i nie do końca wiem czy dobrze [emoji6][emoji6][emoji6]

Co do witamin to najważniejsze dla mnie było żeby miały jak najwięcej dha i mam takie gdzie jest 800mg i mam zamiar je brac do porodu. Czy brać kiedy będę karmila dopytam polozna albo lekarza ale myślę, że się przyda..

reklama
Do góry