reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
jak tam ruchy Waszych pysiakow? u mie dyska na calego :D do poludnia byl taki sredni, ale potem sie rozbrykal i daje czadu :D
Mój dzisiaj wyjątkowo spokojny. Aż sobie chyba zaraz tętna posłucham.

Właśnie doczytałam w necie, że jeżeli lekarz praktykujący prywatnie podpisze umowę z NFZ to może wypisywać recepty refundowane, ale nie jest to obowiązkowe, więc pewnie moj takiej umowy nie podpisywał :/ no nic, ide w pon do lekarza rodzinnego, moze przepisze mi te receptę...
Jest dokładnie tak jak piszesz; jeśli prywatny gabinet ma umowę z nfz, to lekarz może wypisać receptę z refundacją, a jeśli nie, to niestety nici z tego. Ja tak mam u endokrynologa, bo chodzę prywatnie i on nie ma umowy z nfz. Ale akurat w tym przypadku nie ma specjalnie problemu, bo ja mam tylko Euthyrox, a on nawet bez refundacji nie jest jakiś drogi specjalnie. Ja płacę na niego jakieś 7-8 zł, a z refundacją kosztuje bodajże koło 5 zł, więc można machnąć ręką na te 2-3 zł raz na prawie 2 miesiące.
Moja gin ma podobnie, ale na szczęście nie musiałam brać w tej ciąży leków.

O z tą umową- refundacją dobrze wiedzieć [emoji106]

Pytanie.. dajecie jeszcze radę same się tam ogolić?
Ja już nie próbuję, D mnie goli :happy:

Anetka przytulam. Ostatnie dni były stresujące, więc nic dziwnego, że nerwy puściły, ale jak już ochłonęłaś to lepiej pogodzić się z mężem, bo jak jest ciężko, to jednak łatwiej razem się zmagać z problemami.

Masażu krocza nienawidzę pasjami, no ale jeśli to pomaga, to jakoś domęczę się z tym masowaniem do porodu.

Ja mojego D nie potrafię cały czas zmusić do poprzesuwania mebli tak, żeby przenieść łóżeczko dla małego do naszego pokoju w związku z tym kącik dla dzidziusia wciąż nie istnieje, a ja mam w związku z tym olbrzymi dyskomfort, bo nie mogę zrealizować mojej potrzeby wicia gniazda :sad: Kurde, jemu by to zajęło maks 30 min, a ja nie jestem w stanie tego zrobić :sad:

Właśnie doczytałam w necie, że jeżeli lekarz praktykujący prywatnie podpisze umowę z NFZ to może wypisywać recepty refundowane, ale nie jest to obowiązkowe, więc pewnie moj takiej umowy nie podpisywał :/ no nic, ide w pon do lekarza rodzinnego, moze przepisze mi te receptę...
To moja sytuacja jest odwrotna. Moja gin na nfz zapisala mi ostatnio globulki na 100% a sprawdziłam na necie ze lek jest refundowany :/

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Moja ostatnio spokojniejsza. Jak sie rusza to czuje jak napiera główką na spojenie i kolanka przy pepku.

Ktoras ostatnio pisała ze ma problem z samokatrola i nerwami? Mi tak dzis wyszło. Jestem poklocona z mezem. Caly ten stres z tego tygodnia mi zszedł i tak wyszlo. Do tego moj mały nie chce jeść prawie ze w ogóle caly dzien chodzi i płacze bo go uszka bolą wiec ja wymiekam. Nie mam juz sily. Jeszcze swedzi mnie znowu wszystko to juz w ogole. Nie wiem co ze soba zrobic normalnie :(

Dziewczyny ktora z Was czuje czkawke na samym dole? Tak jak by prawie ze w pochwie? Ja tak ostatnio miewam. Nawet teraz jak pisze. Dziwne. Jakby mala odbijala mi sie od odbytu i w pochwie. Dziwne...

Kto jeszcze ma doła dzis?

Moj tak czka ze czuje to baaardzo nisko

Dobry wieczór. Byłam dzisiaj niespodziewanie z Mama na 15-leciu kabaretu neonówka bo Tata nie chciał z nią iść... no i fajnie bo było fajnie chociaż 2.5godziny trwało wiec ostatnia godzinę to już ledwo siedziałam. W tylek twardo, kolano boli, spuchlam cała. Kabaret taki średni na jeża, nie jestem fanka ale czego się nie robi dla Mamy :) :) :) w niedziele ma być w tv wiec może się tam gdzies zalapalam chociaż może lepiej nie [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] teraz padam na twarz i zaraz idę spać. Hanka kręci się chyba w kolko bo codziennie czuje ruchy albo góra-dol albo lewo-prawo wiec kręci piruety [emoji1][emoji1][emoji1] dobrej nocy

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

To moja sytuacja jest odwrotna. Moja gin na nfz zapisala mi ostatnio globulki na 100% a sprawdziłam na necie ze lek jest refundowany :/

Lekarz czasami zapomina.. Trzeba zawsze spojrzeć i się samemu upomnieć w razie czego.. tak samo jak zawsze w aptece warto spytać o tańszy odpowiednik. Bo lekarze przepisuja to co im tam akurat pasuje ale często można kupić ten sam lek Innej firmy o kilka - kilkadziesiąt zł taniej. I wcale nie zawsze to co lekarz przepisuje to oryginał, czasami pisze odpowiednik a mozna znaleźć jeszcze tańszy :)

bez sensu skasowaly mi sie posty ktore chcialam zacytowac:((( ogolnie to nie moj dzien

@Anetka mialam dola caly dzien i maz mnie denerwowal az do poplakania.

nie wiem kto pisal o czkawce na dole - tak mam bardzo czesto centralnie pod koscia biodrowa

@Eli i golenie na dole - bez szans od dawna. Najgorzej ze maz odmawia wspolpracy bo jak sie zacielam to spanikowalam ze mam plamienia i on kazal mi sobie dac spokoj i olac - zupelnie jak nie on

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Odnośnie golenia to raz zrobił to prawie maz ale ja najczęściej robie to przed wizytą u lekarza kiedy on jest w pracy wiec radze sobie sama. Na czuja, w kilku pozycjach i nie do końca wiem czy dobrze [emoji6][emoji6][emoji6]

Co do witamin to najważniejsze dla mnie było żeby miały jak najwięcej dha i mam takie gdzie jest 800mg i mam zamiar je brac do porodu. Czy brać kiedy będę karmila dopytam polozna albo lekarza ale myślę, że się przyda..

reklama
Do góry