reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Ja sie za to nie czailam [emoji23][emoji23][emoji23]
WIESNIARA ZA MNIE [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

No to dobrze ze ktos tez tak ma [emoji6] czyli to raczej normalne.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Wychodzi na to ze normalne uspokoilas mnie [emoji23] [emoji23] [emoji23]

thgfflw1k3inkyc3.png

reklama
Dziewczyny chyba nie pamiętacie już jak pisałam o mojej biegunce. Przecież to jest całkowicie normalny objaw obniżania się brzucha. Nagły nacisk główki na jelita powoduje potrzebę pojscia do toalety. Tymbardziej jeśli macie zaparcie to masy kałowe przeszkadzają główce się ułożyć. Ja obecnie zmagam się z zaparciem i bólami miednicowo spojeniowymi .. Mała się wwierca w kanał pewnie.

Z jednej strony chciałabym już poród a z drugiej jeszcze nie jestem jeszcze psychicznie gotowa.
Kurde no to mnie uspokoilas!!
We wczesniejszych ciazach tego objawu jakos nie pamietam ale moze to dlatego ze chlopaki szybko rodzone byly.
Czyli to ze nagle bole brzucha jak na biegunke I jego twardnienie w tym momencie ( dosc nieprzyjemne) mijaja po wyproznieniu jak gdyby nigdy nic I brzuch tez odpuszcza to normalny objaw I znak ze brzuszek sie obniza tak ? Mnie te bole wybudzaja nawet w nocy.
Ja juz myslalam ze jelitowka jakas taka slaba bo bez wymiotow albo cos zjadlam tylko dziwilam sie bo nikt z rodziny takich cyrkow po jedzeniu nie ma tylko ja a jemy to samo.

Do tych boli biegunkowych u mnie tez dochodzi jeszcze bol spojenia, pachwin, nawet tylka I kucie w piczce tak gleboko. Ale tragedii nie ma bolesnosne ale znosne.

We wczesniejszych ciazach tego objawu jakos nie pamietam ale moze to dlatego ze chlopaki szybko rodzone byly.
Czyli to ze nagle bole brzucha jak na biegunke I jego twardnienie w tym momencie ( dosc nieprzyjemne) mijaja po wyproznieniu jak gdyby nigdy nic I brzuch tez odpuszcza to normalny objaw I znak ze brzuszek sie obniza tak ? Mnie te bole wybudzaja nawet w nocy.
Ja juz myslalam ze jelitowka jakas taka slaba bo bez wymiotow albo cos zjadlam tylko dziwilam sie bo nikt z rodziny takich cyrkow po jedzeniu nie ma tylko ja a jemy to samo.

Do tych boli biegunkowych u mnie tez dochodzi jeszcze bol spojenia, pachwin, nawet tylka I kucie w piczce tak gleboko. Ale tragedii nie ma bolesnosne ale znosne.

No przecież identyko myślałam że jelitowka jakaś lekka [emoji13] albo oczyszczanie się przed porodem a tu bach brzuch opadł.

Swoją drogą ubierając się znów zauważyłam tak jakby brzuch się obniżył. Codziennie niżej się wydaje..

biegunki nie mam, ale kilka razy dziennie lece sie zalatwic i nieraz mowie kurcze co jest, bo nie dosc, ze siku ciagle to jeszcze to, ale sa dni, ze mam zatwardzenie i tez wtedy sie martwie, pachwiny nie bola, w kroczu nie kluje, choc klulo tak w 6 miesiacu

A mnie by się przydala biegunka. Bo u mnie to raczej w drugą stronę. Mini poród za każdym razem na kibelku :/

Moi piją od małego i stąd nie wymyślają że chcą słodkie. Dobrze jest nawyk picia wody wyrobić przed posłaniem do pkola. No i rodzice też najlepiej niech piją wodę bo jak dziecko zobaczy że ktoś pije sok czy napoje to normalne że chcieć będzie ;)
Podobnie się ma sprawa ze słodyczami ;)
Ja pije duzo wody ;) u nas ogolnie (glownie przez problemy z nerkami) jest wyrobiony nawyk picia wody i duzej ilosci plynow typu wlasnie herbatki, soki zurawinowe, malinowe.. :)

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U nas tez soki odpadają podczas biegunki i wymiotow. Mam elektrolity ktore podaje i wode. Maly nigdy nie chce pić jak jest chory ale mam sposób na niego. Podaje mu strzykawka od syropu i tak co chwile.

U mnie nadal samopoczucie kiepskie. Bol kręgosłupa przeszedl ale dalej mam okropne mdłości. Nie moge jesc a wmuszam w siebie bo insuline biore.

Moj syn przechodzi dziś sam siebie. Nie mial sie gdzie wyszalec bo pogoda do d . .. I roznosi mieszkanie. Ide ogolic mu wloski bo stercza mi w kazda stronę

Ja tez dzis sie kiepsko czuje od rana. Nie mam sily na nic i mnie żołądek boli :(

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry