reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Dzień dobry

Za dużo wątków żeby wszystko spamietac

Waga.. start 60 teraz 73. Standardowo jak na mnie co mnie cieszy. Po trzech msc kp wrócę do swojego 60.

Siara jeśli jest to Zuza zjada.

Ksad na ip jedz.

Iza rzeczywiście nie pisała. A miała te skurcze oby nadal w dwupaku.

Aneta niezła jazda z kontem.

Spojenie miednica pachwiny mi zelżało. A pamiętacie jak narzekałam?
Anio0 jak boli nawet gdy leżysz z poduszka między nogami i nie przestaje to warto zrobić usg spojenia. Możesz też wybadac sobie sama czy na wzgorku po srodku nie masz zbyt dużej przerwy
Jak ja lubię ten twój profesjonalizm, życiowe doświadczenie, jak skarbnica wiedzy. :)
Jakbyś była taka Mamą mam grudniowych; )!

reklama
Pojechałam dzisiaj z przyjaciółka po wózek,który odłożony czekał na mnie ponad 2 miesiące. Weszłam do hurtowni i poszłam od razy w stronę innego i jak go zobaczyłam tp wiedziałam, że już ten i żaden inny [emoji1] no i tym sposobem wzięłam ten piękny powóz z białej eko skóry. No przepiekny. Do tego nosidełko, kokon, kilka pieluszek. I chyba właśnie mam już wszystko i możemy spokojnie czekać na Hanke :) :)
1478183527-1d1mld.jpeg

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Zakaz złamany, była Latte+ciasto marchewkowe :) Później spacer.

Od dziś zaczynam pić herbatkę z liści malin, za 4/5 dni wiesiołek. Brzuch mam wysoko, chyba synowi dobrze i nie będzie się sam rwał do oglądania pozamacicznego świata. :) najpierw bałam się porodu przed terminem, teraz przenoszenia...

Co prawda nie byłam na IP tylko u gina pod blokiem ale już wszystko wiem. Dzidzia Pan ruchliwy zmienił pozycje. Już nie jest poprzecznie ale nogami w dół. Dlatego mylilam jego ruchy z tym co jest głową do dołu. Serce bije obydwum. :) lekarz miał problem z ustaleniem gdzie jest jaka część ciała którego z dzieci. Widać że nie ma doświadczenia z bliniakami. Mówi to samo co moja pani dr: "ciasno tam mają "
Jestem spokojniejsza.

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

Zakaz złamany, była Latte+ciasto marchewkowe :) Później spacer.

Od dziś zaczynam pić herbatkę z liści malin, za 4/5 dni wiesiołek. Brzuch mam wysoko, chyba synowi dobrze i nie będzie się sam rwał do oglądania pozamacicznego świata. :) najpierw bałam się porodu przed terminem, teraz przenoszenia...
Od ktorego tyg mozna zaczac pic herbatke i brac wiesiolka ?

thgfflw1k3inkyc3.png

Właśnie też nie wiem czy mój by mi czegoś nie zaproponował jak już dojdę do siebie;)) dlatego bez szczegółów mu tylko czasem wspominam co tam u mnie jak śpie, ale dziś te lwy ze wscieklizną zrobily na nim większe wrażenie niz koleżanka z gadżetami;)

Też z nim coś nie tak... chyba ta ciąża już go przerasta;))

a8doqqmz725nh9h0.png
moj juz mi kilka razy proponowal trojkat oczywiscie z dwoma kobietami ale... poki co to zawsze tylko w zartach... chociaz raz... nie wiem czy wam sie chwalilam ze w podrozy poslubnej poszlismy razem do klubu gogo ale to bylo w dalekim egzotycznym kraju:))) co robi kilka drinkow:))
Różnie piszą, wiesiołek od 37, herbatka nawet w 33 tyg :) Ja wolałam zaczekać z wszystkim do skończonego 36.
ja odwrotnie 33 wiesiolek, a 36 planuje herbatke.

Pochwale sie ze mocno dzis ogarnelam kuwete! Mama przyszla (zamiast niewiernej kolezanki) i zrobila obiad a ja 2 prania po szpitalu zrobilam (nosila mama) i jutro na nowo pakuje torbe:)
maz przyszedl po pracy i zrobil dla mnie swiatlo do karmienia nocnego (wymyslilam ze listwe led wstawimy od spodu pod lozko, fajnie wyszlo!) i przy okazji naprawil prysznic i szafke.

Super jestem zadowolona tylko... niestety...POJAWIL MI SIE PIERWSZY ROZSTEP!!! na dlugosc to moze 1,5 cm ale na szerokos od razy 0,5 cm:((( tuz nad pepkiem:(( a oliwke stosowalam niby specjalna:(((

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Hahahaha!
Humor mi się poprawił.
Wygrałam konkurs Gerber i uwaga, wygrałam aż 3 słoiczki jedzenia :p :p
SZALEŃSTWO
Zeby to jeszcze się opłacało :p

Co do rozstępów to kwestia genów, kolagenu i ilości koenzymu Q10.
Niestety. Oliwka i kremy mogą sprawdzić że rozstępy będą mniejsze, ale jak ktoś ma predyspozycje to dużo nie zdziała....

Po rogalu mnie zemdlilo, kubełek odwiedziny i na żołądku było lzej...

Koleżanka dzisiaj zrobiła test ciążowy i napisała mi na priv. Martwi się bo umowa kończy jej się w grudniu. Przepisy są bezwzględne i szukała porady. Myślę że jej pomoglam w jakiś sposób, bynajmniej ją uspokoiłam. Jest z narzeczonym już 10 lat. A też pracuje w przrdszkolu. Termin będzie miała na lipiec. Trzymam za nią kciuki, fajna mama z niej będzie :)

reklama
Wreszcie nabyłam Rennie bo nie mogę już z tą zgagą i rzeczywiście pomogło:) Ale pojadłam takich mokrych orzechó włoskich i wiem że będę później cierpieć. Ale niestety uwielbiam takie i co sezon mam z tym problem bo nie mogę się powstrzymać, siedzę i skubię a potem brzuch boli.

Elifit, u nas też pawlacze rządzą, mąż jeszcze sam zrobił łóżko w którym też mamy mnóstwo schowków. Niestety u nas jednak problem polega bardziej na zbyt dużej ilości rzeczy a nie na miejscu do przechowywania - tzn nawet jak kiedyś będziemy mieć dom to i tak pewnie będzie zagracony:(

Do góry