ja glupia liczylam ze moze nam sie uda obnizyc alimenty (mamy ponad 1000zl na kazde dziecko) ale to tak nie dzialaA wiecie co ciekawe czy jak jest pasierb to sie partner/maz nie zalapuje ? W koncu to drugie dziecko na utrzymaniu tak mnie teraz oswiecilo hihi skoro ma alimenty to tez je utrzymuje na logike ...
Edit: doczytalam tylko rodzic z ktorym dziecko zamieszkuje
sorry jesli ktoras z was zrozumiala ze sugeruje ze sie zdecydowala na dziecko z powodu 500+. Jasne ze nikt normalny tego nie robi za to patologia na max chociaz to wlasciwie troche inaczej dziala... glownie chodzi o to ze ludzie przestali pracowac z powodu 500+. We wsi z ktorej pochodzi moj maz to powszechne zjawisko. Szwagier robi na koparce i ma ich kilka i mowi ze nie ma kogo do pracy teraz wynajac odkad 500+ weszlo. Jak ktos ma 3 dzieci i wezmie 1500zl a wczesniej nie mial nic to jemu sie nie chce pojsc do pracy. nawet "na czarno" nie chce im sie dorobic.Chyba planując dzieci nikt się 500+ nie sugeruje, przynajmniej nikt trzeźwo myślący. Środki się kończą, kampania wymień 500+ na obligacje jest żałosna. Niby z myślą o przyszłości dziecka. Taaaaa. Za chwilę 500 zniknie, budżet wyczerpany, emerytom nie zabiorą, bo nie mają z czego.
czekamy na relacje. za 40 zl zaryzykuje!Karuzela nad łóżeczko, mobil filcowy
Link do: Karuzela nad łóżeczko, mobil filcowy
Ja zamówiłam u tej Pani. Jeszcze nie przyszło, ale zamowilam sobie owieczki czarno-biale, a zamiast gwiazd i księżyca czerwone figury geometryczne. Za 40 zl moge zaryzykować tym bardziej, że w tej cenie jest cały komplet razem z pałąkiem podobno
Moge dac znac jak dotrze)
Jeszcze widziałam takie ogłoszenie z sowami:
Karuzela nad łóżeczko - sówki WZÓR
Link do: Karuzela nad łóżeczko - sówki WZÓR
ja na 100% nie nacieszyla sie ta ciaza. Zbyt sie o nia balam a szkoda bo to pierwsze i ostatnie dziecko u nas. pocieszam sie ze Zosia sie bede cieszyc przez wiele wiele lat!Mi też szybko leci. Czasem mam wrażenie że nawet nie zdążyłam się porządnie ta ciąża nacieszyć. Ale z drugiej strony nie mogę się doczekać maleństwa już
Napisane na F3211 w aplikacji Forum BabyBoom
Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!