reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

tez mam problem z rownowaga i straszny :(
z rownowaga tez mam problem. i z koordynacja ruchow - wczoraj mi na pol kuchni polecial noz i marchewka sie rozsypala pokrojona az sie maz zlitowal i poderwal sprzatac - a nigdy tego nie robi!
najgrzej ze coraz gorzej prowadze samochod. ja jezdze samochodem o 17 lat codziennie i jestem nie chwalac sie bardzo dobrym kierowca a teraz wszystko mnie rozprasza. spojrze sie gdzies na chwile i juz prawie wjezdzam w kraweznik:(( juz ze 4 razy ostatnio mi sie tak zdarzylo. przyznalam sie mezowi i on mi kazal taksowkami jezdzic...
Dziewczyny ja już robię zakupy w ostateczności. Dzieci też nie odprowadzam. Robię drobne prace domowe i tyle.
Czasami pójdę po coś do obiadu bo się skończyło. A to marchewka, a to co innego. Ale sklep mamy na parterze bloku więc daleko nie mam. Łazienke sprzątam cały dzień a duża nie jest.

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
ja juz tylko zakupy w pobliskim miesnym a reszte kupuje z leclerca przez internet z dostawa do domu. Do firmy do meza chodze raz w tygodniu na 4 godzinki a tak to tylko gotuje jeszcze obiady ale na 2 osoby to nie jest duzo roboty. staram sie tak co drugi dzien - jednego dnia zupe na 2 dni a drugiego dnia drugie na 2 dni. Dzieki temu codziennie mamy inny zestaw a ja sie nie przemeczam.
Ej czy to znaczy, że po porodzie znikniecie z forum? A ja fb nie mam (wiem, wiem nie istnieję[emoji23] ). Kurde co ja biedna zrobię jak Was nie będzie i kogo będę prosiła o radę??? No nic a nic mi się to nie podoba[emoji22]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
ja tez nie mam fb z zalozenia ale zalozylam takie falszywe konto bez niczego zupelnie i podczytuje sobie grupe. ona jest niewidoczna dla osob z zewnatrz wiec czuje sie bezpiecznie.

apropo's co sadzicie o zakladaniu profili na fb dla dzieci. wczoraj sie wscieklismy z mezem bo ex zalozyla pasierbowi. przeciez regulamin fb mowi wyraznie ze od 13 lat! ona tak malo czasu ma dla niego i jak juz ma to zamiast go wychowywac to fb mu prowadzi:( nie moge normalnie przez to spac.

@klarolina - moim zdaniem powinnas na osobnosci porozmawiac z tesciowa. to kobieta i zrozumie ze w takiej chwili potrzebujesz wsparcia matki bo mimo szacunku i tego ze lubisz tesciowa to zadna kobieta od matki nie jest ci blizsza. jestes dorosla i moim zdaniem zamiast plakac w poduszke zalatw sprawe jak dorosla z dorosla!:)

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

reklama
Kurczę już chyba do końca ciąży ze stresu nie usnę.. Moj pierwszy poród zaczął się 36+2 tc kiedy wstałam w środku nocy chyba tak jak teraz i odeszły mi wody. Mam wadę macicy i całkiem możliwe że scenariusz się powtórzy tzn przedwczesny poród :| 36+2 wypada ok 11 listopada a ja już mam stres że to może być każdego dnia a w zasadzie każdej nocy :| A chciałabym dociągnąć do końca 37 tygodnia bo wtedy juz nie będzie wcześniakiem ehhh
I jeszcze stres czy uda się zgrać wszystko, czy teściowa odbierze telefon jak się zacznie i przyjedzie żebym mogła jechać z mężem... Niby nie ma daleko i jest dogadane ale różnie może być. Ja zwariuję jeśli tyle bezsennych nocy będzie mnie czekać jeszcze przed porodem :(

Mam dość wieczorów i nocy. Strasznie się kręcą. Spać nie mogę. Chodzę ciągle niewyspana.

Dziś poszłam kupić warzywa do zupy. Wracam z torbami i nagle łup. Zgiełam się w pół. Jakaś kobieta do mnie podbiega. Nic Pani nie jest? Może zakupy wezmę i poniose? Jak Pani pomóc?
Ja oczy zrobiłam. I do niej, że dziękuję dam radę. Tylko mnie dzieci mocno kopnely. Już dobrze. I że dam radę bo to moja klatka.
Miło :)
Ale powiem wam że coraz gorzej ze mną. Nie mam już siły. Dzieci kopią, brzuch ciąży, równowaga nie ta :( a tu jeszcze niecałe 4 tygodnie do cc. Chyba nie dam rady.

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

Czyli są jeszcze życzliwi na tym świecie :) Dasz radę kochana, już niewiele zostało. Jesteś super dzielną Mamą!!!!

Hej, dziękuję za kciuki mąż się obronił. Jestem tak zła, że chyba nie zasne a jutro szkoła. Maz dzisiaj oblewal swój sukces razem z ojcem i jego znajomym. I oczywiście ni z gruszki ni z pietruszki mój mąż wyleciał z tekstem ze uwaga! musimy się wyprowadzić w grudniu na jakiś msc do moich rodzicow bo Karolina chce zeby mama jej pomagała przy kapaniu małego i przy opiece. *****!! cały tydzień nie mogłam się doprosic zeby powiedział o tej przeprowadzce a on teraz przy wódce i to tak mało subtelnie to przedstawił. A teść też już po kielichu no skoro tak chcecie i uważacie ze mama Karoliny będzie to robila lepiej niż my to róbcie jak chcecie i do teściowej dla nas to lepiej będzie święty spokoj. Dziewczyny nawet sobie nie wyobrażacie jak mi się przykro zrobilo, normalnie siedzialam tam i łzy mi same płynęły. Poprosiłam męża zeby spał w salonie bo wiem że będzie chrapal i leze i rycze. Teraz to najchętniej bym się spakowala i wyprowadzila stąd na stale

Gratulacje obrony! Tyle kciuków zaciśniętych to nie mogło być inaczej!
A co do teściów spróbuj o tym nie myśleć. łatwo się mówi, ale teraz najważniejszy !!! jest maluszek i jeśli uważasz, że najlepiej dla niego i dla Ciebie będzie u Twoich rodziców to tak zrób! Wszystko inne dookoła jest mniej ważne. :)

A my od 6 na nogach. Nawet w soboty nie mogę jakoś pospać. No nic... jeszcze tylko tydzień pracy i od listopada L4 :p
Czy tylko ja wśród grudniówek jeszcze pracuje??

Miłego dnia dziewczynki!

z rownowaga tez mam problem. i z koordynacja ruchow - wczoraj mi na pol kuchni polecial noz i marchewka sie rozsypala pokrojona az sie maz zlitowal i poderwal sprzatac - a nigdy tego nie robi!
najgrzej ze coraz gorzej prowadze samochod. ja jezdze samochodem o 17 lat codziennie i jestem nie chwalac sie bardzo dobrym kierowca a teraz wszystko mnie rozprasza. spojrze sie gdzies na chwile i juz prawie wjezdzam w kraweznik:(( juz ze 4 razy ostatnio mi sie tak zdarzylo. przyznalam sie mezowi i on mi kazal taksowkami jezdzic...

ja juz tylko zakupy w pobliskim miesnym a reszte kupuje z leclerca przez internet z dostawa do domu. Do firmy do meza chodze raz w tygodniu na 4 godzinki a tak to tylko gotuje jeszcze obiady ale na 2 osoby to nie jest duzo roboty. staram sie tak co drugi dzien - jednego dnia zupe na 2 dni a drugiego dnia drugie na 2 dni. Dzieki temu codziennie mamy inny zestaw a ja sie nie przemeczam.

ja tez nie mam fb z zalozenia ale zalozylam takie falszywe konto bez niczego zupelnie i podczytuje sobie grupe. ona jest niewidoczna dla osob z zewnatrz wiec czuje sie bezpiecznie.

apropo's co sadzicie o zakladaniu profili na fb dla dzieci. wczoraj sie wscieklismy z mezem bo ex zalozyla pasierbowi. przeciez regulamin fb mowi wyraznie ze od 13 lat! ona tak malo czasu ma dla niego i jak juz ma to zamiast go wychowywac to fb mu prowadzi:( nie moge normalnie przez to spac.

@klarolina - moim zdaniem powinnas na osobnosci porozmawiac z tesciowa. to kobieta i zrozumie ze w takiej chwili potrzebujesz wsparcia matki bo mimo szacunku i tego ze lubisz tesciowa to zadna kobieta od matki nie jest ci blizsza. jestes dorosla i moim zdaniem zamiast plakac w poduszke zalatw sprawe jak dorosla z dorosla!:)

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
ja mam problem by podniesc z ziemi moja bratanice, chwieje sie przy tym strasznie, co do auta ro musze juz mocno odsuwac siedzenie i nogami mi ciezko siegnac do pedalow ehh

Hej, dziękuję za kciuki mąż się obronił. Jestem tak zła, że chyba nie zasne a jutro szkoła. Maz dzisiaj oblewal swój sukces razem z ojcem i jego znajomym. I oczywiście ni z gruszki ni z pietruszki mój mąż wyleciał z tekstem ze uwaga! musimy się wyprowadzić w grudniu na jakiś msc do moich rodzicow bo Karolina chce zeby mama jej pomagała przy kapaniu małego i przy opiece. *****!! cały tydzień nie mogłam się doprosic zeby powiedział o tej przeprowadzce a on teraz przy wódce i to tak mało subtelnie to przedstawił. A teść też już po kielichu no skoro tak chcecie i uważacie ze mama Karoliny będzie to robila lepiej niż my to róbcie jak chcecie i do teściowej dla nas to lepiej będzie święty spokoj. Dziewczyny nawet sobie nie wyobrażacie jak mi się przykro zrobilo, normalnie siedzialam tam i łzy mi same płynęły. Poprosiłam męża zeby spał w salonie bo wiem że będzie chrapal i leze i rycze. Teraz to najchętniej bym się spakowala i wyprowadzila stąd na stale
ciezka sytuacja, chcial dobrze, wyszlo na odwrot...moze pogadaj z nim dzis na spokojnie i niech Ci wytlumaczy dlaczego tak postapil

reklama
Dzien dobry :) :*
Jejuuuu tego tematu to ja w zyciu nie nadrobie hehe.. oj ciezko mi bedzie z Wami byc teraz na biezaco :( ale to tez glownie przez to ze w ten forum dziala mi dupnie bardzo :/ i mega wiesza sie tel...

Ostatnia edycja:
Do góry