reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Czyli są jeszcze życzliwi na tym świecie :) Dasz radę kochana, już niewiele zostało. Jesteś super dzielną Mamą!!!!

Gratulacje obrony! Tyle kciuków zaciśniętych to nie mogło być inaczej!
A co do teściów spróbuj o tym nie myśleć. łatwo się mówi, ale teraz najważniejszy !!! jest maluszek i jeśli uważasz, że najlepiej dla niego i dla Ciebie będzie u Twoich rodziców to tak zrób! Wszystko inne dookoła jest mniej ważne. :)

A my od 6 na nogach. Nawet w soboty nie mogę jakoś pospać. No nic... jeszcze tylko tydzień pracy i od listopada L4[emoji14]Czy tylko ja wśród grudniówek jeszcze pracuje??

Miłego dnia dziewczynki!
Tuiles ja też jeszcze pracuję [emoji4]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej, dziękuję za kciuki mąż się obronił. Jestem tak zła, że chyba nie zasne a jutro szkoła. Maz dzisiaj oblewal swój sukces razem z ojcem i jego znajomym. I oczywiście ni z gruszki ni z pietruszki mój mąż wyleciał z tekstem ze uwaga! musimy się wyprowadzić w grudniu na jakiś msc do moich rodzicow bo Karolina chce zeby mama jej pomagała przy kapaniu małego i przy opiece. *****!! cały tydzień nie mogłam się doprosic zeby powiedział o tej przeprowadzce a on teraz przy wódce i to tak mało subtelnie to przedstawił. A teść też już po kielichu no skoro tak chcecie i uważacie ze mama Karoliny będzie to robila lepiej niż my to róbcie jak chcecie i do teściowej dla nas to lepiej będzie święty spokoj. Dziewczyny nawet sobie nie wyobrażacie jak mi się przykro zrobilo, normalnie siedzialam tam i łzy mi same płynęły. Poprosiłam męża zeby spał w salonie bo wiem że będzie chrapal i leze i rycze. Teraz to najchętniej bym się spakowala i wyprowadzila stąd na stale
Gratuluję dla męża. Faceci to jednak mistrzowie dyplomacji[emoji23] Nie przejmuj się, myślę że teściowe zrozumieją. Jeszcze Ty z nimi pogadaj, że jest to dla Ciebie szczególny czas i że nie chcesz ich odsunąć od maluszka i że jak poczujesz się pewniej, to pewnie wrócicie wcześniej.

Ostatnio właśnie z teściowa rozmawiałam, że ona się cieszy, że moja mama przyjedzie do nas i mi pomoże przy maluszku i że ja sobie odpocznę. A co jest najlepsze ja o tym nic nie wiem[emoji23] Byłam pewna, że moja mama nie da rady, bo pracuje, ale jednak zrobi sobie wolne i miała być to niespodzianka:)

Dzien dobry :) :*
Jejuuuu tego tematu to ja w zyciu nie nadrobie hehe.. oj ciezko mi bedzie z Wami byc teraz na bierzaco :( ale to tez glownie przez to ze w ten forum dziala mi dupnie bardzo :/ i mega wiesza sie tel...
Olgi, wiadomo na bieżąco to będzie ciężko, ale co jakiś czas daj znać co u Ciebie i malutkiej[emoji4]

Hej, dziękuję za kciuki mąż się obronił. Jestem tak zła, że chyba nie zasne a jutro szkoła. Maz dzisiaj oblewal swój sukces razem z ojcem i jego znajomym. I oczywiście ni z gruszki ni z pietruszki mój mąż wyleciał z tekstem ze uwaga! musimy się wyprowadzić w grudniu na jakiś msc do moich rodzicow bo Karolina chce zeby mama jej pomagała przy kapaniu małego i przy opiece. *****!! cały tydzień nie mogłam się doprosic zeby powiedział o tej przeprowadzce a on teraz przy wódce i to tak mało subtelnie to przedstawił. A teść też już po kielichu no skoro tak chcecie i uważacie ze mama Karoliny będzie to robila lepiej niż my to róbcie jak chcecie i do teściowej dla nas to lepiej będzie święty spokoj. Dziewczyny nawet sobie nie wyobrażacie jak mi się przykro zrobilo, normalnie siedzialam tam i łzy mi same płynęły. Poprosiłam męża zeby spał w salonie bo wiem że będzie chrapal i leze i rycze. Teraz to najchętniej bym się spakowala i wyprowadzila stąd na stale
Biedactwo.
z rownowaga tez mam problem. i z koordynacja ruchow - wczoraj mi na pol kuchni polecial noz i marchewka sie rozsypala pokrojona az sie maz zlitowal i poderwal sprzatac - a nigdy tego nie robi!
najgrzej ze coraz gorzej prowadze samochod. ja jezdze samochodem o 17 lat codziennie i jestem nie chwalac sie bardzo dobrym kierowca a teraz wszystko mnie rozprasza. spojrze sie gdzies na chwile i juz prawie wjezdzam w kraweznik:(( juz ze 4 razy ostatnio mi sie tak zdarzylo. przyznalam sie mezowi i on mi kazal taksowkami jezdzic...

ja juz tylko zakupy w pobliskim miesnym a reszte kupuje z leclerca przez internet z dostawa do domu. Do firmy do meza chodze raz w tygodniu na 4 godzinki a tak to tylko gotuje jeszcze obiady ale na 2 osoby to nie jest duzo roboty. staram sie tak co drugi dzien - jednego dnia zupe na 2 dni a drugiego dnia drugie na 2 dni. Dzieki temu codziennie mamy inny zestaw a ja sie nie przemeczam.

ja tez nie mam fb z zalozenia ale zalozylam takie falszywe konto bez niczego zupelnie i podczytuje sobie grupe. ona jest niewidoczna dla osob z zewnatrz wiec czuje sie bezpiecznie.

apropo's co sadzicie o zakladaniu profili na fb dla dzieci. wczoraj sie wscieklismy z mezem bo ex zalozyla pasierbowi. przeciez regulamin fb mowi wyraznie ze od 13 lat! ona tak malo czasu ma dla niego i jak juz ma to zamiast go wychowywac to fb mu prowadzi:( nie moge normalnie przez to spac.

@klarolina - moim zdaniem powinnas na osobnosci porozmawiac z tesciowa. to kobieta i zrozumie ze w takiej chwili potrzebujesz wsparcia matki bo mimo szacunku i tego ze lubisz tesciowa to zadna kobieta od matki nie jest ci blizsza. jestes dorosla i moim zdaniem zamiast plakac w poduszke zalatw sprawe jak dorosla z dorosla!:)

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
Obiad na dwa dni to nie realne u mnie. Aktualnie w domu jest 6 osób bo z teściami mieszkamy (jeszcze przez pół roku- oby jak najkrócej) i teść cały czas że mama biedna, chora, głośno jej, nie ma siły itp. A największy gar zupy znika w jeden dzień :/ przynajmniej dobre to że czasami obiad skończy - zaprawi, ziemniaków popilnuje itp.
Czyli są jeszcze życzliwi na tym świecie :) Dasz radę kochana, już niewiele zostało. Jesteś super dzielną Mamą!!!!

Gratulacje obrony! Tyle kciuków zaciśniętych to nie mogło być inaczej!
A co do teściów spróbuj o tym nie myśleć. łatwo się mówi, ale teraz najważniejszy !!! jest maluszek i jeśli uważasz, że najlepiej dla niego i dla Ciebie będzie u Twoich rodziców to tak zrób! Wszystko inne dookoła jest mniej ważne. :)

A my od 6 na nogach. Nawet w soboty nie mogę jakoś pospać. No nic... jeszcze tylko tydzień pracy i od listopada L4[emoji14]Czy tylko ja wśród grudniówek jeszcze pracuje??

Miłego dnia dziewczynki!
Ja bym chętnie pracowała ale mi ciężko w domu a co dopiero w pracy. Poprzednie dwie ciążę do końca prawie pracowałam.

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

Karolina gratulacje dla męża! Suuuper :)

Olga Zajmij się małym , wszyscy będziemy na FB, a te które są na FB będą wrzucać zdjęcia noworodków, więc będziesz na bieżąco. Zajmij się córeczka :*

Coś miałam napisać ale zapomniałam.
Jade za 30 minut na uczelnie po odbiór dyplomu... O ile będzie....

Zasnelam o 5 rano, już po nocnyclm hardcore, został ból kłucia w okolicy blizny. Mały się wwierca niemiłosiernie....

I oczywiście chore sny.... Nawet nie odpowiadam....

Ja ostatnio też się oszczędzam, w 37 zacznę przykładać się do szorowania wanny i fachowego odkurzania dywanu ;) Włączę jeszcze sex i w 38 rodzę. Teraz tylko muszę tak się zaprogramować. ;)
Ja mam taki dam plan haha w 38 tyg bede robic wszystko to czego teraz sie boje czyli mycie podlogi na kolanach mycie okien itd [emoji14]

Alescie naprodukowaly wczoraj w wolnej chwili przeczytam
Gabinia trzymaj sie dzielnie :*

Kurcze nie wiem czy mnie przeziebienie nie lapie ... Katar mam chlodno mi i w ogole jakos tak dziwnie sie czuje jak na chorobe :/ wczoraj latalam caly dzien... Chcialam juz wszystko pozalatwiac sobie to co mialam do zalatwienia m.in. zamowilam u nas w pasmanterii imie nad lozeczko dla Emilki z drewna bo maja takie fajne pomalujemy na bialo i bedzie super wygladac jeszcze pokupuje jakies pierdolki zeby przykleic i bedzie pieknie !

thgfflw1k3inkyc3.png

reklama
Przykre słowa :( domyślam się jak się poczułaś. Przy alkoholu nie powinno się takich rozmów przeprowadzać. Nie płacz kochana, bo dzidzi smutno. Poukłada się...

Do góry