reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Czyli są jeszcze życzliwi na tym świecie :) Dasz radę kochana, już niewiele zostało. Jesteś super dzielną Mamą!!!!

Gratulacje obrony! Tyle kciuków zaciśniętych to nie mogło być inaczej!
A co do teściów spróbuj o tym nie myśleć. łatwo się mówi, ale teraz najważniejszy !!! jest maluszek i jeśli uważasz, że najlepiej dla niego i dla Ciebie będzie u Twoich rodziców to tak zrób! Wszystko inne dookoła jest mniej ważne. :)

A my od 6 na nogach. Nawet w soboty nie mogę jakoś pospać. No nic... jeszcze tylko tydzień pracy i od listopada L4[emoji14]Czy tylko ja wśród grudniówek jeszcze pracuje??

Miłego dnia dziewczynki!
Tuiles ja też jeszcze pracuję [emoji4]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej, dziękuję za kciuki mąż się obronił. Jestem tak zła, że chyba nie zasne a jutro szkoła. Maz dzisiaj oblewal swój sukces razem z ojcem i jego znajomym. I oczywiście ni z gruszki ni z pietruszki mój mąż wyleciał z tekstem ze uwaga! musimy się wyprowadzić w grudniu na jakiś msc do moich rodzicow bo Karolina chce zeby mama jej pomagała przy kapaniu małego i przy opiece. *****!! cały tydzień nie mogłam się doprosic zeby powiedział o tej przeprowadzce a on teraz przy wódce i to tak mało subtelnie to przedstawił. A teść też już po kielichu no skoro tak chcecie i uważacie ze mama Karoliny będzie to robila lepiej niż my to róbcie jak chcecie i do teściowej dla nas to lepiej będzie święty spokoj. Dziewczyny nawet sobie nie wyobrażacie jak mi się przykro zrobilo, normalnie siedzialam tam i łzy mi same płynęły. Poprosiłam męża zeby spał w salonie bo wiem że będzie chrapal i leze i rycze. Teraz to najchętniej bym się spakowala i wyprowadzila stąd na stale
Gratuluję dla męża. Faceci to jednak mistrzowie dyplomacji[emoji23] Nie przejmuj się, myślę że teściowe zrozumieją. Jeszcze Ty z nimi pogadaj, że jest to dla Ciebie szczególny czas i że nie chcesz ich odsunąć od maluszka i że jak poczujesz się pewniej, to pewnie wrócicie wcześniej.

Ostatnio właśnie z teściowa rozmawiałam, że ona się cieszy, że moja mama przyjedzie do nas i mi pomoże przy maluszku i że ja sobie odpocznę. A co jest najlepsze ja o tym nic nie wiem[emoji23] Byłam pewna, że moja mama nie da rady, bo pracuje, ale jednak zrobi sobie wolne i miała być to niespodzianka:)

Dzien dobry :) :*
Jejuuuu tego tematu to ja w zyciu nie nadrobie hehe.. oj ciezko mi bedzie z Wami byc teraz na bierzaco :( ale to tez glownie przez to ze w ten forum dziala mi dupnie bardzo :/ i mega wiesza sie tel...
Olgi, wiadomo na bieżąco to będzie ciężko, ale co jakiś czas daj znać co u Ciebie i malutkiej[emoji4]

Hej, dziękuję za kciuki mąż się obronił. Jestem tak zła, że chyba nie zasne a jutro szkoła. Maz dzisiaj oblewal swój sukces razem z ojcem i jego znajomym. I oczywiście ni z gruszki ni z pietruszki mój mąż wyleciał z tekstem ze uwaga! musimy się wyprowadzić w grudniu na jakiś msc do moich rodzicow bo Karolina chce zeby mama jej pomagała przy kapaniu małego i przy opiece. *****!! cały tydzień nie mogłam się doprosic zeby powiedział o tej przeprowadzce a on teraz przy wódce i to tak mało subtelnie to przedstawił. A teść też już po kielichu no skoro tak chcecie i uważacie ze mama Karoliny będzie to robila lepiej niż my to róbcie jak chcecie i do teściowej dla nas to lepiej będzie święty spokoj. Dziewczyny nawet sobie nie wyobrażacie jak mi się przykro zrobilo, normalnie siedzialam tam i łzy mi same płynęły. Poprosiłam męża zeby spał w salonie bo wiem że będzie chrapal i leze i rycze. Teraz to najchętniej bym się spakowala i wyprowadzila stąd na stale
Biedactwo.
z rownowaga tez mam problem. i z koordynacja ruchow - wczoraj mi na pol kuchni polecial noz i marchewka sie rozsypala pokrojona az sie maz zlitowal i poderwal sprzatac - a nigdy tego nie robi!
najgrzej ze coraz gorzej prowadze samochod. ja jezdze samochodem o 17 lat codziennie i jestem nie chwalac sie bardzo dobrym kierowca a teraz wszystko mnie rozprasza. spojrze sie gdzies na chwile i juz prawie wjezdzam w kraweznik:(( juz ze 4 razy ostatnio mi sie tak zdarzylo. przyznalam sie mezowi i on mi kazal taksowkami jezdzic...

ja juz tylko zakupy w pobliskim miesnym a reszte kupuje z leclerca przez internet z dostawa do domu. Do firmy do meza chodze raz w tygodniu na 4 godzinki a tak to tylko gotuje jeszcze obiady ale na 2 osoby to nie jest duzo roboty. staram sie tak co drugi dzien - jednego dnia zupe na 2 dni a drugiego dnia drugie na 2 dni. Dzieki temu codziennie mamy inny zestaw a ja sie nie przemeczam.

ja tez nie mam fb z zalozenia ale zalozylam takie falszywe konto bez niczego zupelnie i podczytuje sobie grupe. ona jest niewidoczna dla osob z zewnatrz wiec czuje sie bezpiecznie.

apropo's co sadzicie o zakladaniu profili na fb dla dzieci. wczoraj sie wscieklismy z mezem bo ex zalozyla pasierbowi. przeciez regulamin fb mowi wyraznie ze od 13 lat! ona tak malo czasu ma dla niego i jak juz ma to zamiast go wychowywac to fb mu prowadzi:( nie moge normalnie przez to spac.

@klarolina - moim zdaniem powinnas na osobnosci porozmawiac z tesciowa. to kobieta i zrozumie ze w takiej chwili potrzebujesz wsparcia matki bo mimo szacunku i tego ze lubisz tesciowa to zadna kobieta od matki nie jest ci blizsza. jestes dorosla i moim zdaniem zamiast plakac w poduszke zalatw sprawe jak dorosla z dorosla!:)

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
Obiad na dwa dni to nie realne u mnie. Aktualnie w domu jest 6 osób bo z teściami mieszkamy (jeszcze przez pół roku- oby jak najkrócej) i teść cały czas że mama biedna, chora, głośno jej, nie ma siły itp. A największy gar zupy znika w jeden dzień :/ przynajmniej dobre to że czasami obiad skończy - zaprawi, ziemniaków popilnuje itp.
Czyli są jeszcze życzliwi na tym świecie :) Dasz radę kochana, już niewiele zostało. Jesteś super dzielną Mamą!!!!

Gratulacje obrony! Tyle kciuków zaciśniętych to nie mogło być inaczej!
A co do teściów spróbuj o tym nie myśleć. łatwo się mówi, ale teraz najważniejszy !!! jest maluszek i jeśli uważasz, że najlepiej dla niego i dla Ciebie będzie u Twoich rodziców to tak zrób! Wszystko inne dookoła jest mniej ważne. :)

A my od 6 na nogach. Nawet w soboty nie mogę jakoś pospać. No nic... jeszcze tylko tydzień pracy i od listopada L4[emoji14]Czy tylko ja wśród grudniówek jeszcze pracuje??

Miłego dnia dziewczynki!
Ja bym chętnie pracowała ale mi ciężko w domu a co dopiero w pracy. Poprzednie dwie ciążę do końca prawie pracowałam.

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

Karolina gratulacje dla męża! Suuuper :)

Olga Zajmij się małym , wszyscy będziemy na FB, a te które są na FB będą wrzucać zdjęcia noworodków, więc będziesz na bieżąco. Zajmij się córeczka :*

Coś miałam napisać ale zapomniałam.
Jade za 30 minut na uczelnie po odbiór dyplomu... O ile będzie....

Zasnelam o 5 rano, już po nocnyclm hardcore, został ból kłucia w okolicy blizny. Mały się wwierca niemiłosiernie....

I oczywiście chore sny.... Nawet nie odpowiadam....

Ja ostatnio też się oszczędzam, w 37 zacznę przykładać się do szorowania wanny i fachowego odkurzania dywanu ;) Włączę jeszcze sex i w 38 rodzę. Teraz tylko muszę tak się zaprogramować. ;)
Ja mam taki dam plan haha w 38 tyg bede robic wszystko to czego teraz sie boje czyli mycie podlogi na kolanach mycie okien itd [emoji14]

Alescie naprodukowaly wczoraj w wolnej chwili przeczytam
Gabinia trzymaj sie dzielnie :*

Kurcze nie wiem czy mnie przeziebienie nie lapie ... Katar mam chlodno mi i w ogole jakos tak dziwnie sie czuje jak na chorobe :/ wczoraj latalam caly dzien... Chcialam juz wszystko pozalatwiac sobie to co mialam do zalatwienia m.in. zamowilam u nas w pasmanterii imie nad lozeczko dla Emilki z drewna bo maja takie fajne pomalujemy na bialo i bedzie super wygladac jeszcze pokupuje jakies pierdolki zeby przykleic i bedzie pieknie !

thgfflw1k3inkyc3.png

reklama
Przykre słowa :( domyślam się jak się poczułaś. Przy alkoholu nie powinno się takich rozmów przeprowadzać. Nie płacz kochana, bo dzidzi smutno. Poukłada się...

Do góry