reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

A po porodzie zobaczysz ile zostanie ;)

Klasyfikacja forumowiczek wg Eli ;)
1. Podczytywaczki - wiadomo [emoji14]
2. Powitajki-znikajki
3. Ciążówki-regulajki czyli grudniowki obecnie
4. Ciążówki-regulajki-udzielajki też my

Potem następuje etap
5. Poporodówki
6. Regulajki-Macierzynki

Po około dwóch latach
7. Wytrwałki

[emoji23] [emoji1] [emoji1]

Aha i m.in z tego powodu nie ruszany jest teraz temat forum zamkniętego.
Naprawdę dziewczyny to tak działa że po porodzie jest mniej czasu i odpada sporo dziewczyn. Przerobilam już to dwa razy. Mamy grupę fb to tam się spotykajmy. :)

Ja przerobiłam raz i nie ma mnie w tych wytrwałkach. Ale mam nadzieję, że tutaj uda mi sę wytrwacć, bo dużo fajnych dziewczyn i sporo z podobnymi poglądami;)

reklama
@Lenam szkoda, ze Twoja odchodzi i zazdroszcze, ze mialas taki dobry kontakt, ja zmienialam gina 3 czy 4 razy i chetnie znow bym to zrobila, ale nie chce juz kombinowac.

@lux Twoj to zawsze sie rusza, moja dzisiaj wyjatkowo malo aktywna... Nie wiem moze taki dzien.

@k8sad oszczedaj sie i koncz wyprawke!!![emoji14]
@Gabinia trzymamy za Ciebie kciuki, melduj sie na bierzaco!

Ja dzis bylam na pierwszych zajeciach szkoly rodzenia, bardzo mi sie podobalo, niestety na drugie nie pojde, bo bede wtedy w szpitalu, a szkoda, bo bedzie wtedy o szczepieniach - temat, w ktorym jestem zielona.

W ogole ciekawa jestem co u Olgi, ale wiadomo nie pisze, bo ma co robic :)

Napisz mi na priv dane do fb

kochana nie należysz do podczytywajek ;) bo cie znamy kojarzymy i się odzywasz. Obecnie jesteśmy wszystkie na etapie 3-4 udzielamy się z różną częstotliwością.. nie musimy się udzielać codziennie ale jeśli np ktoś od kilku miesięcy się nie udziela to inna sprawa. Mam nadzieję że nie odbierasz tego nijak osobiście.
To jest nie tylko kwestia czasu ale i potrzeb. Po prostu w ciąży ma się masę pytań i traktuje się forum jako wsparcie i pomoc. Po porodzie przez jakiś czas też a potem opadają hormony i ta potrzeba zanika samoistnie.
Wszystkie jesteście tu mile widziane przecież.
Jednakże nie ma się co dziwić że po porodzie wrócimy do tematu forum zamkniętego choćby po to by mieć więcej prywatności :)

No i też z czasem każda mama nabiera większej pewności i wie, że nikt poza nią nie zna swojego dziecka lepiej niż ona;) I dlatego też mniej szuka się porad na forum a bardziej poświęca codziennemu życiu. No i też nie ma czasu na pisanie o codzienności.

Ja sie czuje dzis jak emerytka. Rano pobolewala mnie prawa noga od biodra az do stopy, a teraz to juz ledwo chodze :/ Nie wiem co to za cholerstwo I mam nadzieje, ze jutro minie :( Bylam dzis u kolezanki po lozeczko bo zaproponowala,ze mi odda, wiec skorzystalam. Materaca nie chcialam bo I tak kupie nowy, a lozeczko przemaluje zeby mi pasowalo do sypialni.Dala mi tez rozne inne rzeczy (przescieradla,posciele,wanienke itp) I nie wiem za bardzo co z tym zrobic bo nie potrzebuje tego,a glupio mi bylo nie wziac jak juz wszystko przyszykowala.

Ja sie czuje dzis jak emerytka. Rano pobolewala mnie prawa noga od biodra az do stopy, a teraz to juz ledwo chodze :/ Nie wiem co to za cholerstwo I mam nadzieje, ze jutro minie :( Bylam dzis u kolezanki po lozeczko bo zaproponowala,ze mi odda, wiec skorzystalam. Materaca nie chcialam bo I tak kupie nowy, a lozeczko przemaluje zeby mi pasowalo do sypialni.Dala mi tez rozne inne rzeczy (przescieradla,posciele,wanienke itp) I nie wiem za bardzo co z tym zrobic bo nie potrzebuje tego,a glupio mi bylo nie wziac jak juz wszystko przyszykowala.
Pewnie masz ból rwy kulszowej. Ja mialam w pierwszej ciąży, ból narastal a ja ryczalam jak bóbr...

Hej, dziękuję za kciuki mąż się obronił. Jestem tak zła, że chyba nie zasne a jutro szkoła. Maz dzisiaj oblewal swój sukces razem z ojcem i jego znajomym. I oczywiście ni z gruszki ni z pietruszki mój mąż wyleciał z tekstem ze uwaga! musimy się wyprowadzić w grudniu na jakiś msc do moich rodzicow bo Karolina chce zeby mama jej pomagała przy kapaniu małego i przy opiece. *****!! cały tydzień nie mogłam się doprosic zeby powiedział o tej przeprowadzce a on teraz przy wódce i to tak mało subtelnie to przedstawił. A teść też już po kielichu no skoro tak chcecie i uważacie ze mama Karoliny będzie to robila lepiej niż my to róbcie jak chcecie i do teściowej dla nas to lepiej będzie święty spokoj. Dziewczyny nawet sobie nie wyobrażacie jak mi się przykro zrobilo, normalnie siedzialam tam i łzy mi same płynęły. Poprosiłam męża zeby spał w salonie bo wiem że będzie chrapal i leze i rycze. Teraz to najchętniej bym się spakowala i wyprowadzila stąd na stale

Hej, dziękuję za kciuki mąż się obronił. Jestem tak zła, że chyba nie zasne a jutro szkoła. Maz dzisiaj oblewal swój sukces razem z ojcem i jego znajomym. I oczywiście ni z gruszki ni z pietruszki mój mąż wyleciał z tekstem ze uwaga! musimy się wyprowadzić w grudniu na jakiś msc do moich rodzicow bo Karolina chce zeby mama jej pomagała przy kapaniu małego i przy opiece. *****!! cały tydzień nie mogłam się doprosic zeby powiedział o tej przeprowadzce a on teraz przy wódce i to tak mało subtelnie to przedstawił. A teść też już po kielichu no skoro tak chcecie i uważacie ze mama Karoliny będzie to robila lepiej niż my to róbcie jak chcecie i do teściowej dla nas to lepiej będzie święty spokoj. Dziewczyny nawet sobie nie wyobrażacie jak mi się przykro zrobilo, normalnie siedzialam tam i łzy mi same płynęły. Poprosiłam męża zeby spał w salonie bo wiem że będzie chrapal i leze i rycze. Teraz to najchętniej bym się spakowala i wyprowadzila stąd na stale
Bardzo mi przykro, ochlon i nie denerwuj sie, bo to nie wskazane!!! Tak, wiem latwo powiedziec. Emocje opadna, jutro porozmawiacie wszyscy spokojnie! Wytlumaczysz tescia o co chodzi i tyle. Maz mistrzem dyplomacji nie jest, ale wierze, ze sie dogadacie, trzymam kciuki!

reklama
Do góry