reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Acha , a co do pasa ciążowego ja nosiłam po 3-4 tyg od cc. Nie miałam takiego zwykłego poporodowego tylko ortopedyczny regulowany na rzepy. Tak jak pisałam wcześniej przez te straszne bóle musiałam się wspomagać , bo moje mięśnie nie trzymały. Taki pas można nosić max 8 h na 24 h, ale ciągiem 4 . Nie wiem jak jest z tym typowo poporodowym. Ja odstawialam go stopniowo,zakladajac coraz krócej w ciagu dnia i więcej cwiczac. Po 3 mięs go już nie nosiłam wogole
To ja pasa tez nie nosilam caly czas ;)

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wszystko mi się podoba z tych porad, nie rozumiem tylko wybudzania na jedzenie. Jeśli dziecko prawidłowo tyje, wszystko jest okej i śpi sobie smacznie to wątpię żebym wybudzala na karmienie :) przecież głód by sam maluszka obudził przecież, czy nie?

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
W sumie to rzadko które dziecko przeapi wiecej niz te 4-5 godzin

Nadrobilam Was ale tyle tego bylo ze juz zapomnialam.

My do popoludnia jezdzilismy po komisach ogladac samochody i orientować sie ile ewentualnie za naszego dostaniemy. Potem obiad spacer i tak zeszlo to teraz. Mlody uspiony ja odpoczywam.

Cholerka troche sie martwie dziewczyny. Swedza mnie w nocy dlonie i stopy. Nie za fajnie mi z tym. Nie jest to jakos mocno ale jest a nie było. We wtorek mam wizyte to mu zglosze bo nie daje mi to spokoju.

Lux ty to masz przygody kochana :D zawsze cos się dzieje.

Lisiamama milej zabawy na babskim wieczorze. Ktos tu sie na wesele w namiocie wybieral. Wypadlo mi kto. W każdym razie milej zabawy :)

A to swędzenie to nie objaw cholestazy przypadkiem? Swędzą podeszwy stóp i wnętrza dłoni czy na wierzchu?

Wszystko mi się podoba z tych porad, nie rozumiem tylko wybudzania na jedzenie. Jeśli dziecko prawidłowo tyje, wszystko jest okej i śpi sobie smacznie to wątpię żebym wybudzala na karmienie :) przecież głód by sam maluszka obudził przecież, czy nie?

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja nie budziłam na jedzenie, mój syn sam się budził jak był głodny, nie spał na tyle długo żebym musiała go specjalnie budzić

Wybudzamy tylko przy silnej żółtaczce albo dużym spadku wagi. Dlaczego? Dlatego, że wysoki poziom bilirubiny może powodować senność a w przypadku silnej żółtaczki częste kp pomaga wypłukać ją. A przy spadku wagi większym niż fizjologiczny dziecko może nie budzić się nie dlatego, że nie jest głodne a po prostu oszczędza energię. Wiec zgadzam się z Tobą [emoji6]

Karmi się na żądanie. I to chyba najważniejsza wskazówka i zasada udanego kp. Nie ma znaczenia czy co 30 min czy co 3h. Każde dziecko jest inne. Moja starsza jadła co 3h bo częściej się nie budziła po prostu. Wieczorem ostatnie karmienie o 20 a potem kolejne o 2-3 w nocy. Przybierała prawidłowo.
Młodsza jadła różnie - czasem spała godzinę, czasem dwie. W nocy co około 2-3h się budziła. I też ładnie przybierała. Kwestia osobnicza.

Kiedys trzeba było co 3 godziny, mama w mojej ksiazeczce zdrowia dziecka ma napisane zalecenia nie dosc ze podawac glukoze, to jeszcze karmic co 3 godziny.

Nadrobilam Was ale tyle tego bylo ze juz zapomnialam.

My do popoludnia jezdzilismy po komisach ogladac samochody i orientować sie ile ewentualnie za naszego dostaniemy. Potem obiad spacer i tak zeszlo to teraz. Mlody uspiony ja odpoczywam.

Cholerka troche sie martwie dziewczyny. Swedza mnie w nocy dlonie i stopy. Nie za fajnie mi z tym. Nie jest to jakos mocno ale jest a nie było. We wtorek mam wizyte to mu zglosze bo nie daje mi to spokoju.

Lux ty to masz przygody kochana :D zawsze cos się dzieje.

Lisiamama milej zabawy na babskim wieczorze. Ktos tu sie na wesele w namiocie wybieral. Wypadlo mi kto. W każdym razie milej zabawy :)

Koniecznie zglos to swedzenie lekarzowi.

Aneta zgłoś zgłoś

Dzieci przy żółtaczce potrafią przespać 5 godzin. Moja sis dostała op w szpitalu że nie obudziła na karmienie :/

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
Do góry