Joshi, znam ten "słodki ból". Mąż to nazywa robieniem węża. Nagrałam tego małego zbója!Jezuuuuu jak mnie male cos wpycha od kilku dni .niewiem czy to Kolana czy wbija piety z Lewej strony ale kuzwa boli. Zadna pozycje mi nie pasuje wciaz czuje ze wpycha mi cos twardego. I reka czuje I normalnie boli jak bym po tej stronie wielkiego siniaka miala.meczy to juz powoli. Chyba czwarty dzien tak napiera na jedna strone. [emoji30][emoji30][emoji30]
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
zuzanna8704
Fanka BB :)
Lux straż sąsiedzka niedopatrzrnie , że i TY wyszlas ktoś się zagapiljakie jaja wczoraj Tomek dzwonil do gazownikow, ze nas nie ma i umowil nas na poniedzialek, zapisali se nazwisko i nr mieszkania i mieli byc o 9-tej...pojechalismy se dzis na zakupy no nie i no i se tak jezdzimy i nagle dzwoni Tomka tel i gazownik mowi, ze chca wzywac policje lub straz albo karetke, bo sasiedzi mu doniesli, ze jestem w domu a oni wala w drzwi a ja nie otwieram i ze napewno zemdlalam...a ciezarna trza ratowac no nie a Tomek mowi, moja kobieta ma sie dobrze, jest obok mnie suma sumarum okazalo sie, ze jeden gazownik drugiemu nie przekazal, ze maja byc w inny dzien i wyszlo zamieszkanie...wiec jak zwykle mam Trudne sprawy i Ukryta prawde hahaha
Dobrze , że zdążyła dojechać wogoleKoleżanka poszła we czwartek na IP okazało się że ma 4cm rozwarcia podlaczyli ktg potem ledwo na oddzial zdążyli....4.5 min i urodzone dziecko 3820
Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie to samo , mały szaleje w brzuszku , ale nie ma dla mnie nic wspanialszego i bardziej mnie uspakajajacegoJoshi, znam ten "słodki ból". Mąż to nazywa robieniem węża. Nagrałam tego małego zbója!
Że starszym ciagle mi było mało , bo ciągle ruszał się zbyt mało, leniwie jakiś tam ruch i nic . A teraz moja młodzież szaleje na całego. I mimo tego bólu to jest wspaniałe .
A tak z innej beczki moje dziecko od dwóch dni śpi sam w swoim pokoju Wola póki co raz w nocy na piciu i śpi do 7 . Jestem przeszczesliwa. Wiec moja teoria o chrapaniu M. się sprawdza, że to był powód płaczu i strachu mojego dziecko. Trzymajcie kciuki , żeby tak zostało.
zuzanna8704
Acha , a co do pasa ciążowego ja nosiłam po 3-4 tyg od cc. Nie miałam takiego zwykłego poporodowego tylko ortopedyczny regulowany na rzepy. Tak jak pisałam wcześniej przez te straszne bóle musiałam się wspomagać , bo moje mięśnie nie trzymały. Taki pas można nosić max 8 h na 24 h, ale ciągiem 4 . Nie wiem jak jest z tym typowo poporodowym. Ja odstawialam go stopniowo,zakladajac coraz krócej w ciagu dnia i więcej cwiczac. Po 3 mięs go już nie nosiłam wogole
Olgi89
Czy to byl pas "Pani Teresa" ?Acha , a co do pasa ciążowego ja nosiłam po 3-4 tyg od cc. Nie miałam takiego zwykłego poporodowego tylko ortopedyczny regulowany na rzepy. Tak jak pisałam wcześniej przez te straszne bóle musiałam się wspomagać , bo moje mięśnie nie trzymały. Taki pas można nosić max 8 h na 24 h, ale ciągiem 4 . Nie wiem jak jest z tym typowo poporodowym. Ja odstawialam go stopniowo,zakladajac coraz krócej w ciagu dnia i więcej cwiczac. Po 3 mięs go już nie nosiłam wogole
Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Jadwiga orłowska
A ja widziałam tutaj takie siateczki na brzuch i się zastanawiam czy to coś daje.
kuzwa ja teraz sie smieje, ale oni wszyscy byli swiecie przekonani, ze Tomka nie ma a ja jestem w domu i mowie do tego gazownika a wy powaznie z ta straza? no tak, bo mysmy mysleli, ze pani zaslabla...slow mi zabrakloLux straż sąsiedzka niedopatrzrnie , że i TY wyszlas ktoś się zagapil
Dobrze , że zdążyła dojechać wogole
U mnie to samo , mały szaleje w brzuszku , ale nie ma dla mnie nic wspanialszego i bardziej mnie uspakajajacego
Że starszym ciagle mi było mało , bo ciągle ruszał się zbyt mało, leniwie jakiś tam ruch i nic . A teraz moja młodzież szaleje na całego. I mimo tego bólu to jest wspaniałe .
A tak z innej beczki moje dziecko od dwóch dni śpi sam w swoim pokoju Wola póki co raz w nocy na piciu i śpi do 7 . Jestem przeszczesliwa. Wiec moja teoria o chrapaniu M. się sprawdza, że to był powód płaczu i strachu mojego dziecko. Trzymajcie kciuki , żeby tak zostało.
LisiaMama
U mnie dzis babski wieczór [emoji4] przyjaciółka przyjeżdża na noc, wiec na kolacje przygotowałam faszerowane, pieczone bataty [emoji16]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Mamusie, dziś w szkole mieliśmy 3 godziny o laktacji. Dużo wiadomości. Robiłam luźne notatki, wklejam wybaczcie bałagan i literówki, ale szybki był napływ wiedzy. Konsultacja z Panią, która prowadzi gabinet laktacyjny i pracuje w szpitalu.
To, że karmienie jest najzdrowsze dla dziecka- wiadomo, argumentów nie notowałam.
"Karmimy do 6 miesiąca najkrócej tylko mlekiem mamy, najlepsze jest późniejsze kontynuowanie karmienia do drugiego roku i uzupełnianie produktami żywnościowymi wystepujacymi w danym regionie.
Dziecko po urodzeniu traci do 10% masy ciałka. Alergie najcześciej dzieci mają na chemię: proszki, kosmetyki, na jedzenie jedynie ok. 2,8%. ( główne 3 alergeny: mleko, gluten, marchewka!).
Dzieci mają kolki do 3 mies. zazwyczaj, przewód pokarmowy dojrzewa.
Dziennie oczekujemy min.
8 stolców, karmimy 8-12razy na dobe, 8 karmień to minimum! Spiocha trzeba budzic na karmienie! ( 4-5 godzin w nocy między karmieniami, dłużej nie pozwalamy spać i delikatnie wybudzamy). W nocy karmimy minimum 2r azy! To ważne i dla dziecka i prawidłowej laktacji.
Sprawdzamy wędzidełko, jezyk dziecka musi się wysuwać. Krótkie stwarza problem, wtedy sie przycina za zgodą rodziców.
Ew. dokarmianie- lepiej dokarmić dziecko małym kubeczkiem plastikowym niż butelką, bo to nie zakłóca odruchu ssania piersią i nie przyzwyczai dziecka do smoka.
Mleko można przechowywać:
5 dni w lodowce
3 mies w zamrażarce.
Dieta kobiety karmiącej tworzona jest przez krew, to co jemy nie ma wpływu na mleko. Ważne- Kierujemy się piramidą zdrowia. Najpierw po porodzie dieta lekkostrawna- żeby stolec byl luźny. Nie jemy masła roslinnego i sztucznych rzeczy (soki z kartonu nie) Uważać na surowiznę- tatar, sushi!
Ufff tyle w skrócie.
To, że karmienie jest najzdrowsze dla dziecka- wiadomo, argumentów nie notowałam.
"Karmimy do 6 miesiąca najkrócej tylko mlekiem mamy, najlepsze jest późniejsze kontynuowanie karmienia do drugiego roku i uzupełnianie produktami żywnościowymi wystepujacymi w danym regionie.
Dziecko po urodzeniu traci do 10% masy ciałka. Alergie najcześciej dzieci mają na chemię: proszki, kosmetyki, na jedzenie jedynie ok. 2,8%. ( główne 3 alergeny: mleko, gluten, marchewka!).
Dzieci mają kolki do 3 mies. zazwyczaj, przewód pokarmowy dojrzewa.
Dziennie oczekujemy min.
8 stolców, karmimy 8-12razy na dobe, 8 karmień to minimum! Spiocha trzeba budzic na karmienie! ( 4-5 godzin w nocy między karmieniami, dłużej nie pozwalamy spać i delikatnie wybudzamy). W nocy karmimy minimum 2r azy! To ważne i dla dziecka i prawidłowej laktacji.
Sprawdzamy wędzidełko, jezyk dziecka musi się wysuwać. Krótkie stwarza problem, wtedy sie przycina za zgodą rodziców.
Ew. dokarmianie- lepiej dokarmić dziecko małym kubeczkiem plastikowym niż butelką, bo to nie zakłóca odruchu ssania piersią i nie przyzwyczai dziecka do smoka.
Mleko można przechowywać:
5 dni w lodowce
3 mies w zamrażarce.
Dieta kobiety karmiącej tworzona jest przez krew, to co jemy nie ma wpływu na mleko. Ważne- Kierujemy się piramidą zdrowia. Najpierw po porodzie dieta lekkostrawna- żeby stolec byl luźny. Nie jemy masła roslinnego i sztucznych rzeczy (soki z kartonu nie) Uważać na surowiznę- tatar, sushi!
Ufff tyle w skrócie.
Lola Lolitta
Taaaaaa ale z praktyki wiem że plastikowy kubeczek się nie sprawdza dla noworodka ) te specjalne najmniejsze)
Może komuś się udało, nam nie. Butelka u nas nie zaburzyla odruchu ssania.
Może komuś się udało, nam nie. Butelka u nas nie zaburzyla odruchu ssania.
reklama
elifit
Moderatorka
U nas zaburzyła.
Używaliśmy więc strzykawki i łyżeczki
Używaliśmy więc strzykawki i łyżeczki