reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Fakt przy żółtaczce dzieci śpią. Mój krzyczał cały czas, przy piersi po 3 minutach zasypiał i musiałam go rozbudzac, karmienie trwało wieki i bardzo się o małego bałam.
Potem pediatra zalecił podawac wodę z glukoza, kilka dni i żółtaczka minęła i już jadł po 20 minut.

reklama
Fakt przy żółtaczce dzieci śpią. Mój krzyczał cały czas, przy piersi po 3 minutach zasypiał i musiałam go rozbudzac, karmienie trwało wieki i bardzo się o małego bałam.
Potem pediatra zalecił podawac wodę z glukoza, kilka dni i żółtaczka minęła i już jadł po 20 minut.
Olka tez miała okropną żółtaczkę, potrafila godzinami spac przy cycku [emoji4] musialam ja gilać po policzku zeby cyckała mleczko, tak mi pielegniarki doradzaly zebym sie nie wykonczyla. Po powrocie do domu bylo latwiej bo mogla spac obok mnie :)

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Wszystko mi się podoba z tych porad, nie rozumiem tylko wybudzania na jedzenie. Jeśli dziecko prawidłowo tyje, wszystko jest okej i śpi sobie smacznie to wątpię żebym wybudzala na karmienie :) przecież głód by sam maluszka obudził przecież, czy nie?

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Mi położna jedynie powiedziała, że to nocne karmienie jest o tyle ważne, że mleko nocne ma więcej wartości odżywczych + pobudzanie laktacji, ale nie pamiętam czy mówiła coś o wybudzaniu :)

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Nospe weź. Zgaś światło i spróbuj się wyciszyć, jak coś to jedz na IP
Babcia z dziadkiem schorowani, tesciowie na weselu, mąż i szwagier ida zaraz do pracy na noc. Ale jestem umowiona z mezem ze jak tylko sie gorzej poczuje to mam dzwonic a on zaraz wroci z pracy (tak ma w pracy ustalone z szefostwem) i jak cos to pojedziemy do szpitala a do dziewczyn na chwile przyjdzie babcia a potem przyjada moi rodzice :)

Ale mi sie brzuch napina od kilku godzin. Nie boli, ale jest nieprzyjemne.. :/

Ja też ostatnio coraz częściej mam takie napinanie :( ale z reguły chwila odpoczynku na szczęście wystarczy :) może dzisiaj miałaś intensywniejszy dzień ?

Ja też ostatnio coraz częściej mam takie napinanie :( ale z reguły chwila odpoczynku na szczęście wystarczy :) może dzisiaj miałaś intensywniejszy dzień ?

Dzis wlasnie praktycznie nic nie robilam. Odpoczywam caly czas. Robilam tylko obiad ale to taki ze wrzucilam do gara i samo sie gotowalo, ja bylam tylko zmaieszac co jakis czas i dolac wody.. taki dzien chyba gorszy. Wzięłam no spe, zaraz sie pewnie uspokoi

Dzis wlasnie praktycznie nic nie robilam. Odpoczywam caly czas. Robilam tylko obiad ale to taki ze wrzucilam do gara i samo sie gotowalo, ja bylam tylko zmaieszac co jakis czas i dolac wody.. taki dzien chyba gorszy. Wzięłam no spe, zaraz sie pewnie uspokoi

Chyba dobrze, że chociaż nie boli, bo pewnie samo napinanie to mogą być po prostu skurcze przepowiadające ?

reklama
Izulka jak nie boli mocno to moze faktycznie tylko takie skurcze przepowiadajace. Wiesz co robić jak staną sie regularne i beda bolec to raczej tylko ip zostaje. Trzymaj sie w dwupaku jeszcze niech synek pomieszka jeszcze u Ciebie. Ktory tydzień ciąży juz masz?

Do góry