reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Hej dziewczyny. Dzięki kochane za opinie :) Nocka nie za fajna, nie mogłam zasnąć, kręciłam się, ale jak syn poszedł do szkoły to stwierdziłam, że się chwilę zdrzemnę, obudziłam się po prawie 2 godzinach:p

No ja doświadczenie już mam, ale nie mogę sobie przypomnieć jaki miałam z synem, skleroza ciążowa:D wydaje mi się, że usztywniany, ale aż później zajrzę do zdjęć;)

Gdzie znalazłaś taki fajny z kotami ? Mój syn to "kociarz", podobałoby mu się jakby siostrzyczka miała podobny;)

U mnie od rana tańce w brzuchu :p też katar mi nie dawał spać:dry:
moj teraz chyba gimnastyke cwiczy bo jakies takie przegiagnie czuje pod skora :D

No ja też teraz często coś takiego czuje:D w ogóle zauważyłam, że te ruchy się zmieniły trochę..wcześniej to były kopy, a teraz wyraźnie widać na brzuchu jak mała się wypina, rozpycha małymi piąstkami i nie tylko :) fajne uczucie :)
Ja właśnie za kopniakami tęsknię... teraz zdarzają się jedynie walnięcia, jakby Mała chciała krzyczeć "no dalej, zrób mi tu więcej miejsca!" ;) No i czuję stópki albo kolanka - wystają mi takie małe gulajki. A wczoraj u ginekologa się zaczęłam śmiać, że czuję jak mi coś wystaje z boku... na co lekarz patrzy, maca i mówi, że to dupka :D Mimo wszystko jednak mam wrażenie, że Zośka wciąż jeszcze ma miejsce i siły, by mi tam w brzuchu tańczyć. Czasami aż ludzie się na mnie dziwnie patrzą w przychodni czy w jakimś innym miejscu publicznym, gdy siedzę. Brzuch mi dosłownie faluje! I to przez nawet 3 warstwy ubrań.
Dzisiaj mnie Mała obudziła o 5 chyba, bo skakała mi po wnętrznościach, a jak nagle poczułam ból jajnika, jakby mi ktoś w niego pięściami uderzał, to myślałam, że zejdę z tego świata. O tyle dobrze, że chłop mój się stęsknił za córką po tych dwóch dniach w szpitalu i przyłożył nad ranem rękę do brzucha, dzięki czemu nieco amortyzował te Zosine szaleństwa ;) a ja mogłam zasnąć dalej.

No ja też teraz często coś takiego czuje:D w ogóle zauważyłam, że te ruchy się zmieniły trochę..wcześniej to były kopy, a teraz wyraźnie widać na brzuchu jak mała się wypina, rozpycha małymi piąstkami i nie tylko :) fajne uczucie :)
mi lekarka gadala, ze teraz na tym etapie ciazy nie ma juz takich dosadnych kopniec tylko takie przeciaganie pod skora, takie wypychanie i u mnie to juz nastepuje :)

Oj u mnie te jej przeciągania są bolesne. Zwykle czuję ją jak mnie wypycha w lewym boku. Tam ma chyba nóżki bo rączki czuję w okolicy prawej pachwiny. Wieczorem to mi ciężko usnąć wczoraj się kręciła do 1 [emoji37]
Ja mam kocyk z minky o taki
Zobacz załącznik 778051
kupiłam na allegro i jest super ale to 100% poliester wiec będę go używała w wozeczku a do lozeczka chce kupić coś bawełnianego takiego: Zobacz załącznik 778050

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Śliczny kocyś. Ja mam kilka poliestrowych do wózka fotelika itp. Teraz chciałabym kupić bawełnę plus minky. Te dziergane są piękne ale ceny mnie zabijają.

cb7wugpju04jz4q8.png

" No i czuję stópki albo kolanka - wystają mi takie małe gulajki. A wczoraj u ginekologa się zaczęłam śmiać, że czuję jak mi coś wystaje z boku... na co lekarz patrzy, maca i mówi, że to dupka :D

No dokładnie, mi też takie gulajki wystają:p i często mam wrażenie, że wypina się właśnie dupką:D

mi lekarka gadala, ze teraz na tym etapie ciazy nie ma juz takich dosadnych kopniec tylko takie przeciaganie pod skora, takie wypychanie i u mnie to juz nastepuje :)
Dokładnie takie przeciąganie czuję, wypychanie, fajne to jest :)

Jutro nareszcie wizyta, czekam na nią z niecierpliwością:)

No dokładnie, mi też takie gulajki wystają:p i często mam wrażenie, że wypina się właśnie dupką:D

Dokładnie takie przeciąganie czuję, wypychanie, fajne to jest :)

Jutro nareszcie wizyta, czekam na nią z niecierpliwością:)
Ja idę teraz na wizytę na NFZ dwudziestego, będę miała ostatnie już usg :)sad::sad::sad:) i pewnie zleconą morfologię, bo mam zalecenie na wypisie ze szpitala przez tą przeklętą niedokrwistość... prywatnie się umówiłam "na wszelki wypadek".... uwaga... na 29 listopada! Szybciej terminów nie było, więc nie wiem czy doczekam w ogóle ;) mam nadzieję, że Zośka się za bardzo wagowo nie rozkręci jednak, bo będę musiała modły do nieba wznosić, żeby szybciej wyszła i jednak aż tak nie rosła gwałtownie :p

Kciukam za Twoją wizytę! :) To też już Twoja ostatnia z usg czy jeszcze planujesz iść przed porodem?

reklama
Ja mam z minky rozek i kocyk do wozka, jak dla mnie super :)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja rownież mam i rożek i kocyk do wózka (z jednej strony minky z drugiej bawełna) [emoji846] po prostu trzeba kupić dobrej jakości produkt, prałam, prasowałam parowo i nie ma nawet śladu po tym. Wiele moich kolezanek ich używa i sobie chwali, nie ma co popadać w paranoje taka [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry