reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Ja mam kocyk z minky o taki
Zobacz załącznik 778051 a do lozeczka chce kupić coś bawełnianego takiego: Zobacz załącznik 778050

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

ColorStories kocyk mam dla synka. najtaniej znalazlam w smyku 20zl obnizka byla plus miałam kod z neslett 10% wyszedł z przesyłka 80 zeta eliffit. Na wyprawkowym co podalam linka eliffi to hippa kosmetyki maja datę 10.2018. 3dni i przyszlo. A to chyba hurtownik Bella i dlatego Bella tam tam tanio

reklama
Jak ja ostatnio panikowałam, że była Zośka miednicowo ułożona, to szkoda gadać! Od samego początku ciąży była główkowo, a niecały miesiąc temu nagle się ustawiła w poprzek. Już miałam czarne wizje i cc mi się śniła po nocach, ale okazało się, że jednak się ogarnąwszy Panna Zofia i się przekręciła, mam nadzieję, że już na dobre :)

No to najważniejsze, że już się przygotowała do wyjścia na świat i tak już pewnie zostanie:)
Ja nie panikowałam póki co, bo jeszcze trochę czasu było na prawidłowe ułożenie od ostatniej wizyty, ale mam nadzieję, że teraz już będzie ułożona główkowo

Witajcie mamusie.... Jak dobrze, ze juz wiekszosc z Was wyszla ze szpitala. W domu zawsze razniej.

Moj Franio to juz takie harce urzadza, ze czasami sie boje ze mi sie przebije przez brzuch. Maly a jaki silacz. Najlepsze jest jak mi cos wypycha i tak przejedzie od srodka po polowie brzucha. Matko jak im tam musi byc ciasno he he :)Dzisiaj bylam na badaniach, przewaznie w nocy wstaje na siku raz a nawet zdarza sie ze w ogole nie wstaje tak dzisiaj kolo 4 juz mialam kryzys i az mnie brzuch bolal, tym bardziej ze siostra meza wymiotowala i mnie obudzila no i musialam pojsc siku a rano badanie moczu. Badanie moczu powiinoo sie robic z pierwszego moczu ale jak tego dokonac skoro kobieta w ciazy kilka razy w nocy chodzi do toalety.?

Dzisiaj nareszcie kupilam sobie paczki (mam taka jedna Pania, ktora ma nieziemnskie paczki jak zza dawnych lat) kupilam az 10 i takim oto sposobem siedze sobie teraz zajadajac paczki i popijajac je cieplym mleczkiem mmmm tego mi bylo trzeba.

Ostatnio sie dziwilam dlaczego tak szybko tyje?? taaaaaa, no ciekawe dlaczego :)

Witajcie mamusie.... Jak dobrze, ze juz wiekszosc z Was wyszla ze szpitala. W domu zawsze razniej.

Moj Franio to juz takie harce urzadza, ze czasami sie boje ze mi sie przebije przez brzuch. Maly a jaki silacz. Najlepsze jest jak mi cos wypycha i tak przejedzie od srodka po polowie brzucha. Matko jak im tam musi byc ciasno he he :)Dzisiaj bylam na badaniach, przewaznie w nocy wstaje na siku raz a nawet zdarza sie ze w ogole nie wstaje tak dzisiaj kolo 4 juz mialam kryzys i az mnie brzuch bolal, tym bardziej ze siostra meza wymiotowala i mnie obudzila no i musialam pojsc siku a rano badanie moczu. Badanie moczu powiinoo sie robic z pierwszego moczu ale jak tego dokonac skoro kobieta w ciazy kilka razy w nocy chodzi do toalety.?

Dzisiaj nareszcie kupilam sobie paczki (mam taka jedna Pania, ktora ma nieziemnskie paczki jak zza dawnych lat) kupilam az 10 i takim oto sposobem siedze sobie teraz zajadajac paczki i popijajac je cieplym mleczkiem mmmm tego mi bylo trzeba.

Ostatnio sie dziwilam dlaczego tak szybko tyje?? taaaaaa, no ciekawe dlaczego :)
Pierwszy ten poranny mocz się liczy, jak już wstajesz :) Tak mi przynajmniej mówili w szpitalu, bo wczoraj miałam o 5 ktg i zapytałam czy mam już nasiurać do pojemniczka. Położna powiedziała, że mogę, ale nie muszę, bo mam czas do siódmej i nie robi to żadnej różnicy.

Ja prowadze ciaze na NFZ i za kazdym razem mialam robione USG.
Zazdroszczę... mi mówiło dwóch lekarzy (bo zmieniałam prowadzącego w trakcie ciąży), że przysługują 3 usg i tyle. Mój obecny lekarz ma usg w swoim gabinecie (tak, poprzedni nie miał) i liczyłam na to, że będzie je wykorzystywał, ale gdzie tam... :/

Dzisiaj bylam na badaniach, przewaznie w nocy wstaje na siku raz a nawet zdarza sie ze w ogole nie wstaje tak dzisiaj kolo 4 juz mialam kryzys i az mnie brzuch bolal, tym bardziej ze siostra meza wymiotowala i mnie obudzila no i musialam pojsc siku a rano badanie moczu. Badanie moczu powiinoo sie robic z pierwszego moczu ale jak tego dokonac skoro kobieta w ciazy kilka razy w nocy chodzi do toalety.?

Tez byłam. Tez o 7dmej jak juz wstajesz. Ten nocny mp o 4tej nie moze tak dlugo stac AZ go zawiexuesz Bo w Te pokojowej mnoza sie bacterie

reklama
Do góry