reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Dziewczyny, nie nadążam was nadrabiać. Powiedzcie mi, czy macie wieści co z Maciusiem który urodził się w 26tc?

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
A mamy [emoji5] [emoji254]

Maciuś na dniach zostanie odtubowany i będzie można go tulić.
Udało nam się znaleźć Madzi pokój w Opolu, w poniedziałek się wprowadza i teraz będą się kangurować codziennie. [emoji254] [emoji179] [emoji4]

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
Wlasnie, co z Maciusiem? Już kilka dni minęło od operacji, mam nadzieję że brak wiadomości to dobra wiadomość :)

Lola daj znać co po badaniu. Miłego dnia dziewczyny.

Krasnal? ;) Kochana, ja też wróciłam z usg przed chwilą i nie dość, że gin potwierdził dwa kilo żywej wagi w moim brzuchu, to jeszcze stwierdził, że w tym tygodniu dzieci ważą połowę tego co będą ważyły przy porodzie. Czyli czeka mnie 4 kilowy gigant ;) hihihi!

Nie strasz, mój wczoraj ważył 2.200, oj... to na 4,5 kg mam się szykować?

Zaskoczyłyście mnie dziewczyny tymi kocami z minky. Myslałam że to taka fajna, pro dziecięca firma, bo właśnie wszystko takie milutkie i mięciutkie.
A rożka któraś z was z Minky ma? Ponoć są dostępne takie fajne z kangurkiem na nóżki...

Nie mam rozka, alemam ochraniacz na łóżeczko, kilka razy już prany i wygląda nieźle ale faktycznie prałam w 40 stopniach, nie wiem jak poprzedniczka

Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka

Z kranu moze byc ;) chociaz ja przy infekcjach jak córki mialy to przegotowana. Na to tez jest sposob, bo ja ZAWSZE mialam i mam do dzis dzbanek z przegotowana zimna woda. Do przemywania wlewasz troche zimnej przegotowanej wody do miseczki, dolewasz goracej, i masz idealna wode ;) Taka woda zimna i przegotowana przydaje sie tez do robienia mleka (mleko robimy tak ze najpierw mieszamy wode do odpowiedniej temperatury (od 36 do 37 st, czasem zalecaja na pudelkach max 40st.) i dopiero wtedy sypiemy mleko. Gdy zalejesz mleko modyfikowane wrzatkiem to straci wszystkie wartosci. Ale to taka ciekawostka dla mam ktore zrwzygnuja z karmienia lub nie dadza rady ;)
Natomiast odwrotnie robimy herbatke koperkowa, najpierw herbatke zalewamy odrobina wrzątku, a potem dolewamy zimnej wody zeby sie szybciej schlodzila :)
Ja do dzis odlewam wode do dzbanka bo przydaje mi sie zeby dolewac do goracej herbaty zeby mogly szybciej wypic ;)

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Tak samo robię :)

cb7wugpju04jz4q8.png

No to Maciuś już niedługo w domciu będzie!!!! :*
Suuuuuuper

Ja po badaniu, badal mnie ordynator, o dziwo miły.
Zalecił diabetologia, bo ja niby wg niego kłamie że cukry w domu są ok, że narazam siebie i dziecko.
Jak cukry będę miała wysokie to owszem znów spotkam się że swoim diabetologiem, luzik.

A teraz do domu, czekam na wypis.
Już się nie mogę doczekać mojego malutkiego 2 letniego synka :*

No to Maciuś już niedługo w domciu będzie!!!! :*
Suuuuuuper

Ja po badaniu, badal mnie ordynator, o dziwo miły.
Zalecił diabetologia, bo ja niby wg niego kłamie że cukry w domu są ok, że narazam siebie i dziecko.
Jak cukry będę miała wysokie to owszem znów spotkam się że swoim diabetologiem, luzik.

A teraz do domu, czekam na wypis.
Już się nie mogę doczekać mojego malutkiego 2 letniego synka :*
super, ze wychodzisz :)

Zaskoczyłyście mnie dziewczyny tymi kocami z minky. Myslałam że to taka fajna, pro dziecięca firma, bo właśnie wszystko takie milutkie i mięciutkie.
A rożka któraś z was z Minky ma? Ponoć są dostępne takie fajne z kangurkiem na nóżki...
Moja mala z wczoraj tez 2200 :D

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama

Ja mam z minky rozek i kocyk do wozka, jak dla mnie super :)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry