reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Znajoma w 33 dostała zatrucia ciążowego i nerki przestały prawie pracować :/ Zatrzymali ją w szpitalu, dzieciaczki dostały lek na rozwój płuc i wczoraj zrobili jej cesarkę... Urodziła dwie córeczki, jedna 2kg, druga 1.450. Obie oddychają bez pomocy... Zobaczyłam malutkie na zdjęciach, cudne kruszyny. Cieszę się baaardzo, że wszystko z mamą i maluchami dobrze. Musiałam się z wami tym podzielić :)

Ja jutro zaczynam 33tydzień, bardzo mnie to cieszy! :) Rozmawiam z synkiem, żeby chociaz 4tyg jeszcze posiedział. Na zewnątrz zimno, ciemno - może te argumenty go przekonają.

Miłego wieczoru mamy, ja szykuję się na wernisaż foto znajomego :)
Trzymam kciuki za koleżankę i jej córeczki. Cieszę się, że wszystko skończyło się dobrze, ale jeszcze trochę przed nimi.
Baw się dobrze na wernisażu.

A miałaś krzyżowe podczas porodu? Ja podczas pierwszego nie miałam więc też do @ nie porównanie.

cb7wugpju04jz4q8.png
Chyba nie miałam. Pewnie bym wiedziała, że to to gdybym miała :-p

Też bym chciała sesję. Tylko już pogoda mnie dobija i wydaje mi się, że sięj uż nie da a w ogóle to kasy nie mam :( a jeszcze tyle rzeczy do kupienia. ehh
Ja jakoś też straciłam zapał do sesji po poprzedniej straconej ciąży. Marzyło mi się, że będę rodzić jak będzie ciepło i będę miała piękną sesję w jakimś sadzie w zwiewnej sukience. (ze starszym mam sesję w studio) Miałam termin na lipiec, więc mogłabym mieć piękną czerwcową sesję. Niestety już takiej nie będę mieć...

Ja przegladalam stare ubranka i widzę że siara się nie doprala... Może użyć wanisza? A potem jeszcze że dwa razy wyprać? No szkoda mi ubranek bo są dobrej jakości.
Matko wyprać siare to było dla mnie szczytowe wyzwanie. Młody do 6 miesięcy ulewal.
Spróbować zawsze możesz...

A wiecie co ja tez dostalam troszke od kolezanki po jej coreczce , wszystko super piekne ale jakos nie ciesza mnie te ubranka tak jak te ktore kupilam sama :sorry: moze dlatego ze to moje pierwsze dziecko.. Hmm.. nie wiem ale w tyg lece na zakupy , mysle tylko jaki rozmiar kupowac.. powiedzcie mi duzo macie ubranek na 56 ??
Ja w pierwszej ciąży nie kupiłam ani pół ciuszka, bo tyle dostałam. Cieszyły mnie bardzo, ale w tej ciąży faktycznie bardziej cieszą te, które sama kupiłam.

reklama
Znajoma w 33 dostała zatrucia ciążowego i nerki przestały prawie pracować :/ Zatrzymali ją w szpitalu, dzieciaczki dostały lek na rozwój płuc i wczoraj zrobili jej cesarkę... Urodziła dwie córeczki, jedna 2kg, druga 1.450. Obie oddychają bez pomocy... Zobaczyłam malutkie na zdjęciach, cudne kruszyny. Cieszę się baaardzo, że wszystko z mamą i maluchami dobrze. Musiałam się z wami tym podzielić :)

Ja jutro zaczynam 33tydzień, bardzo mnie to cieszy! :) Rozmawiam z synkiem, żeby chociaz 4tyg jeszcze posiedział. Na zewnątrz zimno, ciemno - może te argumenty go przekonają.

Miłego wieczoru mamy, ja szykuję się na wernisaż foto znajomego :)
No wlasnie, boje sie zatrucia.. ja mam torbielowatosc nerek (pełno torbieli w obu nerkach) i teraz to cisnienie takie.. caly czas mam te 130/70 i 130/80.. pobolewa mnie glowa (czuje taki ucisk) i mam spuchniete dlonie.. :/ boje sie wlasnie o te nerki..

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

A wiecie co ja tez dostalam troszke od kolezanki po jej coreczce , wszystko super piekne ale jakos nie ciesza mnie te ubranka tak jak te ktore kupilam sama :sorry: moze dlatego ze to moje pierwsze dziecko.. Hmm.. nie wiem ale w tyg lece na zakupy , mysle tylko jaki rozmiar kupowac.. powiedzcie mi duzo macie ubranek na 56 ??
Ja mam tylko kilka sztuk na 56 co mialam po dziewczynach a nadaje sie dla chlopca, a tak to kupowalismy na 62 i 68 ;) u mas dziewczyny dosc duze byly. To zalezy jak u Was wyglada sprawa z waszym wzrostem ;)

No wlasnie, boje sie zatrucia.. ja mam torbielowatosc nerek (pełno torbieli w obu nerkach) i teraz to cisnienie takie.. caly czas mam te 130/70 i 130/80.. pobolewa mnie glowa (czuje taki ucisk) i mam spuchniete dlonie.. :/ boje sie wlasnie o te nerki..

Ale buzi nie masz spuchnietej? Będzie dobrze. Kciukamy

Ja sesje robiłam w lato.
cb7wugpju04jz4q8.png

hej mamuśki tym razem zniknełam na bardzo długo .. ale naprawdę ostatnio brak czasu na kompa a na tel za cholere mi aplikacja nie działa i dupaa:(
U nas oj dzieję się i przeprowadzka za chwilkę dosłownie siedzę i pakuje kartony :p
Synuś rośnie, kopie i się wierci strasznie .. cukry niestety też rosną ale dajemy sobie radę .. a jak u was dziewczyny ?? pewnie działo się tu podczas mojej nie obecności .. pogoda już dupowata więc jutro mam lekturkę do czytania tyle naskrobałyście że szok :D

Buziaki :*

Trzymam kciuki, żeby dobrze było. Musisz bardziej zwracać na siebie uwagę, a jak coś zaniepokoi poważnie to lekarz lub ip.

reklama
Do góry