reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Oj pedicure to ja już sama nie zrobię. Ostatnim razem się tak namordowałam i nasapałam, że stwierdziłam, że następnym razem muszę się do salonu udać. No i tak mi schodzi i aż się stóp już zaczynam wstydzić. Może się zmobilizuję i umówię na przyszły tydzień.

Ja mam identyczny plan. Też zamierzam pożyczyć coś od mamy. Ona nie jest specjalnie większa niż ja normalnie, ale lubi luźniejsze rzeczy, taki, które ja zwyczajnie uważam za za duże. Akurat na ciążę w sam raz. :happy:

No mój przed snem często ogląda na tablecie jakieś filmy i strasznie mnie to wkurza, bo on przy nich zasypia, a póki on ogląda, to ja z kolei nie zasnę...

Super! Ja robiłam sesję w pierwszej ciąży, a teraz nie wiem, czy finansowo wyrobię. Poza tym jakoś tak mniej atrakcyjnie się w tej ciąży czuję. Z drugiej strony chciałabym sesję ciążową ze starszym synkiem. Chciałabym sesję z całą rodzinką, czyli również moim D, ale wiem, że jego do tego za diabła nie przekonam :sad:

A tyle to wiem. Tylko myślałam, że w ogóle to jak szybko ci wraca okres mówi o tym jak łatwo zachodzisz w ciążę; znaczy, że np. wraca ci okres po 6 tygodniach po porodzie, to statystycznie najczęściej zachodzisz w pierwszym miesiącu starań, a jak ci wraca okres po 6 miesiącach po porodzie, to statystycznie musisz próbować np. 8 cykli zanim zajdziesz w ciążę.

A dla mnie ból podczas okresu jest gorszy. Nieraz mi się zdarzały takie okresy, że płakałam z bólu, pomimo środków przeciwbólowych. Podczas porodu może i był to silniejszy ból, ale byłam nastawiona zadaniowo: muszę urodzić, to przejdzie. Poza tym w człowieku buzują wszystkie te hormony, które sprawiają, że naprawdę jakoś nie koncentrowałam się na bólu. Zdecydowanie ból łatwiejszy do zniesienia niż okresowy....
A z tymi statystykami to trzeba by sprawdzić badania czy były robione ;)

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
Ja nie robię sesji bo w ciąży jestem mega nieatrakcyjna i nie potrafila bym z takim samopoczuciem pozować. Machnelam kilka fotek brzucha bez ryja. Wystarczy.

Leżę na łóżku w pokoju młodego. M zajmuje się małym, a ja leżę w ciemnym pokoju i słucham jak deszcz stuka w szyby.
Młody jest dzisiaj tak nakręcony jak śrubokręt. Dom jeszcze stoi, nie wiem tylko na jak długo.

Ja nie robię sesji bo w ciąży jestem mega nieatrakcyjna i nie potrafila bym z takim samopoczuciem pozować. Machnelam kilka fotek brzucha bez ryja. Wystarczy.
Mam podobnie i jakos szkoda mi przez to kasy na taka sesje..
na buzi jestem jak pomidor i nie podobam sie sobie wcale.. dlatego pozostalam przy kilku fotkach brzuszkowym i tych z poczatku ciazy gdzie brzuszek byl jeszcze malutki ladniutki i zgrabniutki :D i ja tez... ;)

Polozna mowila nam, ze nie mamy czego sie bac bo podobno wszystko przychodzi naturalnie my nie odbieramy tego na zasadzie o boshe jak boli tylko w taki sposob, ze juz niedlugo zobaczymy naszego maluszka a to jest chwilowa sytuacja bo w koncu musimy urodzic no i powiedziala, ze pod koniec ciazy ma sie juz tak dosc ciazy, ze czlowiek modli sie o porod haha
Ja sie nastawiam, ze bedzie bolalo bo ma bolec ale pozniej w koncu zobacze malutka oby tylko wszystko dobrze sie skonczylo bo bardziej mnie przeraza nie bol a to, ze beda jakies powiklania i skonczy sie cc ...

thgfflw1k3inkyc3.png

A dla mnie ból podczas okresu jest gorszy. Nieraz mi się zdarzały takie okresy, że płakałam z bólu, pomimo środków przeciwbólowych. Podczas porodu może i był to silniejszy ból, ale byłam nastawiona zadaniowo: muszę urodzić, to przejdzie. Poza tym w człowieku buzują wszystkie te hormony, które sprawiają, że naprawdę jakoś nie koncentrowałam się na bólu. Zdecydowanie ból łatwiejszy do zniesienia niż okresowy....

Dokładnie takie same mam podejście, wiadomo, że jest to ból i wielki wysiłek ale bez sensu jest nakręcanie się, trzeba się właśnie tak nastawić: muszę urodzić i tak mnie to nie ominie i tak więc nie ma co o tym myśleć gorączkowo, jak urodzę to będzie już tylko lepiej, a chwila w której zobaczymy naszego maluszka rekompensuje wszystko :)

Urodzić to urodziny, to pewne. Kiedy... To tylko wiedzą cesarzowe z ustalonym terminem. A reszta (oby również ja) czekamy na rozkręcenie imprezy.

Uwierzcie mi widok takich tyci stópek i tyci rączek to coś pięknego, a jak taka kruszynka kuchnie to ooooooooch pianie z zachwytu!!! :* I ten zapach i delikatna skórka bobaska rozczula :)

Ja przegladalam stare ubranka i widzę że siara się nie doprala... Może użyć wanisza? A potem jeszcze że dwa razy wyprać? No szkoda mi ubranek bo są dobrej jakości.
Matko wyprać siare to było dla mnie szczytowe wyzwanie. Młody do 6 miesięcy ulewal.

reklama
A wiecie co ja tez dostalam troszke od kolezanki po jej coreczce , wszystko super piekne ale jakos nie ciesza mnie te ubranka tak jak te ktore kupilam sama :sorry: moze dlatego ze to moje pierwsze dziecko.. Hmm.. nie wiem ale w tyg lece na zakupy , mysle tylko jaki rozmiar kupowac.. powiedzcie mi duzo macie ubranek na 56 ??

Do góry