reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Znajoma w 33 dostała zatrucia ciążowego i nerki przestały prawie pracować :/ Zatrzymali ją w szpitalu, dzieciaczki dostały lek na rozwój płuc i wczoraj zrobili jej cesarkę... Urodziła dwie córeczki, jedna 2kg, druga 1.450. Obie oddychają bez pomocy... Zobaczyłam malutkie na zdjęciach, cudne kruszyny. Cieszę się baaardzo, że wszystko z mamą i maluchami dobrze. Musiałam się z wami tym podzielić :)

Ja jutro zaczynam 33tydzień, bardzo mnie to cieszy! :) Rozmawiam z synkiem, żeby chociaz 4tyg jeszcze posiedział. Na zewnątrz zimno, ciemno - może te argumenty go przekonają.

Miłego wieczoru mamy, ja szykuję się na wernisaż foto znajomego :)
Trzymam kciuki za koleżankę i jej córeczki. Cieszę się, że wszystko skończyło się dobrze, ale jeszcze trochę przed nimi.
Baw się dobrze na wernisażu.

A miałaś krzyżowe podczas porodu? Ja podczas pierwszego nie miałam więc też do @ nie porównanie.

cb7wugpju04jz4q8.png
Chyba nie miałam. Pewnie bym wiedziała, że to to gdybym miała :-p

Też bym chciała sesję. Tylko już pogoda mnie dobija i wydaje mi się, że sięj uż nie da a w ogóle to kasy nie mam :( a jeszcze tyle rzeczy do kupienia. ehh
Ja jakoś też straciłam zapał do sesji po poprzedniej straconej ciąży. Marzyło mi się, że będę rodzić jak będzie ciepło i będę miała piękną sesję w jakimś sadzie w zwiewnej sukience. (ze starszym mam sesję w studio) Miałam termin na lipiec, więc mogłabym mieć piękną czerwcową sesję. Niestety już takiej nie będę mieć...

Ja przegladalam stare ubranka i widzę że siara się nie doprala... Może użyć wanisza? A potem jeszcze że dwa razy wyprać? No szkoda mi ubranek bo są dobrej jakości.
Matko wyprać siare to było dla mnie szczytowe wyzwanie. Młody do 6 miesięcy ulewal.
Spróbować zawsze możesz...

A wiecie co ja tez dostalam troszke od kolezanki po jej coreczce , wszystko super piekne ale jakos nie ciesza mnie te ubranka tak jak te ktore kupilam sama :sorry: moze dlatego ze to moje pierwsze dziecko.. Hmm.. nie wiem ale w tyg lece na zakupy , mysle tylko jaki rozmiar kupowac.. powiedzcie mi duzo macie ubranek na 56 ??
Ja w pierwszej ciąży nie kupiłam ani pół ciuszka, bo tyle dostałam. Cieszyły mnie bardzo, ale w tej ciąży faktycznie bardziej cieszą te, które sama kupiłam.

reklama
Znajoma w 33 dostała zatrucia ciążowego i nerki przestały prawie pracować :/ Zatrzymali ją w szpitalu, dzieciaczki dostały lek na rozwój płuc i wczoraj zrobili jej cesarkę... Urodziła dwie córeczki, jedna 2kg, druga 1.450. Obie oddychają bez pomocy... Zobaczyłam malutkie na zdjęciach, cudne kruszyny. Cieszę się baaardzo, że wszystko z mamą i maluchami dobrze. Musiałam się z wami tym podzielić :)

Ja jutro zaczynam 33tydzień, bardzo mnie to cieszy! :) Rozmawiam z synkiem, żeby chociaz 4tyg jeszcze posiedział. Na zewnątrz zimno, ciemno - może te argumenty go przekonają.

Miłego wieczoru mamy, ja szykuję się na wernisaż foto znajomego :)
No wlasnie, boje sie zatrucia.. ja mam torbielowatosc nerek (pełno torbieli w obu nerkach) i teraz to cisnienie takie.. caly czas mam te 130/70 i 130/80.. pobolewa mnie glowa (czuje taki ucisk) i mam spuchniete dlonie.. :/ boje sie wlasnie o te nerki..

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

A wiecie co ja tez dostalam troszke od kolezanki po jej coreczce , wszystko super piekne ale jakos nie ciesza mnie te ubranka tak jak te ktore kupilam sama :sorry: moze dlatego ze to moje pierwsze dziecko.. Hmm.. nie wiem ale w tyg lece na zakupy , mysle tylko jaki rozmiar kupowac.. powiedzcie mi duzo macie ubranek na 56 ??
Ja mam tylko kilka sztuk na 56 co mialam po dziewczynach a nadaje sie dla chlopca, a tak to kupowalismy na 62 i 68 ;) u mas dziewczyny dosc duze byly. To zalezy jak u Was wyglada sprawa z waszym wzrostem ;)

No wlasnie, boje sie zatrucia.. ja mam torbielowatosc nerek (pełno torbieli w obu nerkach) i teraz to cisnienie takie.. caly czas mam te 130/70 i 130/80.. pobolewa mnie glowa (czuje taki ucisk) i mam spuchniete dlonie.. :/ boje sie wlasnie o te nerki..

Ale buzi nie masz spuchnietej? Będzie dobrze. Kciukamy

Ja sesje robiłam w lato.
cb7wugpju04jz4q8.png

hej mamuśki tym razem zniknełam na bardzo długo .. ale naprawdę ostatnio brak czasu na kompa a na tel za cholere mi aplikacja nie działa i dupaa:(
U nas oj dzieję się i przeprowadzka za chwilkę dosłownie siedzę i pakuje kartony :p
Synuś rośnie, kopie i się wierci strasznie .. cukry niestety też rosną ale dajemy sobie radę .. a jak u was dziewczyny ?? pewnie działo się tu podczas mojej nie obecności .. pogoda już dupowata więc jutro mam lekturkę do czytania tyle naskrobałyście że szok :D

Buziaki :*

Trzymam kciuki, żeby dobrze było. Musisz bardziej zwracać na siebie uwagę, a jak coś zaniepokoi poważnie to lekarz lub ip.

reklama
Do góry