reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Ja sie boje kupić na zapas, a jak sie okaże ze właśnie te uczula?
Moje maja uczulenie na te oryginalne pampersy wlasnie, tak jak na johnsona. Wole nie ryzykowac ;)
Kupilam babydream z rossmana, ladnie pachna i nie wygladaja zle. Okaze sie pozniej czy sa dobre. Mam malutka paczkę do szpitala na razie (30 sztuk). Jak sie sprawdza, kupie wiecej, jak nie, bede probowala Dada itd ;)

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Zorientuje się czy można bez przyczyny , od początku podawać dicoflor ? Ja miałam w zaleceniach podawanie , ale dopiero jak siw okazało , że jest problem z brzuszkiem i podawalam 2 tyg po czym przerwa i znów 2 tyg , po to żeby jelitek nie rozleniwic że są ciągle na wspomagaczu.
Wlasnie, tez o tym pomyslalam. Raczej podaje sie przy problemach jelitowych, i o ile dobrze pamietam to chyba cos kolo 10-14 dni tylko

Ale to nie lek tylko szczepy najlepszych bakterii probiotycznych. Nie zaszkodzi:) tyle szkoleń o tym przeszłam,że jestem spokojna co do podawania maleństwu :)

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Czarownica kiedys widzialam porod gdzies za granica i gotowali lozysko pozniej w tym "naparze" kapali dziecko moze to tez jest jakies wyjscie ? Tak mi sie tylko przypomnialo nie wiem co to mialo na celu ;)

Ale to nie lek tylko szczepy najlepszych bakterii probiotycznych. Nie zaszkodzi:) tyle szkoleń o tym przeszłam,że jestem spokojna co do podawania maleństwu :)

To kest jak z czopkiem. Czopek to gliceryna, a jednak nie podaje sie bez potrzeby bo rozleniwi jelita.

Nie zakladaj z gory ze maluch bedzie mial kolki. Nie kazde dziecko ma.

Zapytaj moze lekarza, ale uwazam ze nie powinno sie podawac takich rzeczy przez dlugi czas, bo jelita same musza "produkowac" dobre bakterie a jak bedziesz ich ciagle dostarczala dziecku, to przestana, bo beda wiedzialy ze dostarczysz..

Witamy sie z rana :D
Dzisiaj sie nie dalam nie wstawalam w nocy na siku ale rano o 6:25 juz mi sie tak mocno chcialo, ze biegiem lecialam do toalety
Luby stwierdzil, ze mam tak nie robic bo mala sie urodzi zolta jak chinczyk haha
Bylismy wczoraj razem na szkole rodzenia mam liste wyprawkowa do naszego szpitala jak chcecie moge wam wstawic ;) no i przy porodzie mamy poprosic zeby ubrali dziecko w nasze ubranka bo generalnie ubieraja w szpitalne
Troche przerazona jestem po tym filmie o porodowce.... Gdzie ta intymnosc dla kobiety w tak waznej chwili ? Czlowiek sie naogladal filmikow z domow narodzin a teraz ma wygorowane wymagania ... Ale u nas na oddziale mamy do dyspozycji prysznic, pilki, worki sako, gaz rozweselajacy i akcesoria do masazu wiec chyba nie bedzie zle ;)
Teraz to sie boje porodu jakos dotarlo do mnie, ze to juz blisko....
Wstawiaj! :)

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

Jelita nie produkują bakterii probiotycznych, dostarcza się ich z pokarmem. Nie można ich pod tym względem rozleniwic. Wiem co mówię ale przecież nie namawiam żebyście podawały probiotyki. Tak se tylko napisałam,że ja bede:)

reklama
Do góry