reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

Dziewczyny, mamy dwa podobne tematy: pokoje naszych maluszków i krolestwa naszych maluszków. Trzeba by z tego zrobic jeden temat ;) tak mysle

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Zdublowalysmy sie z @creativo :) Rzucilam tematem na wyprawkowym pare dni temu, ale poki co cisza na watku [emoji14] Ja jestem na etapie wykanczania pokoiku, czekam na wyplate zeby fotel kupic i sie pochwale :) Jak macie gotowe lub inspiracje kacikow/ pokoji to wrzucajcie w ktorys z zalozonych watkow, drugi sie usunie :)

Bry Brzuchatki :)
Nie wyspalam sie , snilo mi sie, ze M mnie zdradza z 3 kobietami na raz [emoji44] Obudzilam sie wsciekla a jeszcze w gratisie mam ucisk na zoladku :/ Po sniadaniu troche lepiej, ale mam wrazenie, ze to zaraz zwroce.

Milego dzionka! :)

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

reklama
Zdublowalysmy sie z @creativo :) Rzucilam tematem na wyprawkowym pare dni temu, ale poki co cisza na watku [emoji14] Ja jestem na etapie wykanczania pokoiku, czekam na wyplate zeby fotel kupic i sie pochwale :) Jak macie gotowe lub inspiracje kacikow/ pokoji to wrzucajcie w ktorys z zalozonych watkow, drugi sie usunie :)

Bry Brzuchatki :)
Nie wyspalam sie , snilo mi sie, ze M mnie zdradza z 3 kobietami na raz [emoji44] Obudzilam sie wsciekla a jeszcze w gratisie mam ucisk na zoladku :/ Po sniadaniu troche lepiej, ale mam wrazenie, ze to zaraz zwroce.

Milego dzionka! :)

Sent from my SM-G925F using Tapatalk
Moj usune pozniej jak odpale laptopa ;)

Dzień dobry
Hej dziewczyny !
Moze ktorejs przyda sie kiedyś... miałam ostatnio na szkole rodzenia temat o laktacji i babeczka tłumaczyła, że nawet jak jesteśmy chore i przyjmujemy leki możemy bez obaw karmić malucha, jest taki leksykon leków (nazwy leków wg ich łacińskich odpowiedników) i on obrazuje które leki są bezpieczne.
Mówiła,ze leki z kategorii L1-L3 można przyjmować bez obaw, a w przypadku reszty zawsze można poprosić lekarza o jakiś zamiennik (na ten lżejszy). Wrzucamy link :)

Link do: Laktacyjny Leksykon Leków
Przyda się, super. A powiedz mi, czy wiesz co oznacza ta klasyfikacja w czasie ciąży, jakie oznaczenie oznacza leki bezpieczne w ciąży? Bo szukałam tam gdzieś legendy i nie ma

To moja tesciowa mloda i lajtowa kobieta, nie wtraca sie. Bardziej myslalam o babci meza [emoji23] ona ma pelno "dobrych rad".

Wiesz, ja pamietam skurcze, poznalabym je chyba, ale nie wiem czy gora czy dol bo ja mialam wrazenie ze mi tak lapie od razj calosc [emoji23] ale jak bylam ostatnio w szpitalu to kobitce obok lekarz cos o tym mowil, i wydaje mi sie ze mowil ze porodowe to te wlasnie od gory do dolu, ale reki sobie uciupac nie dam [emoji23]

To chyba nie jest kwestia wieku, bo moja mama ma 66 lat, a teściowa 53 i to moja mama potrafi powiedzieć, że za jej czasów było inaczej i że ona się nie zna.
A co do skurczy porodowych, to mnie się też wydawało, że one na całym brzuchu na raz...ale też głowy nie dam :-p

Oj ja uwielbiam bajki Brzechwy. Super sie je czyta ;) dziewczynki lubia najbardziej o kotku i rzepke [emoji4]

Z tych klasycznych bajek (nie tylko Brzechwy) mój młody najbardziej lubi Rzepkę, Ptasie radio, Małpę w kąpieli, Pawła i Gawła, ale oczywiście nade wszystko Lokomotywę :happy:

Czarownica kiedys widzialam porod gdzies za granica i gotowali lozysko pozniej w tym "naparze" kapali dziecko moze to tez jest jakies wyjscie ? Tak mi sie tylko przypomnialo nie wiem co to mialo na celu ;)
A to jak się ugotuje łożysko, to nie pozabija się tego wszystkiego co wartościowe dla dziecka?

Witam się i ja. Synuś w szkole, a ja leniuchuję w łóżku:) maleństwo mi szaleje w brzuchu, że hej, od wczoraj się tak rozkręciła, że cały brzuch mi faluje :D
Mam w gościach mamuśkę, więc na razie będę się mniej udzielać. Miłego dzionka :)

Pozdrawiam Was z grodu Kraka!:) Wlasnie siedze u bram Ikea i czekam az mi otworza:) Przyjechalam specjalnie zeby sie jutro spotkac z mamuskami w Krakowie i bardzo sie ciesze i mam nadzieje ze mnie nie zawioda i przybeda w komplecie!:)

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Dzień dobry

Przyda się, super. A powiedz mi, czy wiesz co oznacza ta klasyfikacja w czasie ciąży, jakie oznaczenie oznacza leki bezpieczne w ciąży? Bo szukałam tam gdzieś legendy i nie ma

To chyba nie jest kwestia wieku, bo moja mama ma 66 lat, a teściowa 53 i to moja mama potrafi powiedzieć, że za jej czasów było inaczej i że ona się nie zna.
A co do skurczy porodowych, to mnie się też wydawało, że one na całym brzuchu na raz...ale też głowy nie dam :-p

Z tych klasycznych bajek (nie tylko Brzechwy) mój młody najbardziej lubi Rzepkę, Ptasie radio, Małpę w kąpieli, Pawła i Gawła, ale oczywiście nade wszystko Lokomotywę :happy:

A to jak się ugotuje łożysko, to nie pozabija się tego wszystkiego co wartościowe dla dziecka?
O proszę ;)

Link do: Laktacyjny Leksykon Leków

Dzień dobry

A wiesz, ze tez sie nad tym zastanawialam, goraca woda zabija wszystko przeciez ... no ale nie zglebialam tematu wiec w sumie nie wiem w jakim celu to robili ...

Dzień dobry

Ja myślałam że za kolonizacje jelitek dobrymi bakteriami odpowiada siara. [emoji13]
Dicoflor dawałam dopiero jak były problemy brzuszkowe.

Probiotyki warto co dwa tygodnie zmienić jeśli chce się tak na zaś podawać.

A przejście przez kanał rodny daje też bakterie na skórę. Dlatego tak ważny jest kontakt skóra do skóry nawet po cc.

Gotowanie łożyska niezłe.. w porodzie lotosowym to pewnie standard :D

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
Do góry