reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Lux Ty to jesteś niesamowita. Dzień w dzień obiady sprzątanie pranie... a ja siedzę od lipca w domu i nic mi się nie chce, do sprzątania to się zbieram kilka dni a obiad jak zrobię raz na tydzień to wszystko. Nie chce mi się. Jestem największym leniem na świecie.

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Pozdrawiam Was z grodu Kraka!:) Wlasnie siedze u bram Ikea i czekam az mi otworza:) Przyjechalam specjalnie zeby sie jutro spotkac z mamuskami w Krakowie i bardzo sie ciesze i mam nadzieje ze mnie nie zawioda i przybeda w komplecie!:)

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
Ja też mam nadzieję, że uda mi się pojawić. Na razie jestem zawieszona, bo dopiero dziś po południu idziemy z młodym do pediatry i zobaczymy co powie. Mieliśmy iść na 15.30, ale pani doktor dzwoniła, żeby przełożyć na 16.45, więc jeszcze dłuższe czekanie na rozstrzygnięcie.

dzięki Ci dobra kobieto :happy:

No ciekawe jak to u mnie będzie z tym karmieniem piersią. . Bardzo bym chciała ale wiem, że po cc nie zawsze jest taka możliwość ...

Czemu nie ma możliwości?
Nawet jakby cie odseparowali od dziecka to hormony i tak ruszają laktacje. Jak będziesz przystawiac to pokarm się pojawi.
Dziecko po porodzie głodne od razu nie jest bo wciąż ma zapasy z czasów ciąży

cb7wugpju04jz4q8.png

Lux Ty to jesteś niesamowita. Dzień w dzień obiady sprzątanie pranie... a ja siedzę od lipca w domu i nic mi się nie chce, do sprzątania to się zbieram kilka dni a obiad jak zrobię raz na tydzień to wszystko. Nie chce mi się. Jestem największym leniem na świecie.

Witaj w klubie. Ja się nie przemęczam. Jestem w ciąży, więc mam prawo i robię tylko to co niezbędne. Jeszcze się nabiegam przy 2 dzieci. Gotuję na kilka dni, bo nie będę codziennie stać przy garach. A sprzątam też oszczędnie. Codziennie coś, ale bez zajeżdżania się.

Hej dziewczyny !
Moze ktorejs przyda sie kiedyś... miałam ostatnio na szkole rodzenia temat o laktacji i babeczka tłumaczyła, że nawet jak jesteśmy chore i przyjmujemy leki możemy bez obaw karmić malucha, jest taki leksykon leków (nazwy leków wg ich łacińskich odpowiedników) i on obrazuje które leki są bezpieczne.
Mówiła,ze leki z kategorii L1-L3 można przyjmować bez obaw, a w przypadku reszty zawsze można poprosić lekarza o jakiś zamiennik (na ten lżejszy). Wrzucamy link :)

Link do: Laktacyjny Leksykon Leków
Uuu szkoła więc warta polecenia Bardziej czytelna strona jest jednak e-lactancia.org Polecam
W ogóle to koniecznie po porodzie musimy założyć wątek dotyczący karmienia piersią bo jest tyle mitów z tym związanych że pewnie niejedna mama rezygnuje przez nie z karmienia a niepotrzebnie. No ale to wszystko jeszcze przed nami.

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

ej zupe mialam na trzy dni, tyle co makaron zrobilam, no ale posprzatac musialam :D moj chlop mowi, ze mam odpoczywac poki moge, ze on porobi :D dzis sie naprawde wyspalam i dostalam jakiejs energii

reklama
No ciekawe jak to u mnie będzie z tym karmieniem piersią. . Bardzo bym chciała ale wiem, że po cc nie zawsze jest taka możliwość ...

Rzadko kiedy nie ma takiej możliwości, nawet jeśli na początku będziesz musiała poczekać na rozkrecenie laktacji to jest to kwestia kilku dni. W razie czego szukaj pomocy u profesjonalistów tj. certyfikowanych doradców laktacyjnych. Na pewno cyce ruszą taka ich natura ;)

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

Do góry