reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
Przyłączam skórę się do nocnych ciężarowych markow :/ chociaż to już nie pierwsza taka noc (i raz już było wstawane) a w dodatku wczoraj pół dnia w łodzi :/ po diabetologa spędziłam - i ze spania nadal nici.
A każdy mówi - wyspij się na zapas...
;)

Witamy sie z rana :D
Dzisiaj sie nie dalam nie wstawalam w nocy na siku ale rano o 6:25 juz mi sie tak mocno chcialo, ze biegiem lecialam do toalety
Luby stwierdzil, ze mam tak nie robic bo mala sie urodzi zolta jak chinczyk haha
Bylismy wczoraj razem na szkole rodzenia mam liste wyprawkowa do naszego szpitala jak chcecie moge wam wstawic ;) no i przy porodzie mamy poprosic zeby ubrali dziecko w nasze ubranka bo generalnie ubieraja w szpitalne
Troche przerazona jestem po tym filmie o porodowce.... Gdzie ta intymnosc dla kobiety w tak waznej chwili ? Czlowiek sie naogladal filmikow z domow narodzin a teraz ma wygorowane wymagania ... Ale u nas na oddziale mamy do dyspozycji prysznic, pilki, worki sako, gaz rozweselajacy i akcesoria do masazu wiec chyba nie bedzie zle ;)
Teraz to sie boje porodu jakos dotarlo do mnie, ze to juz blisko....

Kupiłam dzisiaj pierwsze pampersy!!!! [emoji7][emoji7][emoji7] i kropelki dicoflor bo były w promocji a planuje od początku dawać po jednej do dzioba :) A co do rożka to nie wiem czy się przyda ale napewno kupie taki mały materacyk z takim wałkiem na okolo żebym mogła spokojnie w nim hanke czy do łóżka wziąć czy gdzieś na kanapie położyć :)

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Zorientuje się czy można bez przyczyny , od początku podawać dicoflor ? Ja miałam w zaleceniach podawanie , ale dopiero jak siw okazało , że jest problem z brzuszkiem i podawalam 2 tyg po czym przerwa i znów 2 tyg , po to żeby jelitek nie rozleniwic że są ciągle na wspomagaczu.

Można od 4 dnia. Myślę tylko czy po 1 czy po 5 kropelek. Dzięki temu jest mniejsze prawdopodobieństwo kolek a oprócz tego po cc dziecko nie dostaje naturalnych probiotykow z pochwy wiec tak chce to Hance "wynagrodzic" :) tam w skladzie jest tylko olej kukurydziany i szczep bakterii wiec nic złego nie wyrzadzi a też nie rozleniwi jelit bo on tylko zasiedla w dobre bakterie :)

Można od 4 dnia. Myślę tylko czy po 1 czy po 5 kropelek. Dzięki temu jest mniejsze prawdopodobieństwo kolek a oprócz tego po cc dziecko nie dostaje naturalnych probiotykow z pochwy wiec tak chce to Hance "wynagrodzic" :) tam w skladzie jest tylko olej kukurydziany i szczep bakterii wiec nic złego nie wyrzadzi a też nie rozleniwi jelit bo on tylko zasiedla w dobre bakterie :)

Ja bym sie bala dawac tak wczesnie ale to tylko moje zdanie ;) w ogole ja do lekow i lekarzy jestem anty nastawiona wiec trzeba na mnie poprawke brac

Hej dziewczyny !
Moze ktorejs przyda sie kiedyś... miałam ostatnio na szkole rodzenia temat o laktacji i babeczka tłumaczyła, że nawet jak jesteśmy chore i przyjmujemy leki możemy bez obaw karmić malucha, jest taki leksykon leków (nazwy leków wg ich łacińskich odpowiedników) i on obrazuje które leki są bezpieczne.
Mówiła,ze leki z kategorii L1-L3 można przyjmować bez obaw, a w przypadku reszty zawsze można poprosić lekarza o jakiś zamiennik (na ten lżejszy). Wrzucamy link :)

Link do: Laktacyjny Leksykon Leków

wiem uwielbiam ja, ale chciałam coś na ciepło i nie mam śmietany. Jak to zjemy to zrobię ja. Narazie mam tak zapchana lodówkę, ze muszę pokombinować co pierwsze, zeby sie nie popsuło i co wielkie zeby zrobić miejsce. Mam dużo cykorii i zrobię z masłem na kolacje dla mnie i męża bo dzieci nie lubią. I sałata lodowa marnieje to tez szybko trzeba coś wymyślić. I buracKi zakisze na krew. Warzywa muszę przerzucić do lodówki bo w szafce nie poleza, a miejsca brak.
Zupke brokulowa moze ? ;)

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja osobiście bez rożka sobie nie wyobrażam, ale każda mama ma swoje podejście i swoje patenty i ma do tego prawo.

Jezu, ja nawet nie pamiętam jakie są skurcze porodowe :happy:

Przytulam

Ja jestem bardziej senna niż zwykle i chodzę wcześniej spać, ale w pierwszym trymestrze było dużo gorzej.

Gratulacje! Super, że się tak udało załatwić sprawę z dowodem.

Moja mama ma na szczęście podobnie. Mówi: ja nie wiem, nie znam się, za moich czasów było inaczej. Czasami tylko powie, że coś jej się na logikę wyda sensowniejsze, ale bez narzucania.
Moja teściowa bardziej chce narzucać, ale ja jej po prostu mówię, wiesz, teraz się to robi tak i tak i zamierzam robić właśnie w ten sposób i ona już jakoś nie naciska na szczęście.
To moja tesciowa mloda i lajtowa kobieta, nie wtraca sie. Bardziej myslalam o babci meza [emoji23] ona ma pelno "dobrych rad".

Wiesz, ja pamietam skurcze, poznalabym je chyba, ale nie wiem czy gora czy dol bo ja mialam wrazenie ze mi tak lapie od razj calosc [emoji23] ale jak bylam ostatnio w szpitalu to kobitce obok lekarz cos o tym mowil, i wydaje mi sie ze mowil ze porodowe to te wlasnie od gory do dolu, ale reki sobie uciupac nie dam [emoji23]

reklama
Tato wlasnie zadzwonił, ze poszedł na spacer do księgarni, zeby kupić Mikosiowi bajki Brzechwy [emoji4] wie, ze co wieczór czytam małemu, w koncu juz wszystko słyszy przecież, a dobra lektura to podstawa [emoji6] W sobotę maja mnie odwiedzić to przywiezie [emoji177]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Oj ja uwielbiam bajki Brzechwy. Super sie je czyta ;) dziewczynki lubia najbardziej o kotku i rzepke [emoji4]

Do góry