reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2016

Niestety nie pomoze takie cos tej pralce. Na wyswietlaczu ma kod błędu ze cos jest nie tak i nie pojdzie dalej. Mozna ja tylko włączyć i tyle. Nie startuje nie obraca sie. Nic kompletnie :( tylko serwis moze nas uratowac. Zreszta dwa dni temu maz ja czyscil. Filtry uszczelki odkamienianie. Po prostu wyzionela ducha :( jutro bedziemy dzwonic zobaczymy co powiedza

My tak mielismy z drukarką kiedys. Wyskoczyl blad i koniec. Błąd znaczyl ze utknal papier w drukarce, tyle ze zadneho papieru nie bylo :/ ile my sie nakombinowalismy.. i w koncu musielismy kupic nowa drukarke

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A ta herbate to pijesz gorącą ? Miód, sok z mali i cytryne najlepiej dodawac do letniej herbaty zeby nie stracila witamin.

Zrób sobie na noc ciepłe mleko z czosnkiem i miodem. I od razu pod kolderke :)

Na gardło mi pomaga tantum verde (w pastylkach!!!), zwykle po dwóch pastylkach już po infekcji gardła.

Na kaszel syrop z cebuli.

I duzo herbatek wlasnie z miodem, malinami i cytryną.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie na gardło najbardziej pomaga płukanie soda [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

No wlasnie teraz produkują taji szajs ze szkoda gadac. Ekstra placilismy za przedłużenie gwarancji. Jedyna nadzieja w tym ze ja uznają bo jak nie to nie wiem. Musimy teraz auto zrobic a mechanik wstępnie powiedZiał 1000 euro. W budżecie nie ma miejsca na nową pralkę :D

Do tego wszystkiego moj syn jest ostatnio strasznie niegrzeczny. Wysiadam nerwowo. Niech bedzie juz weekend i maz w domu

mysmy nie przedluzali gwarancji, stwierdzilismy, ze jak padnie to kupimy nowa, bo pralki sa coraz tansze i sa czesto promocje, odpukac ta dziala juz 3-4 lata, kupil nam ją moj tata, my wybieralismy

Wlasnie zapukała do mnie poczta kwiatowa! Ależ cudna niespodzianka od męża [emoji7][emoji177]
1473957808-ehb4av.jpeg

Lisia, no, no, potrafi się chłopak zachować. Winszuję męża :) Niespodzianka piękna.

Anio i jak dzis samopoczucie? Zdecydowalas sie isc do innego lekarza jeszcze na konsultacje?

Lux my tez nie przedluzalismy gwarancji. Kupilismy ja z dopłatą z gwarancja na 5 lat. Mowisz ze Twoja dziala 3-4 lata hehe moja 4.5 dzialala ;) a tania nie byla franca wredna noo. Zobaczymy mężu będzie jutro wydzwanial po serwisach powinni ja przyjąć. Tak sie pocieszam przynajmniej.

Czy wy tez dziewczyny macie wrazenie ze zabraknie wam skory na brzuchu? Czasami mam wrażenie że juz bardziej sie nie rozciągnie. Dopiero jak sie olejem kokosowym wysmaruje to jest ciut lepiej. No i oczywiście jakby mniej napięta jest jak leżę.

Zdrówka dla wszystkich :)

Zdrowka

Wez moze I podjedz sprawdz co sie dzieje. Bedziesz spokojniejsza

No oczywiście że ja panikara nie wytrzymałam i pojechałam. Z szyjką na szczęście ok. Magnezu więcej muszę wcinać. A całym winowajcą stawiającego się brzucha okazał się mój już wielki jak arbuz syn. Leży sobie w najlepsze w poprzek, pleckami do zewnątrz i wypycha co tylko się da, kopie po jajnikach to i bolą. Do tego wyleguje się zadowolony na pęcherzu. Gin sprawdził tylko szyjkę, łożysko, jakieś przepływy czegoś (?) i stan wód. All ok. Panika przepędzona, portfel cieńszy... ale czego się nie robi dla spokoju.

LisiaMama: jak ja zazdroszczę kwiatowego Męża. Dla mojego M. romantyzm prezentowy zamyka się w kalarepce z warzywniaka :p

reklama
Uff, nadrobiłam.
Weźcie mi powiedzcie czy kłucie w pochwie to norma?
Nie pamiętam tego z pierwszej ciąży....

Sexu u nas od 10 tyg nie ma więc to nie to.

PS dzisiaj byłam nad jeziorem z chłopakami, 28 C, zero ludzi, jahty kolyszace się na wodzie ahhhh woda czysta cos pięknego!
Moczylam się do pasa, ale umyłam się tam porzadnie w domu. Mam nadzieję że to nie od wody....
Ja mam od czasu do czasu takie pojedyncze zakucia, które od razu mijają.

Witam się i ja. Od rana byłam z mężem na jego uczelni, promotor spr meza prace licencjacka, jest duzo do poprawy a ostateczny termin jej oddania upływa jutro. Okazuje się, że prawdopodobnie nie będzie mógł się bronic w tym roku. Masakra, jestem załamana bo jego praca zawodowa jest od tego zalezna. Jakieś fatum jest nad nami chyba, za co się nie weźmiemy to wszystko się wali :(
Przykro mi. Może jednak da się coś wymyślić? Ja pamiętam oddałam moją pracę po terminie i nikt nie robił problemów.

Dzis w nocy umarł dziadek męża. Jedyna osoba z jego rodziny która okazywała mi szczere ludzkie uczucia, a ja nawet nie mogę pojechać na pogrzeb. To sie teraz zacznie. I znowu zostanę na troche sama, a szczerze to sie boje.
Przykro mi. :sad:

a ja ponarzekam, ze slabo czuje Natana, nie wiem czemu, moze jak zjem obiad to sie rozrusza
To te dzieciaki dziś się zmówiły, bo ja też dziś mojego słabo czuję. Aż normalnie sięgnęłam po monitor tętna, czego już dawno nie robiłam. Po południu się trochę rozruszał.

co do wagi to uwaga, przez ostatnie trzy tygodnie przytylam 1 kg :D wiec lacznie 5 kg dopiero :)
No u mnie też 5-6 na plusie tylko, więc jestem szczęśliwa. Tylko niestety coś ostatnio mam ochotę na słodkie i boję się, że waga poszybuje.

Dziewczyny Pomocy! Co mnie może uratować od przeziębienia? Mecze się od poniedziałku, łykam czosnek, rutinoscorbin, tabletki na gardło z czosnkiem, malina i bzem, pije herbaty z miodem i cytryna i nic... katar i kaszel i obawiam się żeby nie było gorzej... czasami psikne xylogel jak juz oddychać nie mogę ale tylko jeden psik... pomóżcie co ja mam zrobić bo się wykończe. A jeszcze na glukozę miałam iść bo leci 26tc i nie mogę bo trzeba być zdrowym...

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Mnie w ciąży pomaga tylko nebulizacja. Pożyczam nebulizator od synka i inhaluję się solą fizjologiczną. Pewnie nie masz nebulizatora, ale w sumie jak się dziecko urodzi to się przyda, więc możesz się równie dobrze już teraz w niego zaopatrzyć.

Oj ja tez mam dzis dzien do d... Właśnie siadla mi pralka. Cholera jasna ja mam male dziecko w domu i od niego goooooreeeee prania caly czas. Maz w pracy wiec te wszystkie rzeczy wyciagnelam z pralki i ręcznie wyzymalam. W miedzy czasie mlody walnął głową o stół i podbił oko. No nie moge. Niech ten dzień sie juz skonczy. Od rana dopiero teraz na chwile się polozylam. Dobrze ze mamy juz 30 tydz bo tak sie nie da funkcjonowac. Boze jak ja zaluje ze tu moja mama nie mieszka. Chociażby malego wzięła na plac zabaw a ja bym w tym czasie obiad zrobila czy odpoczela :(:( no i ta pralka. Niby mamy 5 lat gwarancji ale nie wiem czy ja uznają:(

Oj współczuję kiepskiego dnia. Ale ja w takich chwilach pocieszam się, że jeśli jest tak źle, to znaczy, że następny dzień będzie lepszy.
Zdrówka dla synka. Śliwka spod oka szybko zejdzie. U dzieci takie rzeczy goją się bardzo szybko.
Mnie pralka wysiadła na amen jakoś przed wakacjami i nie było wyjścia, trzeba było kupić nową.

Wlasnie zapukała do mnie poczta kwiatowa! Ależ cudna niespodzianka od męża [emoji7][emoji177]
1473957808-ehb4av.jpeg

Piękna niespodzianka! To tak bez okazji? Zazdroszczę.

No wlasnie teraz produkują taji szajs ze szkoda gadac. Ekstra placilismy za przedłużenie gwarancji. Jedyna nadzieja w tym ze ja uznają bo jak nie to nie wiem. Musimy teraz auto zrobic a mechanik wstępnie powiedZiał 1000 euro. W budżecie nie ma miejsca na nową pralkę :D

Do tego wszystkiego moj syn jest ostatnio strasznie niegrzeczny. Wysiadam nerwowo. Niech bedzie juz weekend i maz w domu

No my właśnie przy zakupie tej nowej pralki też płaciliśmy za przedłużenie gwarancji, żeby chociaż wiedzieć, że przez 5 lat nie trzeba będzie nowej kupować.

No oczywiście że ja panikara nie wytrzymałam i pojechałam. Z szyjką na szczęście ok. Magnezu więcej muszę wcinać. A całym winowajcą stawiającego się brzucha okazał się mój już wielki jak arbuz syn. Leży sobie w najlepsze w poprzek, pleckami do zewnątrz i wypycha co tylko się da, kopie po jajnikach to i bolą. Do tego wyleguje się zadowolony na pęcherzu. Gin sprawdził tylko szyjkę, łożysko, jakieś przepływy czegoś (?) i stan wód. All ok. Panika przepędzona, portfel cieńszy... ale czego się nie robi dla spokoju.

LisiaMama: jak ja zazdroszczę kwiatowego Męża. Dla mojego M. romantyzm prezentowy zamyka się w kalarepce z warzywniaka :p
Super, że u Ciebie nic groźnego się nie dzieje. Dobrze, że pojechałaś i przynajmniej się uspokoiłaś.

Jeju dziewczyny macie jakieś sposoby na bolącą kość łonową? :(
Nie mam. Na szczęście ja nie mam tego problemu.

Niestety nie. Jedynie spanie z poduszką pomiędzy nogami pomaga.

Auto naprawione uff :D

Maciuś dziś kończy 4 tygodnie! :D

cb7wugpju04jz4q8.png
Super, że udało się naprawić samochów.
Maciusiu sto lat z okazji Twojego pierwszego miesiąca z bardzo wielu! :happy::happy::happy:

A ja jutro ugotuję sobie fasolkę po bretońsku, bo mnie naszło. dziś już namoczyłam fasolkę i pokroiłam kiełbaskę i boczek. Jutro tylko trzeba ugotować :happy:

Do góry