ja mam maly jak na polowe szostego miesiaca i niektorzy jak sie pytaja, ktory miesiac to mowia a wyglada na piaty hheZazdroszczę tego brzuszka... my z mężem zamawialiśmy ostatnio firany do dwóch pokoi. Po odbiór wybrał się sam, bo ja wolałam małą rundkę po sklepach w galerii M. przychodzi z torbą i szyderczym uśmieszkiem, więc dopytuję co mu tak radośnie po wizycie u pań, a on mi na to, że kobitka w sklepie zapytała jak się czuje małżonka i czy już urodziła, na co M. powiedział, że nieee, bo termin dopiero na grudzień itd., na co kobitka: aaaa, bo taki duży brzuch już miała ostatnio. Ale to tylko jedno tam siedzi?
Normalnie facepalm to mało
reklama
anio0
Fanka BB :)
Przecież to cała radocha, że mógł mi to przekazać później, hahahaha
Tuiles
Odnośnie ruchu to ja sie staram codziennie przynajmniej 40 minut spaceru zrobić plus dwa razy w tygodniu zajęcia aktywna w ciąży i zależy od dnia albo codziennie albo co drugi dzien ręce z ciężarkami, biceps, triceps, ramiona i przysiady z piłka (piłka przy ścianie pod odcinkiem lędźwiowym i przysiady z ciężarkami 2x2kg - uwaga to ćwiczenie jest super na kręgosłup! Bo odcinek lędźwiowy sie masuje ta piłka) naprawdę duzo daje ta aktywność [emoji4] dzis pani w aptece jak kupowałam linomag juz do wyprawki do szpitala nie mogła uwierzyć, ze to juz 7 mc ciąży [emoji4] miło mi sie zrobiło [emoji6]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Łoooo! Szacun kochana. Ja Twojej dziennej dawki aktywności w tydzień nie wyrabiam. Spacerki owszem, ale nie udaje się codziennie. Zajęcia aktywne 1 x tyg, z zaleceniem samodzielnego ćwiczenia w domu. Zalecenie niestety nadal pozostaje zaleceniem... Lenia mam, no co mam zrobić!... ;/
creativo
Boshe umieram dzisiaj juz haha nastawilam pralke z psimi rzeczami, zmywarke, zjadlam sniadanie poszlam z psami na spacer poodkurzalam wyczesalam labradorke i padam na twarz zero jakiejkolwiek kondycji haha ja sie zastanawiam jak urodze skoro takie proste czynnosci mnie mecza ! Mala dopiero teraz kopac zaczela chyba z wrazenia
Co do fotelika ja wybralam maxi cosi city bo kurdupel jestem i krzepy nie mam wazy 2,8kg
Co do fotelika ja wybralam maxi cosi city bo kurdupel jestem i krzepy nie mam wazy 2,8kg
LisiaMama
Ponawiam moje pytanie odnośnie linomagu, bo przepadło w otchłaniach internetow [emoji12]
Dziewczyny mam jeszcze pytanie do doświadczonych mam. Kupiłam dzis linomag maść i powiedzcie mi czy używacie go przy każdym przewijaniu? Bo na opakowaniu jest info, ze stosować 1-3 razy dziennie i juz sama nie wiem.
Dziewczyny mam jeszcze pytanie do doświadczonych mam. Kupiłam dzis linomag maść i powiedzcie mi czy używacie go przy każdym przewijaniu? Bo na opakowaniu jest info, ze stosować 1-3 razy dziennie i juz sama nie wiem.
elifit
Moderatorka
Starsze pokolenie tak maA jeśli w temacie zimy jesteśmy, a ja mam z niewiadomych przyczyn bojowy nastrój, to muszę Wam powiedzieć, że bardzo mnie denerwują gadki teściowej. Ona tak przeżywa, że się dziecko zimą urodzi... Że maleńkie, że zimno, że śniegi, zawieje... No cholera jasna! Ja jestem zimowym dzieckiem, mój brat też urodzony w styczniu i to jeszcze 79r., w czasie zimy stulecia i oboje żyjemy i mamy się dobrze. A moja mama ze szpitala nie wiozła dzieci w śpiworkach i fotelikach, tylko na rękach w tramwaju
Dzięki dziewczyny, jakoś może przezyje ten dzień choć łatwo nie będzie.
Ja też wiele słyszałam i tym badaniu, że jest ochydne i w ogóle Ale niestety wszyscy mieli rację. Jak dla mnie to to byla jedna wielka masakra. Chyba nie miałam nic gorszego w ustach. Jak sobie tylko przypomnę ten kubek to od razu mnie mdli, niedobrze jest.
Ja też wiele słyszałam i tym badaniu, że jest ochydne i w ogóle Ale niestety wszyscy mieli rację. Jak dla mnie to to byla jedna wielka masakra. Chyba nie miałam nic gorszego w ustach. Jak sobie tylko przypomnę ten kubek to od razu mnie mdli, niedobrze jest.
Też podobał mi się cybex aton Q ale prawie 5 kg mnie pezerazilo :-/ dlatego Zdecydowaliśmy się na recaro privia bardziej z powodu męża który uwielbia ta firmę że sam chciał od nich fotele sportowe w samochodzie a że nie może mieć to Lilka będzie mieć super fotel heheTo mnie trochę zmartwiłyście wagą cybexa. A już myślałam, że się zdecydowałam w 100% na fotelik. Cybex ma dobre opinie, jest bezpieczny i ładnie wygląda, więc dla mnie to był pewniak. Tylko ta waga...
Antiope
Kciuki zaciśnięteMnie tez mocno suszy i musze z butelką spac ale to normalne przy mojej cukrzycy. Nawet to keden z objawow takie mocne pragnienie.
Nie popijaj wody po wypiciu glukozy. Ja jak zjem ciut wiecej to wlasnie sporo pije zeby cukier nie rosl wysoko. Tak samo jak z ta cytryną. Czesto dodaje sobie do wody bo to tez obniza cukier.
Ja tez mam brzuch obolaly. Po lewej stronie od pępka mam takie miejsce ktore mnie ostatnio boli. Jak sie przekrecalam na bok to tak jak bym sobie miesnie/ skore naciagnela. W ogole przekrecam sie na boki jak slonik czasami tez mam klocia takie jak mala minie mocno kopie w jednym miejscu albo rączka gdzies tam grzebie.
Dziewczyny poproszę jutro kciuki zeby mnie ten lekarz przyjął bo jak nie to znowu bede musiała isc do szpitala a jak nic mnie wtedy zostawią. Mam nadzieje zw sie uda bez tego.
Dobranoc
Bardzo niemiły komentarz. A jak jej dzieci mają na imię?Ja puki co niechce na nikim polegać miałam mieć nosidełko i leżaczek dla małej od siostry ale tak mnie wkurzyła że powiedziałam by się wypchała z tym i nic od niej nie chce dla Franki i jeszcze pinda śmieje się że to będzie Bosh a nie Frania bo frania to palka była aż mnie trzęsie
Co u Was tak często te awarie?Dzień dobry
Glukoza blee współczuję.
Znowu nie mam wody .. wprost cudownie [emoji35] na szczęście mają skończyć przed południem.
Lux 4 km to sporo. Ja już unikam takich spacerów. Zresztą ledwo chodzę [emoji14]
Miłego
A wiesz, że mój starszy urodził się pod koniec października i w ogóle nie mieliśmy śpiworka i jakoś nawet nie odczułam jego braku...Śpiworek do fotelika to przy zimowym dziekcu konieczność moim zdaniem. Ja ubiore w lekki kombinezon i ewentualnie przykryje kocykiem a potem do śpiworka już bez kocykai bez kombinezonu. Auto wcześniej rozgrzeje.
I pamiętajcie że to grudzień i raczej mrozów nie będzie. Za to w styczniu już mogą być. Pamiętam sylwestra mroźnego kilka lat temu.
A wiesz, że ja poczułam się olana przez Ciebie. Pisałam Ci o spotkaniu w Krakowie zarówno na forum, jak i na pw i nie doczekałam się od Ciebie żadnej odpowiedzi, czy jesteś zainteresowana, czy będziesz itp.Hej Anetko! Serdecznie dziękuję Ci za pamięć... Szczerze mówiąc poczułam się tu troszkę zbędna więc przestałam się udzielać, ale podczytuję Was, wszystkim kibicuję, cieszą mnie wszystkie pozytywne informacje... Już tak niedużo nam zostało więc mam nadzieję, że wszystkie Maluszki dotrwają urodzą się silne i zdrowe u mnie póki co wszystko jest dobrze.. Marysia szaleje w brzuszku, badania wychodzą dobrze, już nie mogę się doczekać na to USG 30 tygodnia ściskam Cie mocno i pozdrawiam serdecznie wszystkie Mamusie! I jeszcze raz dziękuję!
Ja pamiętam, że jak rodziłam starszego 28 października, to było tak ciepło, że jak o 6 rano jechaliśmy do porodu, to miałam na sobie cieniutką, letnią kurteczkę.Jeszcze zalezy ile stopni bedzie... Niektore moga rodzic pod koniec grudnia i np miec juz nawet mroz (chociaz w grudniu nie pamietam kiedy byl snieg i mroz a ja np. spodziewam sie ze znowu moge miec przed terminem w 36 tc to wtedy będzie listopad a w listopadzie często całkiem ciepło jeszcze bywa.
Pewnie to kwestia hormonów.Jakoś tak każda moja wiadomość pozostawała bez echa każdy cieszył się każdym.. Jak napisałam, że przyszła mi paczka z ubraniami to nawet nikt nie miał ochoty ich obejrzeć choć zwykle jest inaczej. I tak chyba hormony ciążowe wzięły górę pożaliłam się troszkę mężowi i stwierdziłam, że nikt nie zauważy, że mnie nie ma
A ja za bardzo nie mogę chodzić, bo jak chodzę, to mnie coś kłuje z prawego boku brzucha. Chodzę tylko tyle ile muszę.ale musi byc ruch w ciazy, wiadomo dziwgac nie wolno itp, ale co komu szkodza spacery? ruch to zdrowie no nie?
Ja jestem z lutego i też żyjęA jeśli w temacie zimy jesteśmy, a ja mam z niewiadomych przyczyn bojowy nastrój, to muszę Wam powiedzieć, że bardzo mnie denerwują gadki teściowej. Ona tak przeżywa, że się dziecko zimą urodzi... Że maleńkie, że zimno, że śniegi, zawieje... No cholera jasna! Ja jestem zimowym dzieckiem, mój brat też urodzony w styczniu i to jeszcze 79r., w czasie zimy stulecia i oboje żyjemy i mamy się dobrze. A moja mama ze szpitala nie wiozła dzieci w śpiworkach i fotelikach, tylko na rękach w tramwaju
reklama
elifit
Moderatorka
Nie, linomag tylko na odparzeniaTak mam cybex Aton Q i bez problemu go podniosę, ale jak dorzucimy dziecko to na pewno bedzie to razem troche ważyło [emoji846] liczę na męża, ze bedzie nosił hehe [emoji6]
Ja mam zamiar w fotelik i spiworek juz w szpitalu ubrać, zeby nie przekładać malucha w samochodzie specjalnie [emoji846]
Lux naprawdę polecam Ci dokupić do kompletu spiworek do tego fotelika, bo jest po prostu genialny! Jest taki mięciutki, ze sama bym w nim spała.... Do tego super dopasowany i dzięki temu bezpieczny i da sie go rownież użyć w gondoli wózka. Troche kosztuje, bo 299zl ale naprawdę warto wydać te kasę i bede każdemu polecać.