reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

Nie było mnie pół godziny i nie mogłam ogarnąć 3 stron.
Jak macie pytania wyprawkowe to na odpowiedni wątek. Po to są kurcze inne wątki ..

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
Nie, linomag tylko na odparzenia

cb7wugpju04jz4q8.png

Elifit a czego najlepiej używać na codzień przy przewijaniu? Cos do nawilżenia? Hipp ma jakis krem ciała, który podobno nadaje sie i do buźki i do pupy i wszędzie. Czy w ogole niczego nie używać jak nic sie nie dzieje? Słyszałam jeszcze o mączce ziemniaczanej i juz czuje sie głupia po przeczytaniu tych wszystkich teorii... Moja położna mowila o linomagu, ale tym nawilżającym bez cynku, ale tez mi sie wydaje, ze taka maść apteczna non stop to tez za duzo.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Lisia mama zazdroszczę tej aktywności, tego samozaparcia, konsekwencji. Ja mam z tym problem, choć wszyscy twierdzą że nie wyglądam na 7 msc a moja Mama wręcz przeżywa czy z Franiem wszystko dobrze bo chyba mam za mały brzuch. Ale ja z kolei jak przeglądam się w lustrze dokładnie widze każdy swój kilogram na plusie co jest straszne. Moje lenistwo nie zna granic, no cóż po porodzie będę musiała się wziac za siebie ze zdwojoną sila bo mam zawsze bzika na punkcie swojego wyglądu :) może później uda mi się wstawić zdjęcie domku Franulka

Lisia mama zazdroszczę tej aktywności, tego samozaparcia, konsekwencji. Ja mam z tym problem, choć wszyscy twierdzą że nie wyglądam na 7 msc a moja Mama wręcz przeżywa czy z Franiem wszystko dobrze bo chyba mam za mały brzuch. Ale ja z kolei jak przeglądam się w lustrze dokładnie widze każdy swój kilogram na plusie co jest straszne. Moje lenistwo nie zna granic, no cóż po porodzie będę musiała się wziac za siebie ze zdwojoną sila bo mam zawsze bzika na punkcie swojego wyglądu :) może później uda mi się wstawić zdjęcie domku Franulka

Wiesz co u mnie to przychodzi o tyle naturalnie, ze przed ciąża tez uprawiałam bardzo duzo sportu i nie wyobrażam sobie życia bez tego [emoji846] zawsze cos robiłam, a to wspinaczka w skałach, a to jazda konno, duzo chodziłam po górach, biegałam długie dystanse (tzn. max półmaratony wiec nie znowu tak nie wiadomo ile), uwielbiam basen i pływanie i pumpy ćwiczenia ze sztanga wiec to co robię teraz to mi sie wydaje prawie nic... Juz z mezem planujemy pierwsza wyprawę w góry z Mikosiem jak zacznie siadać [emoji4]

Ja urodziłam Nadie w polowie listopada i z tego co pamiętam było deszczowo i mgliście przewaźnie na termometrze 10 stopni a grudzień był ładny.W styczniu było przez jakies 2 tygodnie mroźnie co dochodzilo do -30 stopni ale tylko 2 tygodnie pozostale dni były piękne ( luty - marzec) idealna pogoda na spacery słoneczko i 10-15 stopni lub delikatny mrozik i słońce

Elifit a czego najlepiej używać na codzień przy przewijaniu? Cos do nawilżenia? Hipp ma jakis krem ciała, który podobno nadaje sie i do buźki i do pupy i wszędzie. Czy w ogole niczego nie używać jak nic sie nie dzieje? Słyszałam jeszcze o mączce ziemniaczanej i juz czuje sie głupia po przeczytaniu tych wszystkich teorii... Moja położna mowila o linomagu, ale tym nawilżającym bez cynku, ale tez mi sie wydaje, ze taka maść apteczna non stop to tez za duzo.

Ja okolice odbytu mylam wodą przegotowaną i podsuszałam mąka ziemniaczaną. Niczym nie smarowałam żeby skóra mogła oddychać. Jak pojawiało się czerwone to działałam. Odparzenia zwykle są od ciepła pieluch chusteczek no i kupek częstych. Po każdej kupie krem warto dać ale po siku nie ma potrzeby.

cb7wugpju04jz4q8.png

lisiamama- ja używałam linomag zielony po każdej zmianie pampersa ja nie wiem o jaki dokładny ci krem chodzi z linomagu bo tego jest pełno.Polecam również bepanthen.Ostatnio była promocja w rossmanie on jest z tych droższych ale skuteczny i bezpieczny !

reklama
lisiamama- ja używałam linomag zielony po każdej zmianie pampersa ja nie wiem o jaki dokładny ci krem chodzi z linomagu bo tego jest pełno.Polecam również bepanthen.Ostatnio była promocja w rossmanie on jest z tych droższych ale skuteczny i bezpieczny !
mi wlasnie bratowa bardzo poleca bepanthen, kupuje go w aptece internetowej, bo nawet z przesylka wychodzi taniej niz w drogerii

Do góry