reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2016

Ty masz Cybex aton no nie? zamowilam go, powiedz ciezki jest?

Lux ja też mam atona i faktycznie jak byłam ostatnio w smyku i podeszłam do innych fotelików to cybex mega ciężki... Ja całe szczęście z tych osób co pół życia muszą spędzić na siłowni więc i ciężki fotelik i ciężki wózek aż tak mnie nie przerażają, ale teraz jak nie trenuję to da się odczuć różnicę...

No ale jakość musi ważyć![emoji1]

a8doqqmz725nh9h0.png

reklama
To mnie trochę zmartwiłyście wagą cybexa. A już myślałam, że się zdecydowałam w 100% na fotelik. Cybex ma dobre opinie, jest bezpieczny i ładnie wygląda, więc dla mnie to był pewniak. Tylko ta waga...

Lux ja też mam atona i faktycznie jak byłam ostatnio w smyku i podeszłam do innych fotelików to cybex mega ciężki... Ja całe szczęście z tych osób co pół życia muszą spędzić na siłowni więc i ciężki fotelik i ciężki wózek aż tak mnie nie przerażają, ale teraz jak nie trenuję to da się odczuć różnicę...

No ale jakość musi ważyć![emoji1]

a8doqqmz725nh9h0.png
no bratowa ma maxi-cosi cabrio i jest ciezki i cybexa w reku nie mialam i nie wiem, ktory ciezszy

Tak mam cybex Aton Q i bez problemu go podniosę, ale jak dorzucimy dziecko to na pewno bedzie to razem troche ważyło [emoji846] liczę na męża, ze bedzie nosił hehe [emoji6]

Ja mam zamiar w fotelik i spiworek juz w szpitalu ubrać, zeby nie przekładać malucha w samochodzie specjalnie [emoji846]

Lux naprawdę polecam Ci dokupić do kompletu spiworek do tego fotelika, bo jest po prostu genialny! Jest taki mięciutki, ze sama bym w nim spała.... Do tego super dopasowany i dzięki temu bezpieczny i da sie go rownież użyć w gondoli wózka. Troche kosztuje, bo 299zl ale naprawdę warto wydać te kasę i bede każdemu polecać.

Dziewczyny mam jeszcze pytanie do doświadczonych mam. Kupiłam dzis linomag maść i powiedzcie mi czy używacie go przy każdym przewijaniu? Bo na opakowaniu jest info, ze stosować 1-3 razy dziennie i juz sama nie wiem.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
oj 300 zl to dla mnie za duzo jak za spiworek, zostane przy tym z Coccodrillo :)

Odnośnie ruchu to ja sie staram codziennie przynajmniej 40 minut spaceru zrobić plus dwa razy w tygodniu zajęcia aktywna w ciąży i zależy od dnia albo codziennie albo co drugi dzien ręce z ciężarkami, biceps, triceps, ramiona i przysiady z piłka (piłka przy ścianie pod odcinkiem lędźwiowym i przysiady z ciężarkami 2x2kg - uwaga to ćwiczenie jest super na kręgosłup! Bo odcinek lędźwiowy sie masuje ta piłka) naprawdę duzo daje ta aktywność [emoji4] dzis pani w aptece jak kupowałam linomag juz do wyprawki do szpitala nie mogła uwierzyć, ze to juz 7 mc ciąży [emoji4] miło mi sie zrobiło [emoji6]

Dzien dobry :)

Przybijam piatke tym co maja problemy z kregoslupem. Ja nie dosc, ze za szybko roslam jak bylam mlodsza i mam wade postawy to jeszcze w pierwszej pracy w UK mialam wypadek w pracy i uszkodzili mi odcinek ledzwiowy. W wakacje jak bylam w Polsce odwiedzilam paru lekarzy, zrobilam szyte na miare wkladki do butow i dostalam zestaw cwiczen. Zawzielam sie na yoge a po ciazy chce jeszcze pilates na wzmocnienie miesni przy kregoslupie bo to naprawde nie ma zartow. Strach sie bac co bedzie za pare lat [emoji32]

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

To mnie trochę zmartwiłyście wagą cybexa. A już myślałam, że się zdecydowałam w 100% na fotelik. Cybex ma dobre opinie, jest bezpieczny i ładnie wygląda, więc dla mnie to był pewniak. Tylko ta waga...

Tylko za ta waga cybexa idzie bezpieczeństwo, bo ob ma wbudowane takie boczne uchwyty wyciągane chroniące dziecko przy zderzeniach bocznych.

Na wagę jest rozwiazanie, bo do każdego wózka do ramy można dokupić adaptery i zamiast nosić to po prostu wpinać i przewozić [emoji846]

Tylko za ta waga cybexa idzie bezpieczeństwo, bo ob ma wbudowane takie boczne uchwyty wyciągane chroniące dziecko przy zderzeniach bocznych.

Na wagę jest rozwiazanie, bo do każdego wózka do ramy można dokupić adaptery i zamiast nosić to po prostu wpinać i przewozić [emoji846]

jak ja zamawialam wozek to ich tam uczulilam, ze maja mi dobre adaptery dobrac do cybexa :)

Odnośnie ruchu to ja sie staram codziennie przynajmniej 40 minut spaceru zrobić plus dwa razy w tygodniu zajęcia aktywna w ciąży i zależy od dnia albo codziennie albo co drugi dzien ręce z ciężarkami, biceps, triceps, ramiona i przysiady z piłka (piłka przy ścianie pod odcinkiem lędźwiowym i przysiady z ciężarkami 2x2kg - uwaga to ćwiczenie jest super na kręgosłup! Bo odcinek lędźwiowy sie masuje ta piłka) naprawdę duzo daje ta aktywność [emoji4] dzis pani w aptece jak kupowałam linomag juz do wyprawki do szpitala nie mogła uwierzyć, ze to juz 7 mc ciąży [emoji4] miło mi sie zrobiło [emoji6]

Zazdroszczę tego brzuszka... my z mężem zamawialiśmy ostatnio firany do dwóch pokoi. Po odbiór wybrał się sam, bo ja wolałam małą rundkę po sklepach w galerii ;) M. przychodzi z torbą i szyderczym uśmieszkiem, więc dopytuję co mu tak radośnie po wizycie u pań, a on mi na to, że kobitka w sklepie zapytała jak się czuje małżonka i czy już urodziła, na co M. powiedział, że nieee, bo termin dopiero na grudzień itd., na co kobitka: aaaa, bo taki duży brzuch już miała ostatnio. Ale to tylko jedno tam siedzi?

Normalnie facepalm to mało :p

reklama
Zazdroszczę tego brzuszka... my z mężem zamawialiśmy ostatnio firany do dwóch pokoi. Po odbiór wybrał się sam, bo ja wolałam małą rundkę po sklepach w galerii ;) M. przychodzi z torbą i szyderczym uśmieszkiem, więc dopytuję co mu tak radośnie po wizycie u pań, a on mi na to, że kobitka w sklepie zapytała jak się czuje małżonka i czy już urodziła, na co M. powiedział, że nieee, bo termin dopiero na grudzień itd., na co kobitka: aaaa, bo taki duży brzuch już miała ostatnio. Ale to tylko jedno tam siedzi?

Normalnie facepalm to mało :p

Mógł juz wredny nie powtarzać tego Tobie [emoji12]

Do góry