Fakt 1.70zl ale nie tylko od każdej ciężarnej ale od każdej kobiety. Nie wiem czy zdajecie sobie sprawę że co mc NFZ płaci Waszej położnej, pielęgniarce i lekarzowi pierwszego kontaktu. Nie są to wielkie kwoty ale która z Was wie kto jest Wasza pielęgniarka?? Albo że polozna bierze miesiąc w miesiąc za Wasza mamę, babcie itd.... także one wychodzą na tym do przodu. Bo wg kontraktu od 25tc każda z nas powinna mieć wizytę w domu takiej położnej, przyznać się u kogo była?!!! Moja która wybrałam w zeszłym roku dzwoniła do mnie jak córka a ja jej ze w ciąży jestem to mnie zaprosiła na szkołę rodzenia za free na której ona wykłada ale nie skorzystałam bo jakoś czasu nie mam i przy kolejnym dziecku nie czuje potrzeby... ale gdyby mi ktoś to zaproponował przy pierwszym skakalabym z radościNo nareszcie dobre wieści
Tak położna należy się każdej ciężarnej.
Wg nowych przepisów po 25 tyg przychodzi co tydzień, a po 32 chyba 2 razy w tyg, moja położna tak mi mówiła.
Ale Masakra, wiecie że one miesięcznie dostają 1 zl 70 gr miesięcznie za jedną ciężarna???? Szok. Niesprawiedliwe wg mnie
Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom