reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

No nareszcie dobre wieści :)
Tak położna należy się każdej ciężarnej.
Wg nowych przepisów po 25 tyg przychodzi co tydzień, a po 32 chyba 2 razy w tyg, moja położna tak mi mówiła.
Ale Masakra, wiecie że one miesięcznie dostają 1 zl 70 gr miesięcznie za jedną ciężarna???? Szok. Niesprawiedliwe wg mnie
Fakt 1.70zl ale nie tylko od każdej ciężarnej ale od każdej kobiety. Nie wiem czy zdajecie sobie sprawę że co mc NFZ płaci Waszej położnej, pielęgniarce i lekarzowi pierwszego kontaktu. Nie są to wielkie kwoty ale która z Was wie kto jest Wasza pielęgniarka?? Albo że polozna bierze miesiąc w miesiąc za Wasza mamę, babcie itd.... także one wychodzą na tym do przodu. Bo wg kontraktu od 25tc każda z nas powinna mieć wizytę w domu takiej położnej, przyznać się u kogo była?!!! Moja która wybrałam w zeszłym roku dzwoniła do mnie jak córka a ja jej ze w ciąży jestem to mnie zaprosiła na szkołę rodzenia za free na której ona wykłada ale nie skorzystałam bo jakoś czasu nie mam i przy kolejnym dziecku nie czuje potrzeby... ale gdyby mi ktoś to zaproponował przy pierwszym skakalabym z radości :)

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Czaaad! Ja tez mam ambitny plan zrobienia na drutach kocyka dla Jasia :) Postanowilam sobie, ze zaczne dziergac tak za miesiac jak juz bedzie mi ciezej i bede zmuszona wiecej siedziec w domu. Chwal nam sie tutaj postepami koniecznie! :)

Ja tez zwolnilam tempo, ale staram sie byc jak najbardziej aktywna bo boje sie zasiedzenia w domu. Tez czuje sie jak babcia, marudze i narzekam i mam takie dni. ze az mi sie ryczec z bezsilnosci chce. Pracowac chce jak najdluzej, nie w takim wymiarze jak do tej pory, ale chce dzialac poki moge. Ciesze sie, ze jutro wizyta bo sobie wkrecam od paru dni, ze Maly strasznie nisko siedzi. Na jakiej wysokosci Wy czujecie swoje brzdace zazwyczaj?
u mnie mlodsza ciaza, ale mam wrazenie czesto, ze mlody jest na pecherzu, teraz jakos tak dziwnie kopie, bardzo nisko i tak jakbym z tylu go czula, a z reguly kolo pepka i po bokach go czuje

U mnie kopie na linii pępka lub w podbrzusze. A co do położnej to co ona da u nas w ośrodku jest polozna i ona ma przychodzić. A te prywatne miala moja siostra obiecali cuda wianki ze z nia na porodowke pojedzie i ze przychodzić bd. Kasę wziela a byla raz po porodzie i przy po rodzie q ogol.

U mnie kopie na linii pępka lub w podbrzusze. A co do położnej to co ona da u nas w ośrodku jest polozna i ona ma przychodzić. A te prywatne miala moja siostra obiecali cuda wianki ze z nia na porodowke pojedzie i ze przychodzić bd. Kasę wziela a byla raz po porodzie i przy po rodzie q ogol.
u nas sa polozne i ide do rodzinnej by dala mi namiary na najlepsze

u mnie mlodsza ciaza, ale mam wrazenie czesto, ze mlody jest na pecherzu, teraz jakos tak dziwnie kopie, bardzo nisko i tak jakbym z tylu go czula, a z reguly kolo pepka i po bokach go czuje
No wlasnie ja Malego czuje non stop na pecherzu, baaaardzo rzadko jest wyzej, po bokach czuje go sporadycznie. Zazwyczaj siedzi nisko i tam tez kopie. Troche mnie to schizuje :/

Ja w końcu wyladowalam na ip
Prawdopodobnie problem mam z wątroba w poniedziałek mam przyjść na kontrolę chyba, że dalej będą wymioty to wtedy szybciej
Póki co czekam na wyniki krwi pod kątem wątroby i trzustki
Z Emilka wszystko w porządku waży 850gram szyjka mi się skrocila o 1cm

Już coś pogoda się zmieniła i nie mam siły. Wypompowana się czuję. A jeszcze oczywiście przygoda z ubrankami. Na kilku sztukach drewniane spinacze porobiły mi plamy :( nie mam siły do prania dziś a muszę póki świeże plamy.

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
Ja w końcu wyladowalam na ip
Prawdopodobnie problem mam z wątroba w poniedziałek mam przyjść na kontrolę chyba, że dalej będą wymioty to wtedy szybciej
Póki co czekam na wyniki krwi pod kątem wątroby i trzustki
Z Emilka wszystko w porządku waży 850gram szyjka mi się skrocila o 1cm

No to też już kawał Emillki :) Super.
A co z wątrobą Ci zdiagnozowali? To ta cholestaza?
Zdrówka!

Do góry