reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
W Policach kochana! Byłam tez na IP w zdrojach i niestety tam jedna wielka porażka pod kazdym wzgledem jak dla mnie. Po prostu niebo a ziemia :)

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja w zdrojach urodziłam, fakt szpital piękny, ale położne, lekarze i pielęgniarki od noworodków to porażka, nikt nie chce pomóc, nic nie mówią o postępach porodu, traktują taśmowo. Jeżeli w tej ciąży wywiaza mnie do Szczecina to wolałabym do Polic, mimo że to na drugim końcu miasta.

Dziewczyny a mam do was jeszcze pytanie. Od jakis 2 moze 3 tygodni mam plamy na jezyku I takie jakby ślaczki - nigdy wczesniej czegos takiego nie mialam [emoji33] Moze ktoras z was miala cos takiego?:D

Creativo, jeżeli to cholestaze to wcześniej rozwiążą ciaze. Ja jestem dzieckiem z cholestazy, moja mama urodziła mnie w 38 tyg przez CC i wszystko było dobrze. Pojechała do szpitala bo strasznie skóra ja swedziala, spuchla i zmienił jej się kolor skóry.
Trzymam kciuki za Ciebie oby wszystko było ok!!!

A ja wróciłam z ogrodu, wypieliłam tunel 8 zebrowy, wypielilam buraki, kawał poletka z winogronami, zebrałam miskę malin i borówki amerykańskie, całą kobialkę pomidorów,psiaki i koty nakarmilam oraz ozdobne kurki...Podlałam tunel. Jestem padnieta... Mój syn również. Sam mnie już zaciągnął na drzemkę i zasnął w 5 sekund...

I zdziwiona jestem że aż tyle zrobiłam. Rodziców nie ma, ktoś musi dbać o gospodarstwo ogrodnicze....
Obiadu nie zdążyłam zrobić. Za 30 minut wraca mąż, niech on robi ja Idę się kmnac
...

Creativo, jeżeli to cholestaze to wcześniej rozwiążą ciaze. Ja jestem dzieckiem z cholestazy, moja mama urodziła mnie w 38 tyg przez CC i wszystko było dobrze. Pojechała do szpitala bo strasznie skóra ja swedziala, spuchla i zmienił jej się kolor skóry.

A ja wróciłam z ogrodu, wypieliłam tunel 8 zebrowy, wypielilam buraki, kawał poletka z winogronami, zebrałam miskę malin i borówki amerykańskie, całą kobialkę pomidorów,psiaki i koty nakarmilam oraz ozdobne kurki...Podlałam tunel. Jestem padnieta... Mój syn również. Sam mnie już zaciągnął na drzemkę i zasnął w 5 sekund...

I zdziwiona jestem że aż tyle zrobiłam. Rodziców nie ma, ktoś musi dbać o gospodarstwo ogrodnicze....
Obiadu nie zdążyłam zrobić. Za 30 minut wraca mąż, niech on robi ja Idę się kmnac
...
Nie wiem czy to dobry pomysł ze tak sie meczysz. Troszke za duzo obowiązków bierzesz na siebie kochana

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Okej nie pamiętam już ale to normalne że po praniu i wyschnięciu ubranka są sztywne i że zmiękną po prasowaniu prawda? Jakoś dziś nie mam siły myśleć

cb7wugpju04jz4q8.png

Ja w końcu wyladowalam na ip
Prawdopodobnie problem mam z wątroba w poniedziałek mam przyjść na kontrolę chyba, że dalej będą wymioty to wtedy szybciej
Póki co czekam na wyniki krwi pod kątem wątroby i trzustki
Z Emilka wszystko w porządku waży 850gram szyjka mi się skrocila o 1cm

Oj nie dobrze ale grunt że z mała wszytko ok. mniejmy nadzieję że to nie żadne paskudne dolegliwości i szbciutko ci mina

...

Nie wiem czy prace przy ziemi to dobry pomysł... To najlepszy sposób na złapanie toksoplazmozy...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny
Ciężko mi Was nadrobić, bo nie mogę za długo siedzieć, bo mnie młody gniecie.
My dziś drugi dzień przedszkola i bez problemu znowu. No i dogadałam się z firmą, która żywi dzieci i nie będę musiała przynosić swojego jedzenia dla synka, bo zgodzili się zapewnić posiłki specjalnie dla niego, zgodne z jego dietą. Wprawdzie będę płacić prawdopodobnie 2-3 zł więcej dziennie niż inne dzieci (pozostałe mają dniówkę 9 zł), ale myślę, że warto, zważywszy ile to zachodu prowadzić w domu 2 oddzielne kuchnie i myśleć co ugotować, żeby mógł to zjeść.
Heh dzięki dziewczyny. U mnie to raczej długofalowa inwestycja. Ja swoje własne mieszkanie mam więc dom byłby z przeznaczeniem na kiedyś-tam-za-5-lat-przeprowadzke ale na chwilę obecną to byłby taki domek-na-wsi na wakacje na lato. I wszelkie siły czy wolne pieniążki szły by w odnawianie go.
W każdym razie trzymajcie kciuki żeby wypaliło.
Ale powiem wam że taki kawałek raju.. lasy wszędzie :)
received_10153704761817461-jpeg.770875
/>
cb7wugpju04jz4q8.png

cb7wugpju04jz4q8.png
Pięknie :happy:

O MATKOO MACIUŚ ŻYJE[emoji4] [emoji4] [emoji4]
Lekarze mówią że teraz będzie już tylko lepiej [emoji5] [emoji4] [emoji5] [emoji5] popłakałam się z radości! !!

cb7wugpju04jz4q8.png
Super! Fantastyczna wiadomość. Bardzo się cieszę. :happy:

Dziękujemy Wam bardzo ze się modlicie za Maciusia. My juz po tym ciężkim dniu w domu.. Maciuś odpoczywa po operacji. Wycieli mu troche jelit które juz byly martwe i teraz trzeba czekac. Ale lekarze jak i pielęgniarki sa dobrej myśli i nas pocieszają ze teraz będzie tylko lepiej. Bo przed operacja widzieli wszystko w czarnych kolorach i nawet go ochrzcilismy gdyby cos miało sie stać. Ale bedzie dobrze. Wierzymy w to.
Maciuś to silny chłopak. Tyle już przetrwał, że teraz na pewno da radę.

Powiem Wam ze trzy godziny wczoraj czekaliśmy na niego. Ogromny stres i niewiadoma co sie tam tak długo dzieje.. Wzięli go przed 17 a przed 20 dopiero go przywieźli.. Jak sie dowiedzieliśmy to sama operacja aż tyle nie trwała tylko dlugo go przygotowywali. jak bedziemial kilka miesięcy to znowu go czeka operacja podlaczenia tych jelitek do odbytu bo teraz ma sztuczny czyli rurkę pociagnieta na zewnątrz bo tak bylo trzeba. Maciuś da rade kochane. Bardzo dużo osób w niego wierzy rodzina znajomi, wy kochane ciocie :)

Teraz sobie mysle ze może niepotrzebnie wam pisałam ze tak wcześnie urodziłam.. Ja w ogóle nie miałam predyspozycji do przedwczesnego porodu.. Nikt sie nie spodziewal.. Tym bardziej ze mam dopiero 21 lat, jestem młoda, zdrowa, maz tak samo tylko ze on 28. Cala ciążę mialam bezproblemowa.. A tu nagle sie zaczelo i musimy z tym zyc. Czy nie uważacie że za duzo na nasze mlode barki spadlo? Ale wierzymy ze tak miało być i musimy sie cieszyc kazdym dniem z Maciusiem .
Moje opowiesci spotegowaly to u was strach :(. Przepraszam Was. Wy wytrwacie do grudnia a jak nie to chociaż listopada. zobaczycie
Jesteśmy tu nie tylko po to, żeby pisać o pierdołach typu kolor wózka, ale żeby wspierać się w trudnych chwilach. Historie takie jak ta Twojego synka się zdarzają i wszystkie o tym wiemy. Dobrze, że napisałaś, bo na pewno Twojej psychice pomaga, że wiesz, że tyle osób trzyma za Was kciuki.

A no to nie wiedziałam że tak jest. Siostra moja miała cukrzycę i nie miała cc, rodziła naturalnie wywołany poród.

cb7wugpju04jz4q8.png
Moja kuzynka miała cukrzycę ciążową i urodziła normalnie, w terminie i bez wywoływania.

Ja w końcu wyladowalam na ip
Prawdopodobnie problem mam z wątroba w poniedziałek mam przyjść na kontrolę chyba, że dalej będą wymioty to wtedy szybciej
Póki co czekam na wyniki krwi pod kątem wątroby i trzustki
Z Emilka wszystko w porządku waży 850gram szyjka mi się skrocila o 1cm
Ojej, to nie wesoło. To nie cholestaza? Mam nadzieję, że wizyta wcześniejsza niż w poniedziałek nie będzie konieczna i że lekarze szybko uporają się z tym problemem z wątrobą.

reklama
Joshi widzisz ja bardzo sie cieszę z ciąży. Ale czasami żałuje ze dopuscilam do trzeciej ciąży wiedząc jaka mam wadę macicy. Pozwoliłam jej zaistnieć, ale jakby co to sama jej zaszkodzę. Nie wiem jak bym to przeżyła. Dodatkowo Dzis odebrałam glukometr i zacYnam dietę i klucia. Chciałam przytyć żeby dziecko miało z Czego rosnąć i d....a muszę być na diecie. Znalazłam ładne ubrania dla wcześniaków na ogłoszeniach i chyba wyślę męża po nie.

Do góry