reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
elifit no pewnie, że tak :) Ale w praktyce to mnie ciągnie do tyłu i boję się, że przepadnę. Właśnie wyczytałam u nas na wątku mój kolejny objaw - trudności w oddychaniu wieczorem. Na szczęście rano już ok, aż zapomniałam, że coś wczoraj się działo ;)

Hej dziewczyny.
Nie dam rady nadrobić. Prawie 400 postów.
Widzę nowe mamy- witam.
Ja znów na Mazurach z dzieciakami. Bliźniaki w brzuchu grzeczne. Wczoraj byliśmy na grzybach. Znów w okolicznych lesie czyli najbardziej przebranym. Godzina zbierania i dziś jajecznica z kurkami :)
1470809689195.jpg

Najlepsze jest to że nie musiałam robić akrobacji bo moje dzieci na hasło "grzyb", przebiegały i wygrywali go za mnie.

Ja już nie mogę butów sama wiązać. Ostatnio męża o to prosiłam :( jak ja dotykam do porodu? Też już tak macie?

Moja siostrzenica ostatnio przebiegła i zapytała się mamy: Mamo kiedy będziesz miała taki brzuch jak ciocia Kasia? :/
Znając życie to pewnie nigdy bo ona w ciąży z córką miała taki jak ja aktualnie w 4 mcu. Ludzie nie wierzyli że w ciąży jest. (Ona jest dokładnie 10 tyg do tyłu względem mnie i tylko z jedną istotą). Ja gruba ona szczupak. Może uda nam się zrobić kiedyś nasze zdjęcie z brzucha :)

Co do glukozy to tym razem kupiłam o smaku cytrynowym. Pomogło. Nie wymiotowalam. Sukces. Ale wcale nie było tak fajnie bo po godzinie byłam tak głodna, że już bym się przełamała i coś zjadła. Na szczęście zadzwoniła siostra i mnie zagadala. Zapomniałam o jedzeniu. Udało się dorwać. Uważam, że to badanie to męka dla ciężarnych.

Rozpisałam się. Sorry. :)
Miłego dnia :)
Na Mazurach pochmurnie.

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1470809689195.jpg
    1470809689195.jpg
    171 KB · Wyświetleń: 215
Dziewczyny strasznie mnie bolą plecy, odcinek lędźwiowy po prawej stronie i juz nie wiem czy to kręgosłup promieniuje czy nerka mnie boli [emoji12] ale tak od trzech dni i naprawdę mocno... Moze to od tego, ze brzuch mi zaczął rosnąć mocniej... Rok temu miałam wypadek samochodowy i od tego czasu cały czas cos mi pobolewanie w tym kręgosłupie, ale troche wyżej i to tez sie odzywa... W piątek mam wizytę u lekarza to sie dowiem co i jak...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

k8sad nie przejmuj się, ja właśnie mam podobne zaległości :D Zazdroszczę Mazur :) Nie byłam już ładnych kilka lat. w tym roku już też raczej się nie uda. Obecnie na obozie na Mazurach jest moja córka. szczęściara...

Grzyby super! Dobrze, że Twoje dzieci mają takiego dobrego przewodnika - sokole oko ;-) A Ty masz dzielnych pomagaczy.

Ciekawa jestem, czy gdzieś w Polsce jest dzisiaj ładnie... U nas mieli zacząć dziś kostkę brukową, przyjechali i się szwendają po deszczu, bo nie można nic zacząć... więc mierzą, patrzą, piją kawę i jedzą ciasto :)

Dziewczyny strasznie mnie bolą plecy, odcinek lędźwiowy po prawej stronie i juz nie wiem czy to kręgosłup promieniuje czy nerka mnie boli [emoji12] ale tak od trzech dni i naprawdę mocno... Moze to od tego, ze brzuch mi zaczął rosnąć mocniej... Rok temu miałam wypadek samochodowy i od tego czasu cały czas cos mi pobolewanie w tym kręgosłupie, ale troche wyżej i to tez sie odzywa... W piątek mam wizytę u lekarza to sie dowiem co i jak...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
a nie rwa? nie idzie ci na biodro i nogę?

Ksad zjadłabym kurek omnomnom :p

reklama
Aneta, nie koniecznie musi być cukrzyca w kolejnej ciąży. Moja przyjaciółka w pierwszej ciąży miała taką cukrzycę, że przyjmowała 30 jednostek po posiłku, a w drugiej ciąży już nie miała cukrzycy i wyniki super. A moja kuzynka w dwóch pierwszych ciążach miała cukrzycę w trzeciej nie.
Ja regularnie badam cukier i zawsze było spoko. Przedwczoraj mierzylam i było naczczo 88.

Nie wiem co się dzisiaj stalo, czy nagle mi skoczył.

Lux ja też z reguły po posiłku mam 115 lub 120, nie wiem czy to przez wczorajsza kolacje

Do góry