reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2016

Witam wszystkie dziewczyny :-) ja niedawno wstałam i jem właśnie śniadanko :-D. Też mnie bardzo boli kręgosłup nie mogę za długo stać bo tragedia :| muszę poleżeć i dopiero mi lepiej.

reklama
Właśnie czytam o św. Zofii i duzo osób pisze, ze ten szpital jest tak obłożony, kazdy chce w nim rodzic, ze bardzo często odsyłają pacjentki do innego szpitala jak juz przyjeżdzają w trakcie porodu... Praski kantem plus, ze sa sale dwuosobowe, łazienka z prysznicem na każda sale, a sala do porodu jest wyposażona w KTG, które jest mierzone bez przerwy (jakiś system w sali jest zamontowany) a nie tylko co jakiś czas kontrolnie.

Szczerze mówiąc juz robię sie głupia jeśli chodzi o wybór szpitala [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Też o tym słyszałam. Ale jeszcze nie słyszałam, że jak kobieta w cm przychodzi to jej nie przyjmują. Poza tym wszystkim dziewczynom ustalają termin cc i zawsze przyjmują. A jeśli po wynikach i badaniu wyjdzie, że coś jest nie tak od razu zostawiają na oddziale.

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

Też o tym słyszałam. Ale jeszcze nie słyszałam, że jak kobieta w cm przychodzi to jej nie przyjmują. Poza tym wszystkim dziewczynom ustalają termin cc i zawsze przyjmują. A jeśli po wynikach i badaniu wyjdzie, że coś jest nie tak od razu zostawiają na oddziale.

Jeżeli mowa o cesarce to oczywiście [emoji4] ja myślami jestem przy porodzie naturalnym po prostu [emoji6]

Ksad jak ja Ci tych mazur zazdrosZczę. U mamy ponad dwa lata nie bylam [emoji24] uwielbiam mazury poznym latem i jesienią. Jest pięknie i ten zapach lasu. Teeeesknie:(

Witajcie, ja nie pojechałam na glukozę, bo cukier naczczo z glukometru wyszedł mi 115. Tragedia!!!! :(
Pojadę jutro lub za tydzień, muszę mieć dobry wynik chociaż naczczo. Dla mnie to tragedia rodzić tak daleko, bez żadnej pomocy . Ryczeć mi się chce, bo nigdzie w miastach ościennych nie przyjmą mnie na poród, znów mnie wyrzuca do Szczecina, a tam jest rzeźnia nie porodowka
Ej kochana, masz police, gdzie jest super o ile tak można powiedzieć o szpitalu. Ja aktualnie jestem w zdrojach leze na patoli. Ogólnie nie jest najgorzej chociaż mnie wkurzyli samym tym,że tu muszę być... jeśli szczecin to tylko nie decyduj się na pomorzany. Za nic w świecie!

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Właśnie czytam o św. Zofii i duzo osób pisze, ze ten szpital jest tak obłożony, kazdy chce w nim rodzic, ze bardzo często odsyłają pacjentki do innego szpitala jak juz przyjeżdzają w trakcie porodu... Praski kantem plus, ze sa sale dwuosobowe, łazienka z prysznicem na każda sale, a sala do porodu jest wyposażona w KTG, które jest mierzone bez przerwy (jakiś system w sali jest zamontowany) a nie tylko co jakiś czas kontrolnie.

Szczerze mówiąc juz robię sie głupia jeśli chodzi o wybór szpitala [emoji6]

warto pochodzić do lekarza który tam przyjmuje, a najlepiej do dr Puzyny, ordynatora. Wtedy nie odmówią. ale tak to prawda że jest obłozenie bo dziewczyny z całej PL tam jeżdżą. to jest jeden z niewielu spzitali gdzie personel wspiera w decyzji porodu sn po 1cc lub 2cc, ba nawet po 3cc dr Puzyna mógłby się zgodzić.

Dzień dobry
Dzień dobry,

Przeszła burza i jest czym oddychać. Nie wyspałam się, Zu przylazła w nocy i mnie budziła.

Dziś chyba posiedzimy w domu, ewentualnie spacer uskutecznimy.
Trochę mam takie dni świstaka, co dzień to samo, a tu się sierpień szybko skończy i rok szkolny zacznie.
No nic, trzeba się czymś produktywnym zając.

Miłego dnia
No u nas na razie nie ma mowy o spacerze, bo leje :sad:

Witajcie, ja nie pojechałam na glukozę, bo cukier naczczo z glukometru wyszedł mi 115. Tragedia!!!! :(
Pojadę jutro lub za tydzień, muszę mieć dobry wynik chociaż naczczo. Dla mnie to tragedia rodzić tak daleko, bez żadnej pomocy . Ryczeć mi się chce, bo nigdzie w miastach ościennych nie przyjmą mnie na poród, znów mnie wyrzuca do Szczecina, a tam jest rzeźnia nie porodowka
Nie wiedziałam, że z cukrzycą nie wszędzie można rodzić. Mam nadzieję, że jednak nie będzie u Ciebie tak źle.

Niech leci jeszcze szybciej zeby juz listopad byl :D jak sie czujesz w 25 tyg? ;)

Oj nie, byle ten czas nie uciekał. Ja jeszcze nic nie kupiłam, nic nie gotowe. No zero, null. Ja to bym najchętniej jeszcze z rok w tej ciązy pochodziła, żeby być gotowa.

Hej dziewczyny.
Nie dam rady nadrobić. Prawie 400 postów.
Widzę nowe mamy- witam.
Ja znów na Mazurach z dzieciakami. Bliźniaki w brzuchu grzeczne. Wczoraj byliśmy na grzybach. Znów w okolicznych lesie czyli najbardziej przebranym. Godzina zbierania i dziś jajecznica z kurkami :)
Zobacz załącznik 766948
Najlepsze jest to że nie musiałam robić akrobacji bo moje dzieci na hasło "grzyb", przebiegały i wygrywali go za mnie.

Ja już nie mogę butów sama wiązać. Ostatnio męża o to prosiłam :( jak ja dotykam do porodu? Też już tak macie?

Moja siostrzenica ostatnio przebiegła i zapytała się mamy: Mamo kiedy będziesz miała taki brzuch jak ciocia Kasia? :/
Znając życie to pewnie nigdy bo ona w ciąży z córką miała taki jak ja aktualnie w 4 mcu. Ludzie nie wierzyli że w ciąży jest. (Ona jest dokładnie 10 tyg do tyłu względem mnie i tylko z jedną istotą). Ja gruba ona szczupak. Może uda nam się zrobić kiedyś nasze zdjęcie z brzucha :)

Co do glukozy to tym razem kupiłam o smaku cytrynowym. Pomogło. Nie wymiotowalam. Sukces. Ale wcale nie było tak fajnie bo po godzinie byłam tak głodna, że już bym się przełamała i coś zjadła. Na szczęście zadzwoniła siostra i mnie zagadala. Zapomniałam o jedzeniu. Udało się dorwać. Uważam, że to badanie to męka dla ciężarnych.

Rozpisałam się. Sorry. :)
Miłego dnia :)
Na Mazurach pochmurnie.

Uwielbiam zbierać grzyby, tylko nie mam z kim chodzić od kilku lat. :sad: Ja sobie jeszcze całkiem nieźle sprawnościowo radzę, wszystko przy sobie zrobię...gdyby tyle jeszcze nie mieć tego bólu kręgosłupa...

reklama
Antiope ja tez nic gotowego nie mam ale poziom zamartwiania sie o dzidzie u mnie przechodzi wszystkie normy i trochę juz tym zmeczona jestem :(

Znowu drugą noc mi sie snilo ze synka mam w brzuchu. Co jest grane? Intuicja czy cos :D heheh a ja juz sie nastawilam ze księżniczka bedzie :D

Do góry