reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2016

reklama
elifit no pewnie, że tak :) Ale w praktyce to mnie ciągnie do tyłu i boję się, że przepadnę. Właśnie wyczytałam u nas na wątku mój kolejny objaw - trudności w oddychaniu wieczorem. Na szczęście rano już ok, aż zapomniałam, że coś wczoraj się działo ;)

Hej dziewczyny.
Nie dam rady nadrobić. Prawie 400 postów.
Widzę nowe mamy- witam.
Ja znów na Mazurach z dzieciakami. Bliźniaki w brzuchu grzeczne. Wczoraj byliśmy na grzybach. Znów w okolicznych lesie czyli najbardziej przebranym. Godzina zbierania i dziś jajecznica z kurkami :)
1470809689195.jpg

Najlepsze jest to że nie musiałam robić akrobacji bo moje dzieci na hasło "grzyb", przebiegały i wygrywali go za mnie.

Ja już nie mogę butów sama wiązać. Ostatnio męża o to prosiłam :( jak ja dotykam do porodu? Też już tak macie?

Moja siostrzenica ostatnio przebiegła i zapytała się mamy: Mamo kiedy będziesz miała taki brzuch jak ciocia Kasia? :/
Znając życie to pewnie nigdy bo ona w ciąży z córką miała taki jak ja aktualnie w 4 mcu. Ludzie nie wierzyli że w ciąży jest. (Ona jest dokładnie 10 tyg do tyłu względem mnie i tylko z jedną istotą). Ja gruba ona szczupak. Może uda nam się zrobić kiedyś nasze zdjęcie z brzucha :)

Co do glukozy to tym razem kupiłam o smaku cytrynowym. Pomogło. Nie wymiotowalam. Sukces. Ale wcale nie było tak fajnie bo po godzinie byłam tak głodna, że już bym się przełamała i coś zjadła. Na szczęście zadzwoniła siostra i mnie zagadala. Zapomniałam o jedzeniu. Udało się dorwać. Uważam, że to badanie to męka dla ciężarnych.

Rozpisałam się. Sorry. :)
Miłego dnia :)
Na Mazurach pochmurnie.

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1470809689195.jpg
    1470809689195.jpg
    171 KB · Wyświetleń: 220
Dziewczyny strasznie mnie bolą plecy, odcinek lędźwiowy po prawej stronie i juz nie wiem czy to kręgosłup promieniuje czy nerka mnie boli [emoji12] ale tak od trzech dni i naprawdę mocno... Moze to od tego, ze brzuch mi zaczął rosnąć mocniej... Rok temu miałam wypadek samochodowy i od tego czasu cały czas cos mi pobolewanie w tym kręgosłupie, ale troche wyżej i to tez sie odzywa... W piątek mam wizytę u lekarza to sie dowiem co i jak...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

k8sad nie przejmuj się, ja właśnie mam podobne zaległości :D Zazdroszczę Mazur :) Nie byłam już ładnych kilka lat. w tym roku już też raczej się nie uda. Obecnie na obozie na Mazurach jest moja córka. szczęściara...

Grzyby super! Dobrze, że Twoje dzieci mają takiego dobrego przewodnika - sokole oko ;-) A Ty masz dzielnych pomagaczy.

Ciekawa jestem, czy gdzieś w Polsce jest dzisiaj ładnie... U nas mieli zacząć dziś kostkę brukową, przyjechali i się szwendają po deszczu, bo nie można nic zacząć... więc mierzą, patrzą, piją kawę i jedzą ciasto :)

Dziewczyny strasznie mnie bolą plecy, odcinek lędźwiowy po prawej stronie i juz nie wiem czy to kręgosłup promieniuje czy nerka mnie boli [emoji12] ale tak od trzech dni i naprawdę mocno... Moze to od tego, ze brzuch mi zaczął rosnąć mocniej... Rok temu miałam wypadek samochodowy i od tego czasu cały czas cos mi pobolewanie w tym kręgosłupie, ale troche wyżej i to tez sie odzywa... W piątek mam wizytę u lekarza to sie dowiem co i jak...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
a nie rwa? nie idzie ci na biodro i nogę?

Ksad zjadłabym kurek omnomnom :p

reklama
Aneta, nie koniecznie musi być cukrzyca w kolejnej ciąży. Moja przyjaciółka w pierwszej ciąży miała taką cukrzycę, że przyjmowała 30 jednostek po posiłku, a w drugiej ciąży już nie miała cukrzycy i wyniki super. A moja kuzynka w dwóch pierwszych ciążach miała cukrzycę w trzeciej nie.
Ja regularnie badam cukier i zawsze było spoko. Przedwczoraj mierzylam i było naczczo 88.

Nie wiem co się dzisiaj stalo, czy nagle mi skoczył.

Lux ja też z reguły po posiłku mam 115 lub 120, nie wiem czy to przez wczorajsza kolacje

Do góry