reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2016

pajuinka moje pierwsze nie było przenoszone ale fakt że z synem termin usg wcześniej o 1 tydzień wypadał.

Piersi mnie czasem swędzą, generalnie to mnie sutki bolą coraz gorzej ale na sczęście mniej się cycujemy niż wcześniej.

reklama
Prezent to taki ekstra już dla całej rodzinki,:) wiecie jaka jestem szczęśliwa, że będę mamą coś pięknegoo... a czy czujesz może już ruchy maleństwa .. do tej pory czułam delikatne pukniecia wczoraj coś pierwszy raz poczuła coś w stylu jak by miejsce maleństwo sobie zmieniało .. szok jeszcze od koleżanki mam pożyczony detektor cudownie jest słuchać serduszka każdego wieczoru dziołchy polecam wam :)
czuje od dwoch tygodni ruchy, choc nie codziennie, np niedziele mlody mail leniwa

No u mnie początek ruchów także jestem podekscytowana tym początkiem dla mnie :) Lecę po wynik boję się że wyjdzie cukrzyca ciążowa także tego trzymajcie knykcie za mnie :)

Ja dzisiaj również robiłam morfologie, mocz, TSH, i glukoze z obciążeniem miałam szybciej robioną bo z krwi wyszła mi wysoka bo 101 właśnie się szykuje po odbiór dam znac jak u mnie ale ja ostatnio miałam za dużo białka w moczu dlatego też jestem ciekawa jak u mnie z tym wyjdzie :)

No to życzę dobrych wyników, żeby wszystko było w normie :)

Ketony oznaczają lekkie odwodnienie. Więcej wody w upały trzeba pić.

No czytałam właśnie na ten temat, możliwe, że za mało piję, muszę się poprawić ;) i że występują również przy cukrzycy, ale ostatnio wynik z cukru miałam dobry, niedługo czeka mnie test obciązenia glukozą, to zobaczymy, mam nadzieję , że będzie ok.

Co do biustu to mnie nie swędzi, ale mam mega suchą skórę, zawsze miałam suchą, ale teraz jeszcze bardziej. A w Święta nie chciałabym rodzić, chciałabym je spędzić już z maleństwem i rodzinką w domu, ale zobaczymy jak to będzie, termin na 12.12 więc może się uda ;)

reklama
Do góry